5f15f06fb5e9a

La Revolució Francesa

By JulenCM
 • Estats Generals

  Estats Generals
  Es va inaugurar els Estats Generals en el saló de Festes del Palau de Versalles, convocada per Luix XVI, amb la intenció de resoldre la situació crítica que travessava la Hisenda Francesa.
 • Assemblea Nacional

  Assemblea Nacional
  L'assemblea nacional, posava la Revolució en mans dels sectors moderats. Amb ella França va deixar de ser una monarquia absoluta i es va organitzar com una monarquia de caràcter limitat i constitucional.
 • Jurament del Joc de la Pilota

  Jurament del Joc de la Pilota
  Versalles va ser presa de l'agitació política. Lluís XVI, assetjat per problemes financers i el descontentament popular, s'havia vist obligat a convocar els Estats Generals, la tradicional assemblea de representació del regne d'origen medieval.
 • Assalt a la Bastilla

  Assalt a la Bastilla
  La Bastilla era una poderosa fortalesa que dominava els barris populars de l'est de París, símbol de l'autoritat arbitrària de la monarquia absoluta, que en el seu origen era una fortificació contra els anglesos durant la Guerra dels Cent Anys, i que Richelieu va convertir en presó de l'Estat.
 • Period: to

  La Revolució Francesa

 • Drets de l'home i de l'Ciutadà

  Drets de l'home i de l'Ciutadà
  La Declaració dels Drets de l'Home i de l'Ciutadà, va ser la fi de l'Antic Règim i l'inici d'una nova era. Està inspirada en la Declaració dels drets de l'home que es va donar als Estats Units, a més d'inspirar-amb l'esperit filosòfic de el segle XVIII. Aquest esdeveniment, proclama els drets de llibertat, seguretat i resistència d'opressió.
 • La Fugida de la familia real

  La Fugida de la familia real
  La Fugida de Varennes, va ser un dels esdeveniments més significatius de la Revolució Francesa, que va succeir després de la greu caiguda de la família reial en qüestió a la seva autoritat. Va passar la nit de l'dia 20 de juny de 1791, Maria Antonieta, Lluís XVI i els seus fills van intentar fugir del Palau de les Tullerías.
 • La Primera Constitucio

  La Primera Constitucio
  La Constitució de 1791 és el producte dels primers anys de la Revolució Francesa, i va marcar una fita molt important en l'avanç de la participació política enfront de l'anterior model de l'Antic Règim. Hem ja parlat dels fets històrics que van anar marcant el camí de Revolució durant l'Assemblea, vegem ara quin va ser la seva màxima tasca: la Constitució de 1791.
 • Assalt a el Palau de les Tullerías

  Assalt a el Palau de les Tullerías
  Hi havia un gran rancor de la vila cap a Lluís XVI i la seva família, això, va explotar finalment el 10 d'Agost de 1792, quan la multitud enfurismada, va assaltar el Palau de les Tullerías, acusant entre crits a l'monarca de traïció, obligant-li així a refugiar-se en la Assemblea Legislativa.
 • Primera República Francesa

  Primera República Francesa
  Els esdeveniments que van passar a França, van terroritzar als monarques europeus, els quals van veure que els seus trons estaven en perill i van formar una coalició contra els revolucionaris. Lluís XVI, en un intent de fugida, va acabar sent descobert i el poble va atacar el Palau de les Tullerías.
 • Convenció de Jacobina

  Convenció de Jacobina
  El comitè de salut pública dirigia la guerra, la diplomàcia, les finances i la seguretat interna de França. El tribunal revolucionari jutjava sense possibilitat de defensa als sospitosos de ser contrarevolucionaris.
 • Execució de Lluís XVI

  Execució de Lluís XVI
  Va ser un monarca francès que va ostentar el títol de Duc de Berry. Va ser declarat culpable de traïció i condemnat a la guillotina el 21 de gener de 1793.Su execució va marcar la fi de la monarquia absolutista a França.
 • Execució de Robespierre

  Execució de Robespierre
  Robespierre, va ser un dels polítics més reconeguts de la Revolució Francesa. Robespierre, va ser perseguit i capturat a Varennes, un dels llocs en què va decidir parar durant el seu viatge. Finalment, Robespierre, va ser reconegut com el culpable d'establir aliances amb diferents potències de l'estranger. I va ser condemnat a morir a la orda el 27 de Juliol de 1794.
 • Cop de Termidor

  Cop de Termidor
  Es posa fi a la Convenció, iniciant un període de reacció contra la revolucionària política de govern. Això, es produeix després de la caiguda de Robespierre a la guillotina. Finalment, es va posar fi a l'perióde de la República Francesa i de el domini dels Jacobins.
 • Cop d'Estat de Napoleó

  Cop d'Estat de Napoleó
  Es produeix el cop d'Estat el 18 de Brumari de l'any VIII, una conspiració de notables que volen defensar, amb el suport de l'exèrcit, els interessos de la burgesia sorgida de la Revolució.