innovacions tecnològiques en l'àmbit de la reproducció mecànica de la imatge

  • 1553

    Giovanni Battista della Porta difond per primera vegada el principi de la camara oscura.

    Giovanni Battista della Porta difond per primera vegada el principi de la camara oscura.
    Giovanni Battista della Porta, en el seu llibre Magia Naturale, difond per primera vegada el principi de la camara oscura.
  • El suec Carl Wilhelm Scheele publica el seu tractat sobre les sals de plata i l'acció de la llum.

    El suec Carl Wilhelm Scheele publica el seu tractat sobre les sals de plata i l'acció de la llum.
    El suec Carl Wilhelm Scheele publica el seu tractat sobre les sals de plata i l'acció de la llum. En l'estil de les pintures d'artistes reeixits d'aquest segle com Canaletto sembla evident l'ús com a eina de la càmera fosca. Una càmera d'aquest tipus que té gravat el nom de Canaletto, es conserva a Venècia, encara que no està confirmat que efectivament pertanyés a l'artista.
  • El calotip considerat com el predecessor de la fotografia moderna, és un mètode fotogràfic creat pel científic anglès William Fox Talbot

    El calotip considerat com el predecessor de la fotografia moderna, és un mètode fotogràfic creat pel científic anglès William Fox Talbot
    El calotip considerat com el predecessor de la fotografia moderna, és un mètode fotogràfic creat pel científic anglès William Fox Talbot i basat en un paper sensibilitzat amb nitrat de plata i àcid gàl·lic que, després de ser exposat a la llum, era posteriorment revelat amb ambdues substàncies químiques i fixat amb hiposulfit sòdic.
  • El Daguerrotip desarrollat i perfeccionat per Louis Daguerre

    El Daguerrotip desarrollat i perfeccionat per Louis Daguerre
    El daguerreotip, va ser el primer procediment fotogràfic anunciat i difós oficialment l'any 1839. Va ser desenvolupat i perfeccionat per Louis Daguerre, a partir de les experiències prèvies inèdites de Niépce (abans de 1826), i donat a conèixer a París, a l'Acadèmia de Ciències de França.
  • El 1851 s'inventa el col·lodió humit per Gustave Le Gray

    El 1851 s'inventa el col·lodió humit per Gustave Le Gray
    El 1851 s'inventa el col·lodió humit, que va reemplaçar gairebé immediatament a les altres tècniques, per les millores introduïdes en els temps d'exposició. Amb el col·lodió humit es parla per primera vegada de "instantània" fotogràfica.
  • El cinematògraf obra dels germans Lumière.

    El cinematògraf obra dels germans Lumière.
    Un cinematògraf és una màquina, obra dels germans Lumière, capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a la fi del segle XIX, va ser la primera màquina capaç de rodar i projectar pel·lícules de cinema. El cinematògraf va ser un important pas per poder gaudir de l'art del cinema. Temps més tard, van anar apareixent artefactes més avançats d'aquest, millorant la qualitat de les pel·lícules projectades.
  • Primera placa fotogràfica en color patentada pels germans Lumière

    Primera placa fotogràfica en color patentada pels germans Lumière
    L'autèntica primera placa fotogràfica en color, coneguda comercialment com Autochrome, va ser patentada al desembre de 1903 pels germans Lumière, però no va arribar als mercats fins a 1907