La Revolució Francesa

Timeline created by Mark Real
In History
 • Declaració d'independència dels EUA

  Declaració d'independència dels EUA
  La declaració d'independència dels EUA va significar un abans i un després en tot el món.
  A França va significar l'inici d'una nova etapa, (La Revolució Francesa).
 • Period: to

  Revolució Francesa

 • Period: to

  Monarquía constitucional

  La Monarquia Constitucional de França fou un breu període històric
  durant el qual el Regne de França va ser regit per un règim de monarquia constitucional en contrast amb la monarquia absoluta immediatament anterior i que va acabar oficialment amb l'Antic Règim.
 • Primer document públic que aprova el nou govern de l’Assemblea Nacional

  Els motius de la reunió dels estaments va ser que França travessava una crisi econòmica i financera molt gran sota els regnats de Lluís XVI i el seu predecessor seu avi Lluís XV, els ingressos que obtenia la monarquia provenien dels impostos dels camperols i burgesos (el tercer estament), i aquests estaven molestos per les exempcions dels altres dos estaments (clero i la noblesa) i estaven cansats de tal injustícia.
 • Period: to

  Convocatoria d'estats generals

 • Joc de la pilota

  Joc de la pilota
  El jurament del Joc de pilota és un compromís d'unió pres el 20 de juny de 1789 a la sala del Joc de pilota (Jeu de paume), a Versalles, pels 577 diputats del tercer estat als Estats Generals de França de 1789. Per fer front a les pressions del rei de França Lluís XVI, van jurar de no separar-se fins a l'aprovació d'una Constitució. Malgrat la manca de valor jurídic d'aquest jurament, el seu impacte simbòlic va ser molt fort.
 • Presa de la Batilla

  Presa de la Batilla
  La Bastilla és presa per assalt pels Parisencs és, per tradició, considerat com l'inici de la fi de l'Antic Règim i el començament de la Revolució Francesa.
 • La Gran Por

  La Gran Por
  El Gran Miedo es un movimient dels campesins de por colectiva que es va desarrollar a França.
 • Period: to

  Reública democràtica

  L’etapa de la monarquia constitucional finalitza amb l’empresonament del rei i s’obre un nou període polític dins la Revolució basat en la República.
 • Robespierre mort

  Robespierre mort
  Durant la Revolució simbolitza les tendències democràtiques però també del Terror. Els seus seguidors l'anomenaven l'Incorruptible, mentre que els seus detractors el consideraven un dictador sanguinari. Fou un membre destacat del Comitè de Salvació Pública durant el període del Regnat del Terror. Arrestat el 1794, va ser executat a la guillotina, el seu cos i els dels seus vint-i-un partidaris van ser esquarterats.
 • Period: to

  República Burgesa

  La burgesia conservadora recupera el poder i reprèn el control de la Revolució. Elabora una nova constitució, la de 1795, que atorga el poder a un govern col·legiat, el Directori, nom amb què es coneixerà aquesta darrera etapa de la Revolució Francesa. Restableix el sufragi censatari, deroga les reformes aprovades pels jacobins en l’etapa anterior i els persegueix.
 • Cop d'estat de Napoleó

  Cop d'estat de Napoleó
  El cop d'estat del 18 de brumari, Napoleó Bonaparte marca la fi del Directori i de la Revolució Francesa, i el principi del Consolat francès. El cop d'estat va ser fomentat a la casa de Joséphine de Beauharnais del carrer Chantereine de París, al voltant de la zona compresa entre l'actual Rue de la Victoire i la rue de Châteaudun.