La revolució francesa

Timeline created by annaaa31
 • Inaguració dels Estats Generals

  Inaguració dels Estats Generals
  A causa de que el rei vol mes diners i necesita que la gent pagui més impostos convoca els Estats Generals (corts estamentals franceses)
 • Jurament de la Sala del Joc de la Pilota

  Jurament de la Sala del Joc de la Pilota
  Quan el rei va tencar l’Assamblea Nacional els revolucionaris decideixen anar a la sala del joc i decideixen tencar-se allà fins que no tinguin una constitució
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  La bastilla era una presó on estaven tencades totes les persones que pensavem diferent aixi que era un signe d’absolutisme. Quan va pujar el preu del pà i van arribar rumors de que volien atacar París, van atacar la bastilla i van agafar les armes de dintre, d’aquesta manera es van poder defendre.
 • Gran por

  Gran por
  Es un moviment popular d'agricultors de por agricultor que es va desenvolupar en França entre el 20 de juliol i el 6 d'agost de 1789.
 • Etapa constituent

  Etapa constituent
  La etapa constituent es formada per el tems que van trigar a realitzar una constitució dels revolucionaris.
 • Declaració dels drets de l’home i el ciutadà

  Declaració dels drets de l’home i el ciutadà
  Aquesta declaració defineix un conjunt de drets individuals i col·lectius. Va ser adoptada per l'Assemblea Nacional Constituent francesa com a primer pas per redactar una Constitució.
 • Primera constitució liberal de França

  Primera constitució liberal de França
  La primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent el 3 de setembre de 1789 i acceptada per Luis XVI. Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • Comença la guerra contra Europa

  Comença la guerra contra Europa
  Es podria dir que la primera guerra contra Europa va ser la primera coalició, on les potencies monàrquiques declaren la guerra la cual es denomina la 1ra coalició
 • Es proclama la república a França

  Es proclama la república a França
  Lluis XVI va ser destituït com a rei posant fi a la monarquia francesa i donant peu a la República, la cual va durar 16 anys fins que va arribar el primer imperi per part de Napoleó Bonaparte al 1804.
 • La convenció Girondina

  La convenció Girondina
  Es van fer eleccions i el Girondins es van fer amb el poder (moderats) la seva era al poder va acabar amb un cop d'estat dels radicals (Jacobins) però el seu poder va durar fins al 21 de gener de 1793.
 • Lluis XVI es condemnat a guillotina

  Lluis XVI es condemnat a guillotina
  Lluis XVI va ser condemnat a guillotina per trair a la revolució i per estar a favor dels reialistes com era de suposar ja que ell era el rei
 • La convenció Jacobina: "Regim del Terror"

  La convenció Jacobina: "Regim del Terror"
  Segons alguns historiadors, "el Terror" estava «caracteritzat per la brutal repressió per part dels revolucionaris mitjançant el recurs a l'terrorisme d'Estat»
 • El directori

  El directori
  El directori eren els que tenien el poder executiu, els otorgava el poder de executar les lleis fetes, i el cual estava format per 5 membres.
 • L'imperi napoleònic

  L'imperi napoleònic
  Napoleó Bonaparte es va auto proclamar emperador després de guanyar moltes batalles amb Fraça com per exemple la 4ta coalició.
  El seu imperi va durar fins el 6 d'abril de 1815
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  En la batalla de Waterloo va participar França comandats per l'emperador Napoleó Bonaparte i els britànics, els holandesos, i els alemanys. Dirigides pel duc de Wellington, i l'exèrcit prussià de mariscal de camp Gerhard von Blücher. La batalla va acabar el 20 de novembre de 1815.
  Després de ser derrotat i exiliat a l'illa d'Elba va tornar 100 dies al poder, va decidir atacar als holandesos, fet que va definir la seva derrota final.