Descarga

L'inici de l'edat mitjana. Germànics i Bizantins

By jloba
 • 395

  Separació de Romà

  Separació de Romà
  Teodosi | el gran va separar romà en 2 zones Romà occidental y Romà oriental
 • Period: 400 to 799

  Regnes Germanics

  Una vegada desaparegut l'Imperi Romà d'Occident, els pobles germànics van formar diversos regnes independents en el seu territori. Els més importants i estables van ser els regnes visigòtic i franc, que estudiarem en pàgines posteriors. N'hi va haver d'altres de més dèbils que, amb el temps, van ser absorbits pels més poderosos o van desaparèixer
 • Period: 418 to 507

  El regne visigòtic de Tolosa

  Després de la caiguda del darrer emperador romà, els visigots van establir un regne que s'estenia a ambdós costats dels Pirineus i van fixar la capital a Tolosa. Aquest regne va arribar a l'apogeu amb Euric , que el va estendre per quasi tota la península Ibèrica. Però el successor, Alaric II, va ser derrotat i mort pels francs a la batalla de Vouillé ; els visigots van traslladar-se al sud dels Pirineus.
 • 476

  Caiguda de l'imperi Romà d'occident

  Caiguda de l'imperi Romà d'occident
  va sofrir les invasions d'una sèrie de pobles germànics, com els visigots, els sueus, els vàndals i els alans. Finalment, el 476 va caure en mans del poble germànic dels hèruls, va desaparèixer i el territori es va fragmentar en diferents regnes germànics.
 • 500

  Islam

  Islam
  S'expandeix per part dels territoris bizantins i per part l'imperi romà d'Occident i així ès va escampar pero l'Occident
 • Period: 507 to 711

  El regne visigòtic de Toledo

  Una vegada instal·lats a Hispània van fixar la capital a Toledo. Primer, el rei Leovigild va sotmetre els sueus, càntabres i asturs; i els seus successors van expulsar els bizantins i van vèncer els vascons. Després, es van integrar amb la població hispanoromana, a partir de la conversió de Recared, al catolicisme en el III Concili de Toledo i a partir de la implantació per Recesvint d'una legislació comuna
 • Period: 527 to 565

  Regnat de Justinià

  El regnat de Justinià destaca pel seu ambiciós projecte de restauració de l'Imperi Romà. Aquesta ambició era expressada en la recuperació parcial dels territoris de l'Imperi Romà d'Occident, incloent-hi també la ciutat de Roma i alhora, potser de major transcendència a llarg termini, en la reescriptura uniforme del dret romà, el Corpus Iuris Civilis, que és encara la base de dret civil en molts estats moderns.
 • 600

  Els musulmans van conquerir les províncies més riques

  Els musulmans van conquerir les províncies més riques
  En el segle vii, els musulmans van conquerir les províncies més riques (Síria, Palestina i Egipte), i van reduir considerablement el seu territori.
 • Period: 700 to 899

  Les lluites iconoclastes

  es van originar quan alguns emperadors van prohibir el culte a les imatges sagrades, o icones, i van intentar reduir el poder dels monestirs i apropiar-se dels béns d'aquests. La prohibició va desencadenar conflictes socials entre els segles VIII i IX; al final, però, es va imposar el culte a les imatges.
 • Period: 751 to 843

  Pipí El Breu

  Pipí el Breu conquereix la Romà Occidental, i fins després el fill també segueix mantenint el territori fins que el fill mor i la roma Occidental ès separa una altra vegada.I l'any 800 van coronar al carlemany emperador
 • 1453

  Els turcs van conquerir Constantinoble

  Els turcs van conquerir Constantinoble
  Des de mitjan segle XI, Bizanci va travessar una crisi profunda. Finalment, els turcs van conquerir Constantinoble (1453) i posaren fi a l'imperi.