Descarga

L'ESCLAVITUD ALS ESTATS UNITS

 • Guerra d’indepèndencia (EUA)

  Guerra d’indepèndencia (EUA)
  Va ser una lluita per la independència dels tretze colònies nord-americanes del domini britànic. Aquesta guerra va ser fonamental per als Estats Units perquè va permetre la creació d'un nou país amb una identitat pròpia.
 • Period: to

  ESCLAVITUD ALS ESTATS UNITS

  La esclavitud als Estats Units va ser un sistema econòmic i social en el qual les persones negres eren comprades, venudes i mantenides com a propietat per a treballar en plantacions, mines i altres llocs de treball. El sistema es va establir a les colònies britàniques de Nord-amèrica a partir del segle XVII i va continuar fins a la Guerra Civil americana, que va tenir lloc entre 1861 i 1865.
 • Signatura de la Constitució EUA

  Signatura de la Constitució EUA
  Va establir les bases del sistema de govern del país, establint un equilibri de poders i els drets fonamentals dels ciutadans. Va ser un moment significatiu que va marcar la culminació d'un llarg procés de negociació entre els estats i va oferir la promesa d'un govern eficaç i estable per als americans.
 • Abraham Lincoln guanya les eleccions

  Abraham Lincoln guanya les eleccions
  La seva victòria va ser significativa perquè va ser el primer president republicà elegit, i perquè la seva campanya va estar centrada en l'abolició de l'esclavitud als Estats Units.
 • Esclat de la guerra de secceció o guerra civil Americana

  Esclat de la guerra de secceció o guerra civil Americana
  Inici d'un conflicte armat que va durar quatre anys i va enfrontar les forces confederades, compostes pels estats esclavistes del sud, i les forces de la Unió, compostes pels estats del nord i altres estats que no es van unir a la Confederació.
 • Abolició oficial esclavitud

  Abolició oficial esclavitud
  Va posar fi a la pràctica de l'esclavitud en moltes parts del món. A través d'aquesta abolició, les persones esclavitzades van ser alliberades i van obtenir la seva llibertat.
 • Lleis Jim Crow

  Lleis Jim Crow
  Aquestes lleis establiren la segregació racial i la discriminació contra les persones de color en una àmplia gamma d'àmbits, incloent-hi l'educació, el transport públic, els restaurants i altres espais públics.
 • Rosa Park

  Rosa Park
  Va ser una activista afroamericana que ees va convertir en un símbol de la lluita contra la discriminació racial als Estats Units.
 • Llei pels drets civils

  Llei pels drets civils
  La llei de drets civils va ser una legislació històrica que va prohibir la discriminació racial en llocs públics, ocupació i programes finançats pel govern, i també va garantir el dret al vot per a totes les persones, sense importar-ne la raça o color de pell.
 • Mor Martin Luther King

  Mor Martin Luther King
  Va ser assassinat per James Earl Ray mentre estava a la ciutat per liderar una protesta de treballadors afroamericans que exigien millors condicions laborals i salarials