Telecomunicaciones2

línea del temps (imaginem el futur)

 • Period: to

  Aparició del telègraf

  Desenvolupat per Samuel Morse. Avui en dia és un invent obsolet, però a la seva època va suposar un gran avenç. Un telègraf consta d'un transmissor i un receptor.
 • Ràdio

  Ràdio
  Aquest any, el físic J. C. Maxwell la va descobrir.
  La ràdio és un sistema de telecomunicació que permet la transmissió de senyals a distància mitjançant un tipus d'ones electromagnètiques.
  És important ja que és un mitjà barat i conegut que permet portar la ciència, la cultura, l'educació i la informació a les regions més apartades del planeta, ja siguin dones, nens i joves, persones discapacitades, analfabetes, pobres...
 • Internet inalàmbric

  Internet inalàmbric
  L'any ha estat difícil de triar, però ens hem decidit per aquest, ja que va ser quan Hedy Lamarr va presentar la seva sol·licitud de patent d'aquest sistema.
  L'internet inalàmbric són aquells accessos que no requereixen una connexió per cable, pel fet que la comunicació es produeix sense fils a través d'ones electromagnètiques, però que requereixen que l'usuari estigui a una distància del punt d'accés no superior a l'abast del mateix.
 • IA

  IA
  Aquest any, l'informàtic John McCarthy, dona el nom d'intel·ligència artificial, que busca aconseguir que una màquina tingui la mateixa intel·ligència d'un humà.
  La importància d'aquesta intel·ligència és que millora l'eficàcia.
 • Hipertext

  Hipertext
  Ted Nelson va ser l'inventor d'aquest mot.
  Hipertext permet crear, enllaçar, compartir... informació a través d'enllaços i xarxes socials.
  És important ja que facilita la lectura, crea múltiples rutes de lectura...
 • Arpanet

  Arpanet
  El departament de defensa dels Estats Units va encarregar la seva creació per tal de poder comunicar-se amb els diferents organismes del país.
  És una xarxa que serveix per enviar dades militars i connectar principals grups d'investigació a través dels Estats Units.
 • Geolocalització

  Geolocalització
  El departament de defensa de EEUU va arrancar aquest projecte l'any 1973.
  La geolocalització és la capacitat per obtenir la ubicació geogràfica real d'un objecte, com ara un radar, un telèfon mòbil o un ordinador connectat a Internet.
 • Interfície gràfica

  Interfície gràfica
  Aquest any, Douglas Engelbart va inventar la interfície gràfica.
  És un tipus d'interfície que permet a les persones interactuar amb un dispositiu o sistema informàtic mitjançant elements gràfics, com ara icones, finestres, botons i menús, en lloc de comandes de text.
 • Telefonia mòbil

  Telefonia mòbil
  Aquest any, Martin Cooper va fer la primera trucada de telèfon mòbil.
  És un sistema de telecomunicació sense cables que transmet sorolls a llarga distància mitjançant ones de ràdio a persones que es troben dintre d'una zona de cobertura.
  És important ja que com hem dit abans, permet connectar de manera immediata i entre punts remots.
 • Internet

  Internet
  Aquest any, Paul Otlet, un informàtic belga va inventar l’Internet, una xarxa global d'ordinadors i dispositius interconnectats que permet la comunicació i l'intercanvi d'informació a tot el món.
  És important ja que permet als usuaris accedir i intercanviar dades, comunicar-se amb altres persones i utilitzar diversos serveis i aplicacions en línia.
 • Apple Macintosh

  Apple Macintosh
  Va ser desenvolupat per Steve Jobs.
  És una línia d'ordinadors personals de l'empresa Apple Inc, que simplificava les operacions i introduïa alguns aspectes que avui en dia utilitzem.
  Va revolucionar els vuitanta.
 • Bluetooth

  Bluetooth
  L'any 1994 va ser desenvolupada per Jaap Haartsen i Mattisson Sven. El Bluetooth és una especificació industrial que serveix per connectar els dispositius que es porten a sobre o estan a una distància propera sense haver d'utilitzar cables, que és l'element que fa que sigui important.
 • TDT

  TDT
  En Espanya, el seu llançament es va produir l'any 1999. La televisió digital terrestre (TDT) és la transmissió d'imatges en moviment i del seu so mitjançant codificació binària mitjançant una xarxa de transmissors terrestres.
  Els avantatges de la televisió digital terrestre són similars els de la televisió per cable i televisió per satèl·lit: millor qualitat d'imatge i sons, costos menors de transmissió...
 • Facebook

  Facebook
  Aquest any, Mark Zuckerberg va formar el Facebook, una plataforma de xarxes socials en línia que permet a les persones connectar-se, compartir contingut, comunicar-se i participar en comunitats en línia. S'ha convertit en una de les xarxes socials més populars i utilitzades a tot el món.
  És important ja que permet totes les coses anomenades anteriorment, com comunicar-se i compartir contingut.
 • Twiter

  Twiter
  Aquest any, Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone i Evan Williams van inventar el Twitter. És una plataforma de xarxes socials en línia que permet als usuaris publicar i llegir missatges coneguts com a "tuits".
 • Instagram

  Instagram
  Aquest any, Kevin Systrom va inventar l’instagram. L'objectiu principal d'Instagram és permetre als usuaris compartir moments de la seva vida mitjançant imatges o vídeos curts. La plataforma es centra en el contingut visual, amb una gran varietat de filtres, eines d'edició per a les imatges...
 • Invents que hi podrien haver:

  Invents que hi podrien haver:
  Ens trobarem envoltats de robots, que puguin cuinar, netejar, i ajudar-nos amb qualsevol activitat laboral, escolar i domèstica.
  Tindrem una intel·ligència artificial molt més eleborada que avui en dia.