1200 historia espanya moderna

L'Edat Moderna a Espanya, Catalunya i Americà

 • Period: 1474 to 1504

  Reis Catòlics

  Isabel de Castella i Ferran ll d'Aragó:
  L'expulsió dels jueus va suposar una gran pèrdua econòmica per als dos regnes. La base econòmica de la Monarquia Catòlica estava en l'agricultura, en la ramaderia de la llana i en l'exportació de matèries primeres.
  Una butlla del Papa Sixt IV de 1478 va crear la Inquisició a Castella per a un control de la puresa de la fe, i més tard a Aragó. La Inquisició va ser l'única institució comuna per als dos regnes.
 • Period: 1484 to 1492

  Conquesta de Granada

  Es va reprendre la conquesta de l'Emirat de Gharnata. Aprofitant que aquest regne es trobava en crisi dinàstica entre el soldà, el seu germà el Zagal i el seu fill Boabdil; es va començar una guerra per la conquesta de Granada.
 • Oct 12, 1492

  Descobriment d'Amèrica (Inici de l'Edat Mitjana)

  Descobriment d'Amèrica (Inici de l'Edat Mitjana)
  Colom amb la creença que la terra era rodona, presentà un projecta a la reina Isabel de Castella, Isabel creu amb ell i firmen un contracte. Amb les finances d'Isabel, Colom inicia el viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent. Colom cregué haver arribat a un arxipèlag de l'Índia, de manera que no s'havia adonat que les terres on acabava de posar els peus eren un nou continent.
 • Period: 1500 to 1530

  Plateresc

  Plateresc és un estil arquitectònic exclusiu del renaixement espanyol. Apareix a començaments del segle XV i s'estén durant els dos segles següents. És una fusió dels components del mudèjar (eren els musulmans que residien als territoris cristians de la península Ibèrica durant el procés de la conquesta) i del gòtic. També incorpora elements renaixentistes com les columnes o alguns elements decoratius.
 • 1509

  Reforma Anglicana

  Reforma Anglicana
  L'anglicanisme és una doctrina religiosa cristiana derivada del catolicisme, que es va iniciar a Anglaterra durant el segle XVI. El seu fundador va ser el rei Enric VIII.
  En el context de la Reforma protestant, va separar Anglaterra de l'autoritat de l'Església romana, per motius polítics i personals.
 • Period: 1516 to 1556

  Carles l

  Va ser l'últim emperador del imperi Romanogermànic. Rei d'Aragó, Castella i Països Baixos.
  El seu pare( Felip "el vell") va morir quan ell era molt jove i la seva mare (Joana "la Boja") no podia manar perquè la tractaven com a boja i per tant no estava en condicions per a ocupar aquest càrrec, per la pèrdua del seu marit. Al ser molt jove els seus avis van regnat fins que ell arribés a la majoria d'edat.
  va tenir un fill que va ser Felip ll.
 • Oct 13, 1517

  Reforma Luterana

  Reforma Luterana
  És una tendència imperial protestant cristiana basada en els ensenyaments i les doctrines establertes a l'Antic i el Nou Testament. Martí Luter va ésser un sacerdot catòlic que volia reformar les pràctiques i les doctrines desvirtuades i humanitzades que l'Església Catòlica duu a terme. Per això, es considera que el començament del luteranisme és el començament de la branca protestant del cristianisme
 • Period: 1524 to

  Gerres de Religió

  Van ser una sèrie de guerres que van tenir lloc al continent europeu. Esclataren a conseqüència de la reforma protestant de Martí Luter. Tot i no tenir sempre una relació aparent entre elles, totes van estar relacionades les unes amb les altres.
 • Period: 1530 to 1560

  Purisme

  Moviment artístic italià que, derivat del natzarenisme(és un moviment artístic fundat al començament del segle xix per artistes alemanys a Viena i Roma), preconitzava la inspiració religiosa en l’art i la revaloració el quattrocento italians.
 • 1536

  Reforma Calvinista

  Reforma Calvinista
  És una denominació cristiana protestant basada en els ensenyaments teològics del reformador Joan Calví.
 • 1540

  Companya de Jesús

  Companya de Jesús
  És un orde religiós catòlic de clergues regulars fundat per Íñigo de Loiola, qui després va ser canonitzat com Sant Ignasi de Loiola. Els membres d'aquest orde es coneixen popularment com a jesuïtes. Amb gairebé 20.000 membres, és l'orde més gran de l'església catòlica en l'actualitat. El seu superior general és Arturo Sosa Abascal
 • Period: Dec 13, 1545 to Dec 4, 1563

  Concili de Trento (Contrareforma)

  Va ser un concili ecumènic de l'Església Catòlica celebrat en períodes discontinuats. Es va celebrar a Trento, una ciutat del nord de la península Itàlica, una ciutat lliure regida per un príncep-bisbe. Encara que no va aconseguir reunificar la cristiandat, el concili de Trento va suposar per a l'Església Catòlica una profunda catarsi. Es va convocar com resposta a la Reforma Protestant per a aclarir diversos punts doctrinals. És un dels concilis més importants de l'Església Catòlica.
 • Period: 1556 to

  Felip ll

  Va ser Monarca d'Aragó, Castella i Portugal. També va ser senyor dels Països Baixos(molt poc temps). Va conquistar les filipines, però també va perdre territoris.
 • Period: 1560 to

  Herreria

  Es va desenvolupar a Espanya el darrer terç del segle xvi, coincidint amb el regnat de Felip II (r. 1556-1598), i va continuar vigent al segle xvii, encara va anar canviant amb influencies del moviment barroc.
  Es correspon amb la tercera i ultima etapa de l'arquitectura renaixentista espanyola, que va anar evolucionant cap a una progressiva depuració ornamental.
 • Period: to

  Guerra del 30 anys

  Fou un conflicte europeu que modificà contínuament les fronteres de nombrosos estats i que es prolongà entre França i la monarquia hispànica.
  Va ser un de moltes guerres de religió que van averi durant un llarg període.
 • Revolució Francesa (Final de l'Edat Mitjana)

  Revolució Francesa (Final de l'Edat Mitjana)
  A ser el règim polític republicà instaurat a França durant el període comprès entre el 25 de febrer de 1848 i el 2 de desembre de 1852. Malgrat la seva relativa brevetat, es van produir reformes determinants en el panorama polític i social francès com foren el sufragi universal masculí, així com l'abolició definitiva de l'esclavitud a les colònies franceses.