Download

la REV. Francesa

 • Presa de la batilla

  Presa de la batilla
  Es va produir a Paris encara que la fortalesa només tenai 7 prisioners
 • Declaracio de drets de l'home i del ciutada

  Declaracio de drets de l'home i del ciutada
  la aprobacio de la declaracio de drets del home i els ciutadants (26 d'agost) establia una serie de drets i llibertats de que malgrat que exoilien les dones i els esclaus definen els nous cuitadants
 • Period: to

  MONARQUIA CONSTITUCIONAL

  Impulsada per la burguesía moderna, que aspiraba(quería acabar) amb l'antic regim, escollir un parlament i establir una constitució
 • constitució (liberalisme politic)

  constitució (liberalisme politic)
  per regular la convivencia entre els ciutadants la nova asamblea nacional contiuen va elaborar una contitucio (1791) la primeran de la frança contemporania i que tindria ,,olta influencia
 • asalt al palau reial

  asalt al palau reial
  la traicio del rei i la invasio militar van provocar una nova inssurreccio de les classes populars de paris (els sants-culottes) l'agost del 1792, van assaltar la residensia dels monarques.
  Les classs populares van provocar una revolta a causa de la traïció del rei i la invasión militar; van assaltar el palau on es trobava el rei i el van empresonar.
 • Period: to

  REPÚBLICA SOCIAL

  La burguesía radical, empesa per les clases populars, va proclamar la república i va democratitzar el sistema polític, la societat, (lleis socials) en un sentit igualitari.
 • Contitució (democràcia social)

  Contitució (democràcia social)
  Va ser creada pels jacobins, basada en la democracia social: sobirania popular, sufragi universal directe i atenció preferent al dret a l'existència.
 • execucio de luis XVI

  execucio de luis XVI
  Va ser rei de França i de Navarra des de 1774 fins a 1792, suspès i arrestat durant la insurrecció, va ser jutjat per la Convenció Nacional, considerado culpable de traïció i guillotinat el 21 de gener de 1793. el mateix luis XVI va decidir fer un pas mes i es va intentar escapar de frança el juny del 1792 per encapçalar la contrarevolució, però va ser reconegut i detingut a varranes i obligat a tornar a paris. des d'aleshores, va ser considerat un traidor a la patria.
 • Caiguda dels jacobins

  Caiguda dels jacobins
  L’estiu del 1794 els perills van disminuir: les diverses revolucions interior van ser sufocades i els exèrcits francesos lluitaven contra les aliances estrangeres. Però la radicalització de la revolució, el Terror i el govern dictatorial dels jacobins van provocar l’oposició de la gran majoria de la població. Mitjançant un cop d’Estat, el juliol del 1794, Robespierre va ser derrotat i executat amb altres dirigents jacobins.
 • Period: to

  REPÚBLICA CONSERVADORA

  Davant de la radicalització de la revolució, la burgesia moderna va implementar el liberalisme moderat
 • contitució (liberalime politic)

  contitució (liberalime politic)
  La nova Constitució de la República aprovada el 22 d’agost de 1795 i que donava pas al règim del Directori, suposava un exercici d’equilibrisme lingüístic per conciliar una desigualtat elitista amb l’exercici de la sobirania nacional i una igualtat formal de drets.
 • inici del retorn dels exiliats

  inici del retorn dels exiliats
  Va anul·lar les lleis jacobines i va promoure el regreso de los exiliados a causa del Terror.
 • cop d'estat de napoleó

  cop d'estat de napoleó
  Napoleó Bonaparte marca la fi del Directori (Directoire) i de la Revolució Francesa, i el principi del Consolat francès.