L'Edat dels Descobriments

 • Period: 1400 to 1527

  Renaixement

  El Renaixement és un corrent artístic, en el qual s'expressa la bellesa del cos. S'expressa d'una manera matemàtica amb les propuorcions adequades i el minimalisme.
 • 1440

  La imprenta

  La imprenta
  L'invent de la impremta per Guttenberg és d'abans de l'Edat Moderna però és crucial, per les revoltes. Ja que facilita l'accés a la cultura a la gent del poble. I això fa que la gent comenci a pensar per ella mateixa. Ja que era molt difícil fer llibres abans de l'Edat Moderna ja que s'havien de fer a mà, i podien trigar anys a fer-se. I gràcies a que la gent pensa per ella mateixa es fan tantes revoltes, ja que veuen amb més clareda el que no és just.
 • 1492

  El Descobriment d'Amèrica

  El Descobriment d'Amèrica
  L'any 1492, Colom va trobar-se amb Amèrica, ja que Colom a la seva època creia que la terra era plana. Per tant, per anar a la Índia havies de fer un viatge molt llarg i passar per països molt perillosos. Així que Colom va "idear" un viatge que passés per l'altra cara del continent. I així és com va topar-se amb Amèrica. Primerament es va pensar que era l'Índia.
  De fet, abans que Colom arribés a Amèrica ja hi havien arribat els víkings de la mà de Leif Erikson.
 • 1492

  El comerç i els bancs

  El comerç i els bancs
  Amb el descobriment d'Amèrica es va enfortir molt el comerç. Va aparèxier la Burgesia (un nou estament social) i nous productes com, la xocolata, la patata, el tomàquet... També van aparèixer els "bancs". Els comercians (o Burgesos) demanaven que els deixessin diners als nobles per comprar naus, i poder comerciar, o fer expedicions....
 • Period: 1492 to

  L'Edat dels Descobriments

  L'Edat dels Descobriments va del 1492 el moment en que Colom es troba amb Amèrica, fins al 1786 a la Revolució Francesa.
 • Nov 6, 1496

  El segon viatge de Colom

  El segon viatge de Colom
  Va ser una expedició transoceànica. Perquè els Espanyols poguessin colonitzar Amèrica. Va anar del 1493-1496. Aproximadament, va durar uns 3 anys.
 • 1500

  La Teoria Heliocèntrica

  La Teoria Heliocèntrica
  La teoria Heliocèntrica la va formular Nicolas Copérnico que va ser astrònom. La teoria heliocèntrica és la teoria que ens explica els cicles lunars, que la terra i tots els planetes giren al voltant del sol , que la terra és esfèrica i gira sobre si mateixa (ja que els eixos que ara considerem obvis abans era la bajanada més grossa del món)... De fet, es considera a Copérnico el pare de la astronomia moderna.
 • Nov 25, 1500

  Tercer viatge de Cristòfor Colom

  Tercer viatge de Cristòfor Colom
  Va salpar el 1498. I va fer una expedició en nom de la Corona Espanyola. Per descobrir el nord de Veneçuela.
 • 1503

  La Gioconda

  La Gioconda
  La Gioconda, la va pintar Leonardo da Vinci quan tenia 51 anys. No el va acabar tres anys despres pero... com que era molt perfecsionista duran 13 anys el va na retocan fins que ell va morir. No el va etregar mai, era una cosa que li solia pasar de tan perfecsionista. La noia del quadre es diu Lisa Gherardini.
  Leonardo da Vinci, va ser pintor,escultor ingenier, music... Va ser el primer en estudiar com era un cos huma per dins...
 • 1504

  David de Michelangelo

  David de Michelangelo
  El David de Michelangelo, és una estàtua molt coneguda renaixentista que es troba a Florència. Michelangelo era escultor, però el papat li va demanar que pintés la "capella Sixtina". Aquesta estàtua representa la bellesa del cos, té totes les proporcions adequades.
 • Nov 17, 1504

  Quart viatge de Cristòfor Colom

  Quart viatge de Cristòfor Colom
  Va dur a terme una expedició per trobar algun pas marítim que difinitivament el portés al continent Asiàtic. Va salpar el 1502 i va retornar malalt l'any 1505.
 • 1517

  La separació de l'Església

  La separació de l'Església
  Martí Lutter, l'any 1517 va penjar a la porta d'una església 45 tesis denunciant l'Església Cristiana. Entre altres coses criticava aspectes econòmics. Lutter va tenir un paper important en la societat ja que indirectament també influiria en el desenvolupament de la Revolució industrial, el capitalisme...Lutter no volia deixar l'Església cristiana però va ser expulsat. Va crear el Protestantisme.
 • Period: 1519 to 1522

  El viatge de Magallanes

  El viatge de Magallanes va durar 3 anys, el va capitanejar Juan Sebastián Elcano
 • El microscopi compost

  El microscopi compost
  Zacharias Janssen es considera l'inventor del microscopi compost, ja que ben ben bé no ho sabem...... L'altre "candidat" és Hans Lippershey.
 • Termòmetre

  Termòmetre
  El primer en inventar un termòmetre o alguna cosa semblant va ser Galileo Galilei. L'any 1592.
 • Period: to

  Barroc

  El Barroc és un corrent artístic, que va del XVII-XVIII. El Barroc era tot el contrari del Renaixement. En el Barroc tot era desequilibrat i assimètric. Els pintors barrocs no els importaba tan el dibuix de la pintura, sinó els colors. Feien un retrat de la realitat amb forma de fantasia, i buscaven que l'espectador sentí sentimens molt intensos, que els fessin veure amb bons ulls l'Església Catòlica.
 • Period: to

  Els Bandolers

  Els bandolers, eren despietats assassins i lladres que anaven en quadrilla. La culpa de que existissin bandolers és de la noblesa. Quan a principis de l'Edat Moderna van sobornar bandits sense escrúpols anomenats bandolers. Perquè els i fessin la feina bruta, sense que ells sortissin malparats. I tot això sel's va girar en contra. A Catalunya vàrem tenir l'Edat d'or dels bandolers que va durar un segle.
  Tenim molts Bandolers famosos com:
  Serrallonga
  Perot
  Trucafort
  El galant de Goula...
 • El submarí

  El submarí
  Al llarg de la història hi ha hagut moltes persones que n'han fet diferents models amb diferents característiques. L'any 1602 Cornelius Drebbel, va fer el primer submarí de la història.
  El "pare" del submarí modern és Narcís Monturiol.
 • Telescopi

  Telescopi
  L'inventor del telescopi va ser Galileo Galilei l'any 1608. En aquella època encara s'agafaven molt a pit la teoria de que la terra era plana i tot això....I quan Galileo mira pel telescopi s'endú una gran decepció per tot el que descobreix. Uns dies abans que Galilei publiqués el seu descobriment es va cremar un capellà per dir una cosa semblant a la que anava a dir ell....
  Pero acabà publicant el seu descobriment, i com no, el Papat el condemnà a cadena perpètua...
 • La circulació de la sang

  La circulació de la sang
  William Harvey va descobrir com circulava la sang, l'any 1616. William Harvey era metge a Anglaterra. Va ser molt important perquè va descobrir que quan el cor bombeja "reparteix" la sang.
 • La Guerra dels Segadors

  La Guerra dels Segadors
  Catalunya, venia d'una Guerra Civil i aconòmicament no estaven molt bé. Estaven a la frontera entre Espanya i França i aquests dos països estaven en guerra (La Guerra dels 30 anys). I van obligar als catalans a acollir soldats espanyols, els quals no es comportaven molt bé. I un grup de segadors indignats per els abusos que cometien els soldats, perquè hi avia molta pobresa, hi havien hagut males collites... Van anar a Barcelona i varen matar al virrei...
 • Baròmetre

  Baròmetre
  L'inventor del baròmetre de mercuri va ser Evangelista Torricelli, l'any 1644. El baròmetre serveix per mesurar els canvis de presió.
 • La Guerra dels 30 anys

  La Guerra dels 30 anys
  La Guerra dels 30 anys. Dura 30 anys i va del 1618-1648. És un conflicte entre Espanya i França. Per una reforma religiosa.
 • La Pesta

  La Pesta
  La peste arriba a Catalunya el 1650, amb les tropes Espanyoles durant la Guerra “Dels Segadors”. A Barcelona van agafar mesures com restingir l'entrada, no es podien revendre les partinences dels morts per Pesta... Molta gent que vivia a la ciutat intentava fugir al camp. Es van atorgar instal·lacions per als malalts de pesta. Hi havia un risc de mortalitat molt alt.
 • Urà

  Urà
  William Herschel era un astrònom aficionat. I l'any 1781, va descobrir Urà el penúltim planeta del Sistema Solar i un dels més freds, de superficie gasosa.
  Urà és un planeta molt gros.
 • Paracaigudes

  Paracaigudes
  Els inventors del paracaigudes van ser Leonarth i Sebastien l'any 1783
 • La Revolució Francesa

  La Revolució Francesa
  La Revolució Francesa consisteix en acabar amb el Règim Feudal (carregar-se la monarquia i ser "lliures") i implantar la democràcia.
 • La Llei de la Gravetat

  La Llei de la Gravetat
  Isaac Newton, va ser un brillant científic que va descobrir milers de coses, una de les quals és la Llei de la Gravetat que ens explica com les coses "cauen" i no es queden "flotant". Els seus descobriments van ser crucials.