Empoderem-nos!!!!!

Timeline created by LeonorCunha
 • Primera República Espanyola

  Primera República Espanyola
  La Primera República Espanyola va ser el règim polític Vigent a Espanya des sumi proclamació per les Corts, l'11 de febrer de 1873, Fins al 29 de desembre de 1874, Quan el pronunciament de l'general Martínez Campos va donar Lloc a la restauració de la monarquia borbònica.
 • Segona República Espanyola

  Segona República Espanyola
  La Segona República Espanyola va ser el règim democràtic que va existir a Espanya entre el 14 d'abril de 1931, data de la seva proclamació, en substitució de la monarquia d'Alfons XIII, i l'1 d'abril de 1939, data de la fi de la Guerra Civil, que va donar pas a la dictadura franquista.
 • Guerra Civil Espanyola

  Guerra Civil Espanyola
  Es coneix com la Guerra Civil Espanyola o també la Guerra d'Espanya a un conflicte bèl·lic que va tenir lloc en aquest país entre el 17 de juliol de 1936 i l'1 d'abril de 1939. ... S'hi van perdre al voltant de 500.000 vides i es va sotmetre a país a un règim ferotge i conservador que va durar 36 anys.
 • Dictadura Franquista

  Dictadura Franquista
  Francisco Franco es va fer amb el poder a Espanya després de la Guerra Civil i va instaurar una dictadura personalista que es va mantenir a flotació fins a la seva mort. ... És per això que el franquisme va basar la seva supervivència en el respecte que totes aquestes "famílies" professaven per Franco.
 • El marit pot matar la seva esposa si la sorprèn en una relació sexual amb algú altre

  El Codi Penal franquista va tornar a incorporar l’ “uxoricidi per causa d’honor”, que s’havia abolit només durant el període de la Segona República (1931-1939). L’uxori- cidi donava la possibilitat al marit de poder matar o lesionar a la seva esposa en el cas de sorprendre-la en flagrant adulteri, com a acció de defensa del propi honor. Aquesta norma es va eliminar del Codi Penal el 1963.
  Per saber-ne més....
  http://rua.ua.es/dspace/bitstream/10045/11657/1/Feminismos_12_09.pdf
 • Es legalitza l’ús de la píndola anticonceptiva a l’estat espanyol

  Es legalitza l’ús de la píndola anticonceptiva a l’estat espanyol
  A partir de la modificació de l’article 416 del Codi Penal, el 7 d’octubre de 1978 es va legalitzar la pastilla com a mètode anticonceptiu a l’estat espanyol. Per mes informació....
  https://www.plannedparenthood.org/es/sobre-nosotros/sala-de-prensa/noticias-nacionales/50-anos-de-la-pastilla anticonceptiva#:~:text=La%20p%C3%ADldora%20fue%20formalmente%20aprobada,tres%20veces%20menos%20muertes%20infantiles.
 • Primeres Eleccions Democràtiques

  Primeres Eleccions Democràtiques
  Les eleccions generals d'Espanya de 1977 es van celebrar el dimecres 15 de juny per triar als membres que anaven a constituir les Corts —el Congrés dels Diputats i el Senat—. Van ser uns comicis de caràcter històric, ja que van constituir les primeres eleccions lliures que se celebraven al país des dels temps de la Segona República, concretament des de febrer de 1936. Van ser també les primeres eleccions lliures que se celebraven després de la dictadura de Franco.
 • Aprovació de l’Estatut d’Autonomia

  Aprovació de l’Estatut d’Autonomia
  L'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979, també conegut com Estatut de Sau pel lloc on es va elaborar l'avantprojecte, va ser la norma institucional per la qual Catalunya va accedir a el seu autogovern constituint-se en comunitat autònoma dins d'Espanya i que va estar vigent des de la seva promulgació el 18 de desembre de 1979 fins a l'aprovació en 2006 d'un nou estatut. L'Estatut va ser aprovat en referèndum de poble català el 25 d'octubre de de 1979.
 • Violació dins del matrimoni no es considera delicte

  Violació dins del matrimoni no es considera delicte
  La violació, fins fa uns anys, es considerava un delicte contra l’honestedat, perquè no es concebia com un atemptat contra la integritat de la persona, sinó com una lesió del seu honor. Per més informació...
  https://elpais.com/internacional/2015/03/08/actualidad/1425845224_956206.html
 • Es regula l’avortament a l’estat espanyol

  Es regula l’avortament a l’estat espanyol
  L’avortament es va regular per primera vegada a l’estat espanyol durant la Segona República. Més de 2 dècades més tard, al 2010, es va aprovar la Llei Orgànica de Salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’em- baràs, que és la llei actualment en vigor. El 2015 el govern del Partit Popular aprova una reforma de la Llei Orgànica 2/2010 per impedir que les menors d’edat puguin interrompre l’embaràs sense el consentiment dels seus progenitors o tutors legals.
 • Legalització del matrimoni homosexual.

  Legalització del matrimoni homosexual.
  El matrimonio entre personas del mismo sexo en España es legal desde el 3 de julio de 2005.
 • Les menors d’edat no poden interrompre l’embaràs sense el consentiment dels seus progenitor

  Les menors d’edat no poden interrompre l’embaràs sense el consentiment dels seus progenitor
  L’avortament forma part del marc del Dret Internacional, dels Drets Sexuals i Reproductius (DSIR) i dels Drets Humans de les dones. La Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE) permet exercir el dret a planificar una família, la sobirania corporal, l’autonomia i el Dret a la Salut, entre molts d’altres. Malgrat això, és un dels Drets Sexuals i Reproductius més vulnerats arreu del món.