La guerra freda

Timeline created by roc.noguera
 • Final segona guerra mundial y acord de Yalta i Postdam

  Final segona guerra mundial y acord de Yalta i Postdam
  Aquets acords son fets crucials a la Guerra freda ja que l'acord de Yalta va acabar amb la segona guerra mundial i es conegut com l'inici de la guerra freda i l'acord de Potsdam va ser una de les causes de la Guerra Freda
 • Formulació de la doctrina Truman

  Formulació de la doctrina Truman
  La Doctrina Truman va ser un conjunt de mesures originades als EUA el 1947 després de la Segona Guerra Mundial, amb aquesta doctrina es pretenia recolzar a pobles lliures que es resistien a intents de ser sotmesos per part de minories armades o pressions exteriors, que a la vegada és una amenaça pel capitalisme dels Estats units, així doncs, Estats Units.
 • Bloqueig de Berlín

  Bloqueig de Berlín
  -Primer conflicte diplomàtic entre els EUA i l'USS, després que finalitzes la Segona Guerra Mundial. -Les potències occidentals van dividir Alemanya. -Els països democràtics decideixen canviar la moneda sense el consentiment de l'URSS la qua cosa provoca que aquesta respongui amb un bloqueig de tota la ciutat. -Estats Units crea un pont aeri. -Alemanya queda dividida en dos la República Federal d'Alemanya i la República Democràtica d'Alemanya.
 • Proclamació de l'Estat d'Israel

  Proclamació de l'Estat d'Israel
  -1948 els britànics posen fi al seu mandat i es proclama l'Estat l'Israel. -Es crea dos estats independents a Palestina. -Les tensions eltre àrabs i jueus provocaran la Primera Guerra àrab-israelià.
 • Creació d'OTAN i CAMECON

  -OTAN: és una aliança militar intergovernamental constituïda per 23 estats que vinculaven el nord d’Amèrica amb Europa Occidental. Està regida per el Tractat de l'Atlàntic Nord. Serveix principalment per fomentar la confiança i seguretat dels països membres, i protegir-se d'atacs externs.
  -CAMECON: Va ser una cooperació econòmica formada països comunistes, com la URSS i l'est d'Europa. Servia com a alternativa al Pla Marshall, i, d'aquesta manera, evitar la creixent economia capitalista.
 • Inici de la guerra de Corea

  Inici de la guerra de Corea
  Amb la victòria dels Aliats sobre Itàlia, Alemanya i el Japó, així doncs, els estatunidencs decideixen partir-se amb la Unió Soviètica la República de Corea, queda dividida en dos, Corea del Sud, governada pels nord-americans, i per tant, amb un sistema capitalista, per altra banda queda Corea del Nord, governada per la Unió Soviètica.
  Amb suport de la Unió Soviètica, Kim Il-Sung ordena a les seves tropes atacar als sud-coreans per tal de unificar el país sota un govern comunista.
 • Inici de la guerra de Vietnam

  Inici de la guerra de Vietnam
  -Va anar del 1955 al 1975.
  -Va ser un conflicte entre La República de Vietnam (Vietnam del sud) i EEUU i els seus aliats contra el Viet Cong (Front Nacional de l'Alliberació de Vietnam) i la República Democràtica de Vietnam (Vietnam del nord), recolzats per Xina i la Unió Soviètica. (capitalisme vs comunisme).
  -Va ser una guerra per impedir la reunificació de Vietnam i estar sota un govern comunista.
  -Van morir entre 3,8 i 5,7 milions de persones.
  -Va guanyar Vietnam del nord.
 • Independència de les colonies britàniques franceses

  Independència de les colonies britàniques franceses
 • Pacte de Varsòvia i

  Pacte de Varsòvia i
  -Pacte de Varsòvia: va ser un tractat entre el bloc de l'est (països socialistes de l'est d'Europa) i la URSS. Es va crear com a mesura contra l'amença d'OTAN, i demostrar als seus països membres que estaven preparats per defensar-se de qualsevol atac seu. També tenia abjectius com modernitzar les forçes armades i les seves maniobres comunes.
  -Bandung: va ser una reunió entre els estats asiàtics i africans, tenia com a objectiu afavorir la cooperació econòmica i cultural afroasiàtica.
 • Revolució a Hongria

  Revolució a Hongria
  -La població intenta fer fora a l'opressió soviètia. -Durant les manifestacions hi han haver 3.000 morts. -Imre Nagy, polític hongarès, va ser capturat a l'ambaixada romanesa i executat després d'un judici secret el 1958.
 • Crisi del canal de Suez

  Crisi del canal de Suez
  -Es va iniciar el dia 29 d'octubre de 1956. -Va ser un atac contra Egipte que es va dur a terme despés que Egipte decidís nacionalitzar el Canal de Suez. -França, Regne Unit i Israel l'alien per tal de fer front a Egipte, Síria i Jordània. -Finalment guanyen Franya, Regne Unit i Israel.
 • Construcció del mur de Berlín

  Construcció del mur de Berlín
  A la matinada del 13 d'abril de 1961, el govern de l'Alemanya comunista va començar construir el mur sense avisar i el van acabar el 9 de novembre de 1961, a partir d'aquell dia, les 220.000 persones que travessaven la frontera cada any de mitja ja no ho podien fer. Va estar en peu vint-i-vuit anys, dos mesos i vint-i-set dies.
 • Inici de la crisi de Cuba

  Inici de la crisi de Cuba
  Aquesta crisi va succeir després de l'intent fallit de Kennedy d'invadir Cuba. La crisi dels míssils van ser tretze dies d'octubre de 1962 en què Estats Units i la Unió Soviètica van estar a punt d'atacar-se.
 • Firma dels tractats de Salt

  Firma dels tractats de Salt
  Aquets tractats van ser crucials ja que van limitar l'activitat armamentistica entre EEUU i la URSS
 • Final de la guerra de Vietnam

  Final de la guerra de Vietnam
  Els nord-americans envien a les seves tropes i fan que el sud de Vietnam caigui, és aquí quan apareix la última ofensiva comunista de la guerra, a la primavera, finalment, Phnom Penh, capital de Camboya cau en mans d'un partit comunista de Cambodja, i finalment, el 30 d'Octubre els comunistes conquereixen Saigon. Al final el perdedors, quedem molt malament, amb molts casos d'adicció a les drogues, ja que a aquests militars els hi resulta molt difícil tornar a fer vida normal.
 • Inici de la segona guerra freda

  Inici de la segona guerra freda
  Aquest any van celebrar el Acta de Helsinki, tot i aixi la desconfiança va augmentar, a mes que aquell mateix any va haver-hi una crisi econòmica. La invasió de la URSS a Afganistan i la reacció inmediata dels Occidentals provoca una gran tensió internacional, el que podriem dir, La Segona Guerra Freda
 • Boicot jocs olimpics de Moscou

  Boicot jocs olimpics de Moscou
  -Aquests Jocs Olímpics van sigificar un enfrontament constant entre els països -Un total de 58 països decideixen realitzar un boicot. -S'inicia de dia 19 de juliol i finalitza el 3 d'agost
 • Caiguda mur de Berlín

  Caiguda mur de Berlín
  -El 1989 més de 70.000 manifestants a la ciutat de Leipzig. -S'anuncia l'abolicó de les lleis que limitaven els viatges a l'extranger. -El mur es finalment endarrocat l'any 1989
 • Fi de la guerra freda

  Fi de la guerra freda
  -La caiguda del mur a Berlín simbolitza la fi de l'er de la Guerra Freda. -Dissolució de la URSS -Finalitza l'any 1991