La revolucio francesa

LA REVOLUCIÓ FRANCESA

 • Inauguració del Estats Generals

  Inauguració del Estats Generals
  Els Estats Generals van ser una important institució representativa del regne on anaven representants de cada estament. Hi havia mes nobles i clergat que gent del poble i de la burgesia.
 • Jurament de la Sala del Joc de la Pilota

  Jurament de la Sala del Joc de la Pilota
  El jurament del Joc de pilota és un compromís d'unió pres el 20 de juny de 1789 a la sala del Joc de pilota a Versalles. Aquest jurament el van fer els diputats del tercer Estat. Aquest va consistir en reunir-se a la sala del joc de la pilota fins que s'aprovés la constitució
 • “Etapa Constituent”

  “Etapa Constituent”
  Va ser una etapa on l'Assamblea Nacional va aconseguir grans fets relacionats amb la política i amb els drets del home i del ciutadà.L'Assambla Nacional va passar a dir-se Assamblea Naional Constituent ja que el seu propòsit va passar a ser fer una constitució
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  La presa de la Bastilla va tenir lloc el dia 14 de juliol de 1789 a París.La Bastilla era una fortalessa militar la cual va ser asaltada per els parisins. Aixo va suposar la fi de l'Antic Regim i el començament de la República Francesa.
 • “Gran Por”

  “Gran Por”
  La “Gran Por” , va ser un moviment popular dels camperols els quals tenien por per varios motius com la falta de menjar o les grans revoltes que hi va haver.
 • Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà

  Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà
  La Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà és un dels documents fonamentals de la Revolució Francesa. Aquesta declaració defineix un conjunt de drets individuals que té el home.
 • Primera Constitució liberal de França

  Primera Constitució liberal de França
  Va ser promulgada per l'asamblea nacional constituent. Contenía la reforma del Estat francés y França queda configurada com una monarquía constitucional.
 • Comença la guerra contra Europa

  Comença la guerra contra Europa
  La guerra contra Europa va començar amb la primera coalicio que va consistir en el primer esforç cooperatiu entre monarquíes per parar la Revolució Francesa. A la primera coalició els implicats van ser Anglaterra, Espanya i Prússia. França a les primeres batalles contra aquets països les va perdere pero finalment es va imposar militarment derrotant a la primera coalició i firmant un tractat de pau amb Austria per parar la guerra a 1797.
 • La Convenció Girondina

  La Convenció Girondina
  La convenció Girondina va ser un grup polític d'intel·lectuals i empresaris Fracesos principalment membres de la borgesia. Eren moderats i pacifistes i anaven en contra del revolucionisme.
 • Es proclama la República a França

  Es proclama la República a França
  La república Francesa va neixer despres de la creació dels drets del home i el ciutadà i va ser creada pel poble i per al poble.La república es componia de ciutadans iguals entre si i no d'estaments desiguals com en l'Antic Régim. Aixó va passar al 21 d'octubre de 1792.
 • Lluís XVI és condemnat a la guillotina

  Lluís XVI és condemnat a la guillotina
  Lluís XVI va ser condemnat a la guillotina perquè el van acusar de traició ja que es va fugar de França per aliar-se amb l'emperador d'Àustria i tornar a regnar a França.
 • La Convenció Jacobina: “Règim del Terror”

  La Convenció Jacobina: “Règim del Terror”
  El Règim del Terror va ser uns etapa de 2 anys a la Revolució Francesa, que es va caracteritzar per una gran represió en forma de terrorisme d'estat, protagonitzada per Robespierre.
 • El Directori

  El Directori
  El directori va ser un sistema de govern que va existir a la primera república Francesa.El directori va evitar l'abús de poder ja que seria el que tindria el poder ejecutiu.
 • L’imperi Napoleònic

  L’imperi Napoleònic
  L'imperi Napoleónic va ser un estat Imperial creat pel militar Francés Napoleón Bonaparte que al 1804 es va fer coronar. Aquesta coronació va portar a la guerra a varis estats d'Europa com Gran Bretanya, Àustria, Rússia i Prússia, que volien evitar l'expansió francesa. A aquestes guerres se les denomina guerres napoleòniques.En 1810, l'Imperi napoleònic aconseguir la seva màxima expansió, ja que controlava gairebé tot el continent europeu.
 • Batalla de Waterloo 18 de juny de 1815

  Batalla de Waterloo 18 de juny de 1815
  La batalla de Waterlooo va tenir lloc a Waterloo que està a Bélgica.
  Va ser un enfrontament entre l'Imperi Napoleónic i la Setena Coalició( Unió Antre, Alemania, Anglaterra, Espanya , Suécia, Holanda, Prússia i Russia).Les causes d'aquesta batalla van ser que Napoleón no volia parar d'extendre el seu Imperi per Europa i la Setena Coalició al veure que no es rendia li va declarar la guerra i va guanyar. Aqui es on l'iperi napoleónic va caure