INVENTS

Timeline created by adamez
In History
 • Lavadora elèctrica

  Lavadora elèctrica
  Les rentadores van aparèixer a principis de segle XIX. Un dels primers models va ser el que va patentar James King, un inventor dels Estats Units, en 1851. Comptava amb un tambor per rentar la roba. Per ell s'introduïa l'aigua i el sabó, i la vestimenta es netejava per l'efecte de l'agitació amb la barreja.
 • La cremallera

  La cremallera
  Elias Howe va fer l'esbós al 1851 pero Whitcomb Judson el va desarroyar i passar al mercat al 1853.
  Usa un joc d'engranatges per convertir el moviment circular de l'volant en el moviment lineal necessari perquè girin les rodes. La ròtula axial a cada extrem de la cremallera connecta amb la ròtula de direcció, que està acoblada a l'eix.
 • La radio

  La radio
  Molts consideren a Nikola Tesla (1856-1943) el veritable inventor de la ràdio, encara que va ser Guglielmo Marconi (1874-1937) qui va presentar la patent en 1904. Com a conseqüència, el 1909, Marconi va rebre el Premi Nobel de Física per la seva contribució a la telegrafia sense fils.
 • Cinema sonor

  Cinema sonor
  Va ser creat al 1927 per Thomas Alva Edison. Va ser projectat per primera vegada a Nueva York.
  Es va crear per poder unir sons i imatges, i aixi es com funciona, es sincronitza la imatge amb el so.
  Abans era molt difícil fer cinema sonor y ara es una cosa que està a la mà de tothom.
 • Microones

  Va ser inventat per Percy LeBaron Spencer a l'any 1945 a un laboratori dels Estats Units. Es va crear sense voler cuan Percy treballaba amb ones i va desfer una xocolatina que portava a la butxaca. Les ones electromagnètiques agiten les molècules bipolars presents en els aliments, especialment les de l'aigua, i aquestes són les que eleven la temperatura. Desde que es van crear no han cambiat molt.
 • 1r satèlit artificial

  1r satèlit artificial
  El 4 d'octubre de 1957 es va llançar amb èxit el primer satèl·lit artificial de la història, l'Sputnik I, primer de diversos satèl·lits llançats per la Unió Soviètica en el seu programa Sputnik. Va ser llançat des Kazakhstan, abans part de l'URSS. El seu nom, en rus, significa "company de viatge".
 • Scateboard

  Scateboard
  Va ser inventada el 1963 a Malibú, Califòrnia, Estats Units, per Mickey Muñoz i Phil Edwards com a substitut a la taula de surf a terra. Funciona com una petita taula amb normalment 4 rodes que, quan tu ets adalt t'impilses amb el peu,
 • Internet

  Internet
  Va ser creat al 1983, pero al 1969 va ser la primera vegada que es van conectar ordinadors entre si i es deia ARPANET. Creat per Vinton Cerf i Robert Kahn a California. Es va crear per obtenir un conjunt descentralitzat de xarxes de comunicació.
  El web ha evolucionat des de la seva creació de forma ràpida en diferents aspectes: Rapidesa d'accés i nombre d'usuaris connectats.
 • Cor artificial

  Cor artificial
  Creat per Paul Wincher el 4 d'abril del 1969 a Washington DC.
  Un cor artificial és una pròtesi que s'implanta en el cos per reemplaçar el cor biològic.
 • Cub de Rubik

  Cub de Rubik
  L'original trencaclosques va ser inventat el 1974 per Erno Rubik a Hungría.
  El cub està format per 26 peces (cubs) petites. Cadascuna d'elles s'entrellaça amb les altres peces de tal manera que es poden moure a diferents posicions. En canvi, les peces centrals de cadascuna de les cares són fixes. Això fa que les altres 20 peces puguin girar al voltant d'elles.
 • Receptor GPS

  Receptor GPS
  Creat per Roger L. Easton, un sistema de transmissió de posició i imatges per les ones dels satèl·lits. Easton, el va crear partint de el desenvolupament de la pedra Roseta de l'GPS.
  Els contorns de l'actual GPS es van concebre al Pentàgon en 1973. Les proves van començar l'any següent, però el primer satèl·lit GPS operatiu no va ser llançat fins a 1978.
 • CD

  CD
  Immink va ser el líder de l'equip holandès que, el 1979, va crear el primer CD d'àudio digital. L'inventor del disc òptic en si és James Russell, un físic de Bremerton, que va patentar el 1966 la idea de poder llegir un contingut mitjançant un llamp.
  Utilitza una capa metal·lica amb un revestiment que li permet emmagatzemar una gran quantitat de dades binaris amb major qualitat d'àudio i vídeo que els sistemes tradicionals analògics.
 • Impresora 3d

  Impresora 3d
  Creada per Charles W. Hull als anys 80. Va utilitzar un proces conegut com estereoliyografia.
  Una impressora 3D el que realment fa és produir un disseny 3D creat amb l'ordinador en un model 3D físic.
 • 1ª central nuclear

  1ª central nuclear
  La Central nuclear de Óbninsk va ser la primera del mòn i es propietat de Rosenergoatom. Va ser construida al 1951 pero no va entrar en funcionament fins el 1954. Estava situada a 80km de Moscú. Tenía un reactor de urà i granit, generava 5 MW amb només un 17% de rendiment térmic.
  Va ser desactivada el 25 d'abril del 2002.
 • Nintendo Wii

  Nintendo Wii
  Va ser creada al 2006 a EE.UU. per Foxconn.
 • iphone

  iphone
  El 27 de juny de 2007, Steve Jobs va llançar a l'mercat el primer iPhone, el qual havia presentat al gener d'aquest mateix any.
  IOS es un sistema operatiu propietari de l'empresa Apple Inc utilitzat en dispositius com smartphones, tablets i altres dispositius com televisions o reproductors mp4, entre ells els famosos iPhone, iPad i iPod.