Raphael 1440 900

EDAT MODERNA

 • 1400

  El Renaixement

  El Renaixement
  El Renaixement es una nova concepció de l'art. que es va desenvolupar als dos primers segles de l'Edat Moderna. El Renaixement esta fortament relacionat amb l'Humanisme. L’Humanisme és un moviment de renovació cultural que va sorgir a Itàlia, al segle XIV, i que va ser expandit per Europa durant els segles XV i XVI. Per aquest motiu encara que el Renaixement va començar al segle XIV es diu que es de la Edat Moderna perquè es va expandir i estendre durant el segle XV i XVI.
 • Period: 1400 to

  Renaixament - Filosofia Humanisme

  ESCULTURA:
  - Proporció
  - Volum + Profunditat + Perspectiva
  - Realisme + Detalls
  - Harmonia
  - Sentiments + Expressivitat PINTURA:
  - Proporció
  - Volum + Profunditat + Perspectiva
  - Realisme + Detalls
  - Harmonia
  - Sentiments + Expressivitat
  - Colors
  - Personificació de la mitologia ARQUITECTURA:
  - Simetria
  - Elements clàssics
  - Senzillesa (poca decoració)
 • 1440

  Invents - La Impremta

  Invents - La Impremta
  El naixement de la impremta va ser a la Xina, va ser inventada 1440. Quan es reprodueixen per primera vegada i de forma múltiple, dibuixos i textos amb l’ajuda de caràcters d'impremta tallats amb taules de fusta.
 • 1442

  La Dona a l'Edat Moderna

  La Dona a l'Edat Moderna
  La condició de la dona en l'Edat Moderna no va ser molt diferent de la medieval. La majoria de persones no defensaven la igualtat, no tenien molts del drets comparant amb ara mateix i una de les més dures era que tenien que parla poc i surti el menys possible al carrer i amb el permís de un home. Anne Bonny: Una dona que va passar a la fama per la seva afició a la pirateria, va aprendre a lluitar i disparar i va batallar en un abordatge mentre els altres pirates estan ebris.
 • 1442

  La Societat a l'Edat Moderna

  La Societat a l'Edat Moderna
  La societat a l'Edat moderna estava dividida en 2 grups, els privilegiats i els no privilegiats. Els privilegiats eren els nobles i el clergat. No tenien que pagar impostos i ocupaven els càrrecs del govern. Els camperols i la burgesia estava constituïda pels comerciants i artesans, i formaven part dels no privilegiats. Pagaven impostos i no podien arribar a ser part del govern. Els camperols vivien en la pobresa mentre que els rics comerciants tenien propietats i tractaven d'imitar als nobles.
 • 1442

  Economia a l'Edat Moderna

  Economia a l'Edat Moderna
  L'economia a la societat de l'edat moderna, va ser consolidada amb el capitalisme com a sistema econòmic. A més a més, es van desenvolupar les primeres companyies comercials per a facilitar el comerç marítim o internacional.
 • 1442

  Cultura a l'Edat Moderna

  Cultura a l'Edat Moderna
  La cultura de l'edat moderna està separada en 3 grups diferents. La literatura, l'art i el desenvolupament de la ciència.
  La literatura era caracteritzada pels seus valors d'originalitat i la ruptura de la tradició i la continuïtat. L'art es divideix en 3 categories; l'arquitectura, l'escultura i la pintura. La Revolució Científica, on noves idees i coneixements en física, astronomia, etc. Van transformar les visions antigues sobre la naturalesa i van establir les bases de la ciència clàssica.
 • Period: 1442 to

  EDAT MODERNA

 • 1453

  La Caiguda de Constantinoble

  La Caiguda de Constantinoble
  Constantinoble era una ciutat important de l'Imperi Romà perquè estava ubicada entre Europa i Àsia, es a dir, estava molt ben ubicada tant estratègicament com comercialment. Al 1453 la ciutat va ser conquerida per als Otomans. La caiguda d'aquesta ciutat suposa la fi de l'Imperi Romà marcant el final de l'Edat Mitjana i marcant la transició a la Edat Moderna.
 • 1490

  Renaixament - Home de Vitruvi

  Renaixament - Home de Vitruvi
  L’home de Vitruvi és un dibuix realitzat per Leonardo da Vinci. Representa una figura masculina en dues posicions de braços i cames.
 • 1492

  "Descobriment" d'Amèrica

  "Descobriment" d'Amèrica
  El navegant italià Cristòfor Colom va presentar un projecte a la reina Isabel "la Catòlica" d'Espanya, que travessaria l'Oceà Atlàntic per arribar a la Xina i l'Índia. Somiava fer molt amb les riqueses asiàtiques. La reina el va donar suport i va signar un contracte anomenat "Capitulació de Santa Fe" (17 d'abril de 1492). Colom va preparar tres vaixells (la Santa Maria, la Pinta i la nena) i 90 homes.
 • 1498

  Renaixament - L'Últim Sopar

  Renaixament - L'Últim Sopar
  És el darrer àpat que Jesús va compartir abans de ser crucificat. Es commemora a cada missa i especialment a dijous sant.
 • 1501

  Renaixament - David Miquel Angel

  Renaixament - David Miquel Angel
  El David de Miquel Àngel és una obra artística construïda entre el 1501 i 1504 és al costat de dues altres obres una de les tres millors obres de Miquel Àngel.
 • 1502

  Renaixament - El Tempietto

  Renaixament - El Tempietto
  És una obra molt important en el renaixement i va ser construïda en el Cinquecento el 1502 per Donato d'Angeló Bramant.
 • 1503

  Renaixament - La Mona Lisa

  Renaixament - La Mona Lisa
  La Mona Lisa es troba al museu de Louvre, es va dibuixar un esbós del quadre i després va aplicar l'oli diluït en oli essencial. Té una mirada que et segueix.
 • 1504

  Renaixament - El David

  Renaixament - El David
  El David és una escultura de bronze de 158 cm d'alçada, obra de l'escultor italià Donatello. L'obra va ser realitzada al voltant de 1440 per encàrrec de Cosme de Mèdici
 • 1506

  Barroc - Basílica de St. Pere

  Barroc - Basílica de St. Pere
  Aquesta figura arquitectònica consta d'una gran riquesa decorativa, a més a més de representar alguns efectes de llum. Està dissenyada per arquitectes com Rafael i més.
 • 1511

  Renaixament - Creació d'Adam

  Renaixament - Creació d'Adam
  La pintura anomenada creació d'Adam s'inspira en el moment que Déu va crear el primer home, la pintura la va pintar Michelangelo.
 • 1517

  Esdeveniments - Reforma Religiosa

  Esdeveniments - Reforma Religiosa
  Martí Luter va dividir l’església catòlica. Els cristians es van dividir en catòlics, fidels al papa de Roma i reformats/protestants que negaven l’autoritat d’aquest.
 • 1519

  Descobriments - La Terra Rodona

  Descobriments - La Terra Rodona
  Va ser portada a terme per Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano la expedició de circumnavegació del món.
 • 1543

  Descobriments - La Teoria Heliocèntrica

  Descobriments - La Teoria Heliocèntrica
  Nicolau Copèrnic fou el descobridor de la teoria a l’any 1543 gràcies a llargs períodes de temps observant que no era el Sol que es movia, si no que era la mateixa Terra amb rotació i translació
 • 1554

  Renaixament - Perseo Cap de Medusa

  Renaixament - Perseo Cap de Medusa
  Perseu amb el cap de Medusa, també anomenada el Perseo de Cellini, és una escultura realitzada en bronze per Benvenuto Cellini.
 • Period: 1568 to

  Esdeveniments - Guerra dels 80 Anys

  Va ser la revolta triomfant de les set províncies septentrionals dels Països Baixos contra el rei catòlic i romà Felip II. Les províncies meridionals es van sotmetre a Espanya. Al bàndol holandes hi havien Anglaterra i França, i a l’Espanyol el S.I.R
 • Invents - El Termometre

  Invents - El Termometre
  Va ser inventat per Galileo Galilei, estava compost per un tub de vidre amb una esfera a la part superior. El tub estava farcit d'alcohol i aigua. Es tocava l'esfera i la barreja d'aigua i alcohol ascendia pel tub.
 • La Pietà - Michelangelo Buonarroti

  La Pietà - Michelangelo Buonarroti
  La obra esta esculpida en marbre i a perspectiva. Actualment es troba a la Basílica de Sant Pere. L'obra representa el moment en el que la verge María agafa a Jesús en braços just després de ser crucificat. És una obra mestra del Renaixement ja que mostra els sentiments de desesperació, tristesa, dol i pietat. Aquesta escultura es considerada part del Renaixement perquè representa la filosofia de l'humanisme, la característica principal d'aquesta era artística. (1,74 x 1,95 m)
 • El Barroc

  El Barroc
  És una etapa cultural d’Occident, va ser degut a les lluites religioses d’Europa. Aquesta nova cultura contrastava amb la mentalitat del Renaixement com podria ser l’humanisme, el classicisme... Políticament, és l'època de la monarquia absoluta. El rei, aglutina tot el poder. Els reis i la religió utilitzaven l'art com una mostra més del seu poder. Es produeixen grans avenços en les ciències, l'art barroc és realista, dramàtic, etc. La gent havia de quedar impressionada per l'obra.
 • Música al Barroc

  Música al Barroc
  El barroc és una de les èpoques més importants de la Història de la Música per la quantitat i qualitat del repertori creat, i també perquè el llenguatge musical i l'harmonia emprats pels compositors barrocs encara perduren en l'actualitat. Podríem afirmar que la sintaxi musical que s'utilitza actualment prové del barroc.
  Exemples de compositors i peces:
  Jean-Baptiste Lully (1632 – 1687, Italia/Francia)
  Johann Sebastian Bach. “Toccata y fuga en Re menor” (1704)
 • Pintura al Barroc

  Pintura al Barroc
  Es van desenvolupar nous gèneres com els bodegons, paisatges, retrats, etc. Així com es va enriquir la iconografia religiosa. També va haver una tendència i recerca del realisme que es conjuga amb el teatral i l'efectista. El color, la llum i el moviment, són els elements que defineixen la forma pictòrica. El color predomina sobre la línia. Un exemple seria: Las meninas (Diego Velázquez, 1656)
 • Escultura al Barroc

  Escultura al Barroc
  L'escultura barroca es caracteritza pel moviment, per l’expressió dels sentiments extrems al rostre, per la teatralitat dels gestos i per un realisme cru. del cos humà s’allunya del cànon grecoromà. La màxima preocupació és el realisme i, per tant, la concepció d’expressivitat de les figures, que s’aconsegueix amb contorsions, postures forçades i la representació del moviment.
 • Arquitectura al Barroc

  Arquitectura al Barroc
  L'arquitectura barroca es desenvolupa des del principi del segle xvii fins a dos terços del segle xviii. En aquesta última etapa es denomina estil rococó. Es manifesta a gairebé tots els països europeus i, en el que eren en aquell temps. Uns exemples d'arquitectes i obres serien: Gian Lorenzo Bernini, Borromini, El Palacio de Versalles i El Palacio del Hermitage de San Petersburgo.
 • Invents - El Submarí

  Invents - El Submarí
  Va ser inventat per Cornelius Drebbel, a Anglaterra tot i que hi ha moltes idees sobre la persona que va crear el submarí. Després de tindre la idea, va estar quatre anys fent proves fins a aconseguir aquell gran somni d'un submergit tripulat. El submarí és un mitjà de transport totalment cobert que viatja submergit a la mar. Poden servir per a la investigació del fons de l'oceà perquè, els submarins son artefactes que es van dissenyar per poder aguantar millor la pressió submarina.
 • Renaixament - T. de Santa María

  Renaixament - T. de Santa María
  És un lloc religiós molt important. Es considera una obra arquitectònica que representa al renaixement. Es situa a Todi (Itàlia).
 • Invents - El Telescopi

  Invents - El Telescopi
  El telescopi és un instrument òptic per observar objectes llunyans, especialment cossos celestes. El primer va ser dissenyat el 1590 per Hans Lippershey, però no va ser fins a l’any 1608 que va ser construït, per Galileu Galilei. Gràcies a aquest invent es van fer grans descobriments en astronomia, i així poder comprendre millor l'Univers.
 • Invents - El Microscopi

  Invents - El Microscopi
  Inventat per Galileu Galilei, el motiu pel qual va ser inventat és per poder arribar a veure coses que l'ull humà no pot percebre a simple vista. Va ser un artefacte que realment va tenir bastanta constància perquè, va ajudar a una desenvolupació de l'àmbit científic considerable, i sobre tot, en aquella època.
 • Descobriments - La Sang

  Descobriments - La Sang
  Descobert per William Harvey un metge i fisiòleg anglès que va descobrir el funcionament de el sistema circulatori.
 • Period: to

  Esdeveniments - Guerra dels Trenta Anys

  La Guerra dels Trenta Anys va ser un conflicte que va tenir lloc a l'Alemanya moderna i a l'Europa central del 1618 al 1648. Les estimacions de morts civils i militars totals oscil·len entre els 4,5 i els 8 milions, principalment per malalties o inanició. En algunes zones d'Alemanya es suggereix que fins a un 60% de la població va morir.
 • Barroc - El Rapte de Proserpina

  Barroc - El Rapte de Proserpina
  És una escultura que es caracteritza per l'acció en el moviment, l’expressió del sentiment extrem al rostre i per les seves línies corbes i obliqües.
  Esta feta per Gian Lorenzo Bernini.
 • Barroc - Apol·lo i Dafne

  Barroc - Apol·lo i Dafne
  És una escultura que captura de forma intensa les emocions, retraten les diferents etapes dels seus canvis. Està creada per Gian Lorenzo Bernini
 • Barroc - Costanza Bonarelli

  Barroc - Costanza Bonarelli
  És un dels treballs més personals de l’artista, representa l’esposa del famós Matteo, un dels companys de feina de Bernini. Bernini no va descuidar els detalls acurats que juguen un paper important per donar vida a les seves figures.
 • Invents - La Calculadora

  Invents - La Calculadora
  L'any 1623 Wilhelm Shickard va crea la primera calculadora automàtica i la bateja amb el nombre de “rellotge calculador” i l'any 1642 Pascal crea la primera calculadora mecànica
 • Barroc - La Ronda de la Nit

  Barroc - La Ronda de la Nit
  En aquesta pintura les postures són amb moviment i l'ús de la llum li dóna un equilibri que captivarà a l'espectador. És una obra de Rembrandt
 • Period: to

  Esdeveniments - Guerra Civil Anglesa (Revolució Anglesa)

  Aquesta és el període de la història del Regne Unit entre el 1642 fins a 1688. S'estén des del regnat de Carles I d'Anglaterra i continua amb altres i finalitza amb la Revolució Gloriosa, que destitueix Jacobo II. S'inclouen una sèrie de conflictes armats anomenats "guerra civil anglesa", que es van lliurar entre realistes i parlamentaris, amb una gran victòria de Cromwell i la derrota de Carles II d'Anglaterra.
 • Invents - El Baròmetre

  Invents - El Baròmetre
  Va ser inventat pel físic Itàlia Evangelista Torricceli. El Baròmetre va fer possible la mesura de la pressió atmosfèrica i el més conegut va ser el de mercuri. La seva estructura consta de set parts diferents.
 • Barroc - Venus del Mirall

  Barroc - Venus del Mirall
  Observem una dona nua vista d’esquena, la deessa Venus, el rostre de la qual es reflecteix en el mirall sostingut pel seu fill Cupido.
  Les esplèndides tonalitats fan d’aquesta composició una de les obres mestres del Barroc. Diego Velázquez.
 • Barroc - Èxtasi de Santa Teresa

  Barroc - Èxtasi de Santa Teresa
  L'Èxtasi de Santa Teresa és un grup escultòric en marbre obra de l'escultor i pintor Gian Lorenzo Bernini, d'estil barroc. Va ser realitzada entre 1647 i 1652, per encàrrec del cardenal Cornaro, per a ser col·locada on aniria la seva tomba.
 • Barroc - Las Meninas

  Barroc - Las Meninas
  Les menines van ser pintades per Diego de Velázquez en la que ell mateix apareix a l'esquerra. És una de les obres mestres dels pintors espanyols per la seva composició de colors i realisme.
 • Barroc - La Lletera

  Barroc - La Lletera
  És una pintura que es representa pel color, la llum i el moviment. També, es pot veure la profunditat i perspectiva. Va ser pintada per Johannes Vermeer.
 • Invents - El Llapís

  Invents - El Llapís
  Fou descobert per Nicolas-Jacques Conté que va inventar el llapis tal com es coneix actualment.
 • Descobriments - La Gravetat

  Descobriments - La Gravetat
  Aquesta va ser descoberta per Isaac Newton, un matemàtic, físic, filòsof, científic anglès el qual pensava d'una forma distinta i aquest va ser el motiu que el va portar a descobrir i les lleis de la gravetat i de quina manera les lleis naturals controlen el moviment de la Terra. Aquest descobriments van ser claus per l'avançament de la ciència. La gravetat és la força que atreu als cossos al centre de la Terra
 • Invents - El Megàfon

  Invents - El Megàfon
  Va ser inventat el 1671, va ser inventat per Samuel Morland al segle XVII
 • Barroc - Els Invàlids

  Barroc - Els Invàlids
  Té una gran riquesa artística, un imponent aspecte coronat per una preciosa cúpula daurada. Està construïda per Jules Hardouin-Mansart.
 • Invents - El Piano

  Invents - El Piano
  Va ser inventat a Itàlia per Bartolomeo Cristofor l'any 1690 (XVII).
 • Barroc - El Retaule de Sant Esteve de Salamanca

  Barroc - El Retaule de Sant Esteve de Salamanca
  L’exemple del Retaule de Sant Esteve de Salamanca, veiem que utilitza unes columnes salomòniques gegantines. Observem el gust per la profusió d'adorn i els daurats i el ritme dinàmic de les formes corbades.
 • Barroc - Palau de Versalles

  Barroc - Palau de Versalles
  El palau de Versalles és el gran palau dels reis de França, a la ciutat que li dona el nom., A uns 20 km de París. Fou fet construir per Lluís XIII i fet ampliar per ordre de Lluís XIV. Lluís XIV va deixar París i va decidir construir Versalles, com una petita ciutat allunyada dels problemes.
 • Descobriments - L'Electricitat

  Descobriments - L'Electricitat
  1752, Benjamin Franklin va reconèixer el llampec com a fenomen elèctric. reconèixer
  - 1820, Hans Christian Orsted va descobrir que la corrent elèctrica crea un camp magnètic.
  -1879, Thomas Edison va inventar la llum elèctrica.
  - segle XIX, Nicolas Tesla va començar a treballar amb la generació, l'ús i la transmissió de corrent alterna.
 • Neoclàssic - El Panteó de Paris

  Neoclàssic - El Panteó de Paris
  Arquitectura feta per Jacques-Germain Soufflot i situat en la muntanya de Santa Genoveva.
 • Neoclàssic - El Rapte de les Sabines

  Neoclàssic - El Rapte de les Sabines
  És una pintura que representa un episodi mitològic de la història de Roma. El seu autor és Jacques-Louis David.
 • Descobriments - El Planeta Urà

  Descobriments - El Planeta Urà
  Urà va ser descobert per William Herchel. Gràcies al descobriment d'aquest planeta el món de la astrologia, la astronomia i la ciència va poder aprofundir i avançar en l'estudi del sistema solar. A més també és va estudiar l'òrbita del planeta Urà.
 • Neoclàssic - La Font de Cibeles

  Neoclàssic - La Font de Cibeles
  Una font/ escultura de Francisco Gutiérrez Arribas i Robert Michel representant la deessa Cibeles
 • Neoclàssic - Teseu i el Minotaure

  Neoclàssic - Teseu i el Minotaure
  Escultura feta per Antonio Canova. Just va captar l’estructura en el moment on va matar al minotaure
 • Neoclàssic - El Jurament dels Horacis

  Neoclàssic - El Jurament dels Horacis
  El jurament dels Horacis és una obra de Jacques-Louis David realitzada el 1784, uns anys abans de la Revolució Francesa.
 • Neoclàssic - Eros i Psique

  Neoclàssic - Eros i Psique
  Obra realitzada per Antonio Canova, situada en el Louvre a París.
 • Neoclàssic - La Mort de Sòcrates

  Neoclàssic - La Mort de Sòcrates
  La mort de Sòcrates és una obra de Jacques-Louis David realitzada el 1787 amb un marcat estil neoclàssic.
 • Neoclàssic - Porta de Brandenburg

  Neoclàssic - Porta de Brandenburg
  L'edifici dissenyat per Carl Gotthard Langhans. L’obra està feta per un material anomenat gres i pedra arenisca.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  Va ser un esdeveniment important en la història de les societats occidentals i va tenir un efecte profund en el món actual. La Revolució Francesa va veure com els francesos van derrocar la seva monarquia absoluta i va provocar una república basada en els principis d’igualtat, llibertat i fraternitat. Abans de la Revolució Francesa, la societat francesa s’estructurava en les relíquies del feudalisme.
 • Invents - El Paracaigudes

  Invents - El Paracaigudes
  André-Jacques Garnerin va ser el primer a dissenyar i provar el paracaigudes. Capaç d’alentir la caiguda d’un home des de l’alt.
 • Neoclàssic - La Mort de Marat

  Neoclàssic - La Mort de Marat
  Pintura de Jacques-Louis David amb la tècnica de l’oli amb pintura. Representa la mort d’un amic seu.
 • Neoclàssic - Napoleó Entronitzat

  Neoclàssic - Napoleó Entronitzat
  És una escultura feta per Jean-Auguste.
  El material que va utilitza va ser oli i llenç.
  L'artista recorre a models arcaics per a la representació.
 • Neoclàssic - Venus Victrix

  Neoclàssic - Venus Victrix
  Pauline Bonaparte com a Venus Victrix és una escultura de retrat neoclàssic reclinable de mida vital de l'escultor italià Antonio Canova.
 • Neoclàssic - Reina Esther

  Neoclàssic - Reina Esther
  És una pintura del 1878 d'Edwin Long. El pintor va inspirar il·lustracions del museu britànic per produir aquesta visió de la reina bíblica Esther al palau d'Ahasuerus de Susa