La meva vida

By Laiaa08
 • Declaració d'independència dels EE.UU.

  Declaració d'independència dels EE.UU.
  La declaració d'independència deia que les tretze colònies nord-americanes que estaven en guerra amb el regne de Gran Bretanya, s'havien autodefinit com a tretze nous estats sobirans i independents i ja no reconeixien el domini britànic. Aquest document va ser redactat principalment per Thomas Jefferson.
 • Period: to

  Monarquia Constitucional

  Es considera que la Revolució Francesa va tenir dues fases fonamentals: la Monarquia Constitucional i la república democràtica o social.
 • Estats generals

  Estats generals
  Els Estats Generals es van obrir el 1989, ja que els privilegiats es van negar a pagar impostos i van exigir a Lluís XVI obrir els Estats Generals.
  Presidits pel rei i formats pels representants de la noblesa, el clergat i el Tercer Estat.
 • Assalten la presó de la Bastilla

  Assalten la presó de la Bastilla
  El 1789, el poble de Paris va recolzar en els carrers als seus representants i davant el temor que les tropes reals els detingueren, van assaltar la fortalesa de la Bastilla, símbol de l'absolutisme monàrquic. Van estar 4 hores de combat i els canyons eren de Lluís XVI. La conseqüència principal va ser la supressió del feudalisme i els drets i privilegis de la noblesa per part de l'Assemblea Nacional
 • Abolició del feudalisme.

  Abolició del feudalisme.
  Es van derogar els drets feudals i la servitud, cancel·lant els deutes feudals, l'impost de l'Església i, en especial, les exoneracions tributàries del clergat i la noblesa per evitar un desbordament social més gran per part dels camperols.
 • Declaració de Drets de l'home i del ciutadà

  Declaració de Drets de l'home i del ciutadà
  Davant de la radicalització popular, l'assemblea Nacional Constituent va abolir els privilegis feudals i va promulgar la declaració de drets de l'home i del ciutadà. Aquesta declaració va servir per afirmar els principis fonamentals de la Revolució Francesa.
 • Proclamació de la constitució

  Proclamació de la constitució
  França va quedar configurada com una monarquia constitucional després de la proclamació constitucional. Aquesta va ser la primera constitució escrita a la història de França. Proclamen la solidaritat i la igualtat de tots els francesos davant de les càrregues resultants de calamitats nacionals. La Nació garanteix la igualtat d'accés del nen i de l'adult a la instrucció, la formació professional i la cultura.
 • Period: to

  República democràtica o social

  Es considera que la Revolució Francesa va tenir dues fases fonamentals: la Monarquia Constitucional i la república democràtica o social.
 • Period: to

  Convenció Girondina

  Va proclamar la República el setembre de 1792, i al gener va ordenar l'execució de Lluís XVI.
 • Assalt Tulleries

  Assalt Tulleries
  El palau de les Tulleries va ser assaltat l'any 1792 (un mes abans que es proclamés la República), pels Sans-culottes (treballadors, petits comerciants i artesans durant la Revolució Francesa). Van assaltar el palau, ja que el poble de París estava frustrat per la manca de cooperació del rei Lluís XVI amb la Revolució Francesa. Aquest esdeveniment va suposar l'abolició de la monarquia francesa i l'inici d'una nova fase de la Revolució.
 • Period: to

  Convenció Jacobins

  Va enfrontar els moments més crítics del procés revolucionari.
 • Execució Lluis XVI

  Execució Lluis XVI
  L'execució de Lluis XVI va ser un dels esdeveniments més importants de la Revolució Francesa. Va ser el dilluns 21 de gener, quan van portar a Lluis XVI a la plaça de la Revolució i li van tallar el coll (encara que es diu que la fulla no va retallar el coll, sinó que va tallar a través de la part posterior del crani i la mandíbula), per conspiració contra la llibertat pública i d'atemptat contra la seguretat nacional. Aquest esdeveniment va ser ordenat per Charles Benazech.
 • Period: to

  Republica burgesa/conservadora

 • Napoleó com a emperador

  Napoleó com a emperador
  L'any 1804, Napoleó es va fer coronar emperador pel Papa a la Catedral de Notre Dame de Paris i va iniciar-se la conquesta a Europa.
 • Restauració

  Restauració
  Napoleó és derrotat pel congrés de Viena amb la santa Aliança, per la inesperada arribada de les tropes de von Blücher, que suposadament anaven endarrerides a causa de la pluja.
  Napoleó no comptava que arribessin a temps per a la batalla i no havia preparat un pla.
  Es restaura la monarquia absoluta i les idees de la revolució són derrotades.
 • El meu naixement

  El meu naixement
  Vaig néixer el dia 1 de novembre del 2008 a l'Hospital de la Vall d'Hebron.
  Després de fer esperar els meus pares gairebé 36 hores, per fi, arribava el moment del meu naixement amb gairebé quatre quilos de pes.
 • Primer dia d'escola

  Primer dia d'escola
  Al mes de setembre del 2011, vaig començar infantil a l'escola Can Fabra.
 • Viatge Disney Land Paris

  Viatge Disney Land Paris
  En 2015 vaig anar de viatge uns dies a Disney Land Paris. Un viatge fantàstic.
 • Viatge a Tenerife

  Viatge a Tenerife
  Un any després d'anar a Disney vaig anar a Tenerife. Vam anar a molts llocs de l'illa com per exemple al famós " Loro Park " , etc......
 • La trobada del meu gat

  La trobada del meu gat
  Quan estava al meu poble, vaig trobar-me un gatet de pocs dies abandonat i quasi mort, així que vaig decidir emportar-me'l a casa per cuidar-lo.