Revolucion francesa

LA REVOLUCIÓ FRANCESA

 • Robespierre

  Robespierre
  Fou un polític francès durant la revolució. Va governar durant el Terror . El deien el INCORRUPTIBLE.
 • Maria Antonieta

  Maria Antonieta
  Va ser una arxiduquessa d'Àustria i reina consort de França i de Navarra. Va regnar Austria entre el 10 de maig de 1774 al 21 de gener de 1793. Fou acusada de conspirar contra el seu país i malbaratar recursos en festes i luxes, mentre el poble moria de gana.
 • Lluís XVI

  Lluís XVI
  Lluís XVI va ser rei de França i de Navarra​ entre 1774 i 1789. Lluís es va basar en la flexibilitat que va adoptar davant les exigències populars i a la vegada la demora que va tenir per entendre els temps de canvi, ja que la seva falta de caràcter li va impedir adoptar les reformes a temps i això va comportar a la manifestació plena del moviment reivindicatiu.
 • Sans-Culottes

  Sans-Culottes
  Eren els obrers i artesans que no vestien com la noblesa ni la burgesia, amb calça curta (culotte), sinò amb calça llarga. Primer va ser un terme despectiu, però va ser exhibit amb orgull pels revolucionaris.
 • Els estats generals

  Els estats generals
  Van ser l’assemblea que representava els tres estaments de la societat francesa de l’Antic Règim (noblesa, clergat i Tercer Estat) i de totes les províncies. Era convocada pel rei per obtenir subsidis extraordinaris i assegurar la unitat al seu entorn. Van ser creats el 1302 per Felip IV de França.
 • Jurament del joc de pilota

   Jurament del joc de pilota
  Va tenir lloc el dia 20 de juny de 1789 a la sala del Joc de pilota (Jeu de paume) a Versalles.Va ser un compromís d'unió entre els diputats per no separar-se fins a dotar a França d'una Constitució, plantant cara a les pressions del rei de França Lluís XVI. Els diputats del poble van jurar no separar-se fins que haguessin donat una constitució a França.
 • Assalt a la presó reial de la Bestilla

  Assalt a la presó reial de la Bestilla
  Va succeir el 14 de juliol de 1789.Els membres del Tercer Estat van proclamar el Jurament del Joc de Pilota al juny, exigint al rei que atorgués una constitució escrita atraves d’aixó van succeir varies revoltes.Va suposar simbòlicament la fi de l'Antic Règim i el punt inicial de la Revolució francesa.
 • Marxa sobre Versalles

  Marxa sobre Versalles
  La Marxa de les dones sobre Versalles va succeir el 5 i 6 d'octubre de 1789.Va ser iniciada per les dones del mercat de París la matinada del 5 d'octubre de 1789, protestaven per l'augment de preus i per l'escassedat de pa. Aquests esdeveniments van posar fi, de fet, a l'autoritat independent del rei.
 • Constitució francesa

  Constitució francesa
  La Constitució francesa de 1791 fou la primera constitució escrita de la història francesa i va ser promulgada per l'Assemblea Constituent el 3 de setembre de 1791 i acceptada per Lluís XVI el 16. Contenia la reforma de l'Estat francès,
 • Fuga de Varennes

  Fuga de Varennes
  Esdevinguda durant la nit del 20 al 21 de juny de 1791 on Lluís XVI i la família reial intentaren fugir, disfressats d'aristòcrates russos. El seu propòsit era arribar al poble de Montmédy des del qual el rei esperava dirigir una contrarevolució, en arribar a Varennes, Lluís XVI i la seva família foren reconeguts, arrestats i obligats a tornar cap a París.
 • Theroigne de Mericourt

  Theroigne de Mericourt
  Va ser una política i feminista avant la lettre que va tenir un paper important en la Revolució francesa. Més tard va prendre el nom de Lambertine. És coneguda com la primera amazona de la llibertat.
 • Les massacres del 2 de setembre

  Les massacres del 2 de setembre
  Les Massacres de Setembre foren una onada de violència que es patí a París entre el 2 i el 7 de setembre de 1792.El balanç final fou l'assassinat de la meitat de la població reclusa de París, unes mil dues-centes persones, incloent-hi dones i joves. Actes esporàdics de violència, principalment contra l'Església.
 • Execució del rei Lluís XVI

  Execució del rei Lluís XVI
  El rei Lluís XVI i els poderosos van haver van haver d’acceptar la nova monarquia constitucional imposada per la Revolució. Les condicions d’aquesta, tampoc van resultar satisfactoris pel gruix de la població francesa,encara menys, per a les monarquies absolutistes europees. 21 gener 1793
 • Execució de Maria Antonieta

  Execució de Maria Antonieta
  Es va dirigir amb les mans atades, condemnada a morir a la guillotina.16 d’ octubre de 1793
 • El Terror

  El Terror
  Fou un període de la Revolució Francesa en què les lluites entre faccions polítiques rivals van dur a una mútua radicalització, va ser una brutal represió per part dels revolucionaris mediant el recurs al terrorisme de l’estat. Van enviar gent a la guillotina injustament.
 • Cop d'Estat de Termidor

  Cop d'Estat de Termidor
  Va ser el producte d'un cop d'estat dins la Revolució francesa. Volien executar Maximilien Robespierre, Louis Antoine de Saint-Just, i d'altres líders membres del govern revolucionari.
 • Mort de Robespierre

  Mort de Robespierre
  Van matar a Robespierre a la guillotina per acusacions de tirania i dictadura. Va suposar un gran canvi ja que ell reganava El Terror.
 • Assalt al palau de les Tulleries

  Assalt al palau de les Tulleries
  El 23 de maig a les 7 de la tarda, dotze homes van calar foc al palau. Poc abans de les 9 del vespre el rellotge de les Teuleries es va aturar sota l'efecte del foc; cap a les 11 de la nit una explosió va sacsejar el Pavelló del Rellotge, tot provocant l'enfonsament de la cúpula central.