Etapas de la historia 1616754589

Invents trascendents de la història- Mariona, Biel, Martina i Albert

 • Period: 271,000 BCE to 3500 BCE

  Prehistòria

  Comença amb l'aparició de l'home i acaba amb l'invenció de l'escriptura.
 • 250,000 BCE

  Invenció del foc

  Invenció del foc
  Els humans van descobrir el foc entre 400.000 i un milió d'anys. Les seves flames van ser usades per cuinar aliments, defensar-se de depredadors i il·luminar la foscor.
 • Period: 3500 BCE to 476

  Edat antiga

  Comença amb l'invenció de l'escriptura i acaba amb la caiguda de l'imperi romà d'Occident.
 • 3400 BCE

  Invenció de la roda

  Invenció de la roda
  Els primers usos dels quals es tenen dades en relació amb aquest tema és l'ús primigeni de troncs d'arbres a tall de grans corrons, sobre els quals es transportaven voluminoses i pesades càrregues d'una banda a l'altra.
 • 3300 BCE

  Invenció de l'escriptura

  Invenció de l'escriptura
  L'escriptura existeix des de fa uns 5.300 anys. Va aparèixer en diferents formes almenys en cinc o sis civilitzacions diferents amb llarg domini de l'agricultura i el desenvolupament urbà a l'aire lliure.
 • 1800 BCE

  Invenció de la banyera

  Invenció de la banyera
  ​ Les banyeres individuals més antigues es daten a Babilònia cap al 1800 a. C. El procés per esmaltar banyeres de ferro colat inventat per l'escocès David Dunbar Buick, suposarà l'empenta definitiva per a la popularització de la banyera entre les classes riques dels països de la cultura occidental.
 • 600 BCE

  Invenció de la moneda

  Invenció de la moneda
  La moneda va aparèixer fa uns 2.700 anys. Els primers exemplars es van crear al pròsper regne de Lidia, a Àsia Menor.
 • 301 BCE

  Invenció de la clau

  Invenció de la clau
  Les primeres claus daten de fa més de 4.000 anys i la seva creació és atribuïda als egipcis. La primera clau representada en frescos es trobava a la tomba de Luxor i els primers panys són esmentades a l'Antic Testament de la Bíblia.
 • Period: 476 to 1453

  Edat Mitjana

  Comença amb la caiguda de l'imperi romà d'Occident i acaba amb la caiguda de l'imperi romà d'Orient.
 • 1200

  Invenció de la pòlvora

  Invenció de la pòlvora
  La pólvora va ser inventada pels alquimistes de l'antiga Xina al segle IX. En principi es va obtenir barrejant sofre, carbó vegetal i salnitre (nitrat de potassi). El carbó s'aconseguia dels salzes, tot i que també es van fer servir plantes com la vinya, l'avellaner, el llorer i el saüc, entre d'altres.
 • 1300

  Invenció del rellotge mecànic

  Invenció del rellotge mecànic
  En el siglo XV se inventaron los relojes de una manecilla para marcar las horas y en 1505 el herrero alemán Peter Henlein consiguió construir relojes mecánicos tan pequeños que podían llevarse en el bolsillo.
 • 1440

  Invenció de l'imprenta

  Invenció de l'imprenta
  La invenció de la impremta s'atribueix a l'alemany, Johannes Gutenberg l'any 1440. Gutenberg és considerat “el pare de la impremta”, després d'anys intentant disputar-se el títol entre francesos, italians, holandesos i alemanys.
 • Period: 1453 to

  Edat moderna

  Comença amb la caiguda de l'imperi romà d'Orient i acaba amb la revolució francesa.
 • Invenció termòmetre

  Invenció termòmetre
  El primer inventor del termòmetre s'estima que va ser Galileu Galilei, el 1592. Consistia bàsicament en un tub de vidre amb una esfera de vidre buida a l'extrem superior, en què s'introduïa un líquid que en escalfar-se pujava pel tub.
 • Invenció del microscopi

  Invenció del microscopi
  El microscopi compost dissenyat i construït per l'anglès Robert Hooke l'any 1665, es va basar en el principi funcional del telescopi astronòmic, inventat a principis d'aquell segle pel físic-matemàtic, italià, Galileo Galilei.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  La primera màquina de vapor va ser construida per
  Thomas Newcomen,l'any 1705. És una màquina tèrmica de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a fluid de treball.
 • Period: to

  Edat Contemporànea

  Comença l'any 1789 per la revolució industrial fins l'actualitat.
 • Primera televisió

  Primera televisió
  TV El primer televisor es va inventar l'any 1927 per John Logie Baird. És un sistema de telecomunicació per a l'emissió i per a la recepció de sons i d'imatges en moviment a distància.
 • Primer satèl·lit

  Primer satèl·lit
  El primer satèl·lit es va inventar l'any 1957 per Unió Soviètica, és un objecte fabricat per l'home i llançat a l'espai que, gràcies a la seva velocitat, és capaç de mantenir-se en una òrbita estable al voltant de la terra o un altre cos celeste sense precipitar-se contra la superfície d'aquest.
 • Invenció del telèfon mòvil

  Invenció del telèfon mòvil
  És un dispositiu sense fils electrònic que permet tenir accés a la xarxa telefònica.
  La funció de la comunicació sense fils és el millor avantatge que ofereix un telèfon mòbil. La capacitat de comunicar-se per veu, text i fins i tot correu electrònic ha fet possible la interacció en qualsevol moment i d'humà a humà a través de vastes àrees geogràfiques.