Les edats de la historia

 • 120,000 BCE

  Aparició dels primers homínids

  Aparició dels primers homínids
  L'evolució dels éssers humans és el seguit de canvis que van sofrir alguns primats fins a arribar a constituir l'actual espècie d'Homo sapiens sapiens.
 • Period: 120,000 BCE to 2500 BCE

  Prehistòria

  La Prehistòria és el primer període històric. Tot i que la història de la Terra com a planeta va començar centenars de milions d'anys abans.
 • Period: 120,000 BCE to 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  El Paleolític és un període de la història de la Humanitat que es va iniciar fa 2,85 milions d'anys i es va estendre fins a prop de 10.000 anys.
 • 10,000 BCE

  Descoberta de l'Agricultura

  Descoberta de l'Agricultura
  La història de l'agricultura és el desenvolupament per la humanitat d'aquesta activitat econòmica.
  Espelta, un conreu antic.
  El descobriment durant el neolític de la possibilitat de cultivar plantes és considerat com una revolució en la història de la humanitat.[1]. Les tècniques agrícoles evolucionaren relativament poc durant mil·lennis, encara que gràcies als descobriments dels segles XV a xviii s'incrementessin els productes disponibles a tot el món.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  NEOLÍTIC

  El Neolític es considera el període en què es va produir una revolució en les maneres de vida, els costums i les habilitats de l'ésser humà. En el pla tècnic, per exemple, l'home neolític va desenvolupar la capacitat de produir instruments de pedra polits i més estilitzats
 • 4000 BCE

  Descoberta dels metalls

  Descoberta dels metalls
  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en què tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria. El període comença, aproximadament, abans del V Mil·lenni aC i acaba a l'I Mil·lenni aC, amb l'entrada ja a la Història de bona part de l'Europa Occidental. Es considera que forma part de la protohistòria perquè encara que al Pròxim Orient coincideix amb els orígens de l'escriptura -i, per tant, de la Història- a la major part del món, encara viuen la prehistòria.
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  EDAT DELS METALLS:

  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les quals tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica que ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia.
 • 2500 BCE

  Descoberta de l'escriptura

  Descoberta de l'escriptura
  L'escriptura va sorgir de la necessitat que van experimentar les primeres societats per comptabilitzar i administrar-ne les propietats. Com a animal social que és, l'ésser humà necessita comunicar-se amb els semblants.
 • Period: 2500 BCE to 437

  Edat antiga

  L'Edat Antiga va començar amb la invenció de l'escriptura, cap a l'any 3000 aC aproximadament. A partir d'aquest moment, doncs, els historiadors també disposaran de textos escrits per conèixer com es vivia en el passat.
 • Period: 2500 BCE to

  Història

  La història és la ciència social que s?encarrega d?estudiar el passat de la humanitat. D'altra banda, la paraula s'utilitza per definir el període històric que comença amb l'aparició de l'escriptura i fins i tot per referir-se al mateix passat.
 • 473

  Caiguda de Roma

  Caiguda de Roma
  Odoacre, rei dels hèruls, enderroca l'últim emperador de Roma, Ròmul Augústol, el 4 de setembre de 476. Aquest fet marca la fi de l'Imperi Romà.
 • Period: 473 to 1492

  Edat Mitjana

  L'edat mitjana va començar en el moment de la desaparició de l'últim d'aquests grans imperis, Roma, l'any 476 dC.
  La religió cristiana va tenir un gran pes en la societat medieval, i va condicionar les lleis, els costums i les tradicions.
 • 1492

  Descoberta d'Amèrica

  Descoberta d'Amèrica
  Cristóbal Colón, en representació dels Reis Catòlics de Castella i Aragó, regnes espanyols, va realitzar quatre famosos viatges des d'Europa a Amèrica el 1492, 1493, 1498 i 1502. En el primer va arribar a Amèrica el 12 d'octubre de 1492, a una illa de les Bahames anomenada Guanahani.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'Edat Moderna és el període d'expansió del món conegut pels occidentals, i comença amb la descoberta d'Amèrica el 1492. La societat continuava dividida de la mateixa manera que a l'edat mitjana, però els descobriments científics van anar reduint-hi el pes del cristianisme.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  Es coneix com la Revolució Francesa a un moviment de tall polític i social que va ocórrer al llavors Regne de França l'any 1798, que va sacsejar les bases de la monarquia absolutista de Lluís XVI i va conduir a la instauració d'un govern republicà i liberal a lloc.
 • Period: to

  Edat contemporània

  L'Edat Contemporània és el període actual de la història, i es considera que va començar el 1789 amb la Revolució Francesa, que va intentar trencar amb la societat de privilegiats que venia de l'època medieval. Més endavant, durant el segle XX, les dues guerres mundials van donar pas a la societat tecnològica que coneixem avui en dia.