Descarga (3)

L'Europa de l'absolutisme

 • 1440

  Invenció de la impremta

  Invenció de la impremta
  L'any 1440 és en el qual s'estableix de manera la invenció de la impremta. Creada per l'alemany Johann Gutenberg.
  Un sistema que permetia fer, en poc temps, una gran quantitat de còpies d'una mateixa obra.
  Primer llibre imprès: la Bíblia (1455).
 • Dec 10, 1492

  Arribada de Cristòfor Colom a Amèrica

  Arribada de Cristòfor Colom a Amèrica
  El 12 d'octubre de 1492, un grup d'espanyols dirigits per Cristòfor Colom van creuar l'Atlàntic fins a arribar a l'illa de Guanahaní. Tot pensant que estaven a les Índies (a Àsia), en realitat van descobrir el que seria nou continent, Amèrica.
 • 1517

  Reforma Protestant

  Reforma Protestant
  Es coneix com a Reforma protestant el moviment religiós cristià iniciat a Alemanya al segle XVI per Martí Luter, que va portar a una divisió de la unitat del cristianisme a l'Europa occidental, i que dividí els cristians en catòlics i protestants.
 • Period: 1519 to 1522

  La primera volta al món

  Fa cinc-cents anys, l'expedició començada i acabada per Magallanes i Elcano va completar per primera vegada la teoria que el planeta era esfèric. Cinc naus amb uns 250 homes a bord van partir de Sanlúcar de Barrameda el 20 de setembre de 1519. Tres anys més tard arribarien al port a confirmar la teoria plantejada.
  LINK A UN VÍDEO: https://youtu.be/TS_HkhbImeE
 • 1543

  La revolució científica: la teoria heliocèntrica (Galileu i Copèrnic)

  La revolució científica: la teoria heliocèntrica (Galileu i Copèrnic)
  La teoria heliocèntrica, formulada per Nicolau Copèrnic (1473-1543), afirmava que el Sol era el centre de l'univers i que la Terra tenia un moviment de rotació diari i de translació anual al voltant seu.
 • Period: 1545 to 1563

  Concili de trento

  El concili de Trento eren unes espècies de reunions convocades per bisbes, en les quals en diverses sessions s'acordava en lluitar contra el protestantisme.
 • Period: 1562 to

  Guerres de religió

  Les guerres de religió es coneixen com els vuits conflictes bèl·lics, desenvolupats a França (1562 i 1599), que enfrontaren als catòlics amb els calvinistes.
  Els catòlics van ser ajudats per la monarquia espanyola, i els hugonots, per Anglaterra i altres països protestants d'Europa. El conflicte va acabar amb l'emissió de l'edicte de Nantes, que reconeixia el catolicisme com a religió d'estat de França i reconeixia que els hugonots podien exercir lliurement les seves creences religioses.
 • Period: to

  Guerra dels Trenta Anys

  La guerra dels Trenta Anys va ser una guerra establerta a l'Europa central entre els anys 1618 i 1648, en la qual van intervenir la majoria de les grans potències europees de l'època. Finalitzada a Alemanya amb la pau de Westfàlia (1648). Tot i això la lluita entre França i la monarquia hispànica continuà en diversos fronts, com, per exemple, Bèlgica i Catalunya, fins a la signatura de la pau dels Pirineus (1659).
 • Period: to

  Guerra dels Segadors

  La Guerra dels Segadors va ser un conflicte bèl·lic que va tenir conseqüència a gran part del Principat de Catalunya entre els anys 1640 i 1652. Com a efecte més perdurable la signatura del Tractat dels Pirineus (1659) entre Espanya i França.
 • Period: to

  Guerra de Successió

  La guerra de Successió va ser un conflicte d'ordre internacional per la successió al tron d'Espanya després de la mort de Carles II que va suposar la instauració dels Borbons a Espanya.
  LINK A VÍDEO: https://youtu.be/7hjt51tmCcc