id japan

Timeline created by Eli Fernandez
In History
 • 14,500 BCE

  Jomon

  Jomon
  El període jōmon és un període prehistòric del Japó que va durar del 14500 aC al segle iv aC.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_J%C5%8Dmon
 • 14,500 BCE

  Origen del nom jomon

  El terme Jōmon té el seu origen en l'expressió anglesa "cord marked pottery" ('ceràmica amb marques de corda'), utilitzada pel zoòleg nord-americà Edward S. Morse el 1877, per a referir-se a la ceràmica trobada a Oomori. Aquesta ceràmica va ser considerada com un dels elements més característics de l'edat de pedra al Japó.https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_J%C5%8Dmon
 • -710 BCE

  Nara

  Nara
  El període Nara dins de la història japonesa abasta els anys 710 fins al 784 i va succeir al període Asuka. S'inicia quan l'emperadriu Genmei establí la capital del país en el palau d'Heijō-kyō, a l'actual ciutat de Nara. A excepció de cinc anys (entre el 740 i 745), quan la capital es va traslladar novament, va romandre com el centre de la civilització japonesa.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_Nara
 • -500 BCE

  Yayoi

  Yayoi
  periode yayoi és una era en la història del Japó que comprèn des de l'any 500 aC fins al 300 dC. Rep el nom de la rodalia de Tòquio, on els arqueòlegs descobriren els primers objectes d'aquesta era.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_Yayoi
 • 250

  Kofun

  Kofun
  el periode del kofun és una era en la història del Japó que s'estén des del voltant del 250 al 538. El terme japonès kofun fa referència als túmuls funeraris que es daten a partir d'aquesta era. El període kofun segueix el període yayoi. El període kofun i el període asuka són anomenats col·lectivament com el període yamato.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_Kofun
 • 500

  Característiques de la cultura Yayoi

  El primers rastres arqueològics de cultura Yayoi són trobats al nord de Kyūshū. La cultura Yayoi es va estendre ràpidament a l'illa de Honshū, barrejant-se amb la cultura nadiua Jōmon. La terrissa Yayoi lluïa una decoració simple, i era produïda amb torn de terrissaire, a diferència de la terrissa Jōmon, que era produïda a mà.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_Yayoi
 • 552

  Asuka

  Asuka
  el periode asuka és el període de la història del Japó que transcorre entre els anys 552-710. L'arribada del budisme va marcar un canvi en la societat japonesa i també va afectar el govern de Yamato. L'estat de Yamato va evolucionar molt durant aquest període, el qual és anomenat així per la regió d'Asuka, al sud de l'actual ciutat de Nara, lloc de nombroses capitals temporals establertes durant aquest període.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_Asuka
 • 712

  Desenvolupaments culturals i arrelament del budisme (nara)

  Algunes de les obres literàries més representatives del Japó van ser escrites durant el període Nara, incloent el Kojiki i el Nihon Shoki, les primeres recopilacions històriques nacionals, recollides el 712 i 720, respectivament; el Man'iōshū ('Recull de les deu mil fulles'), una antologia de poemes, i el Kaifūsō ('Entranyables recol·leccions de poesia'), una antologia escrita en xinès per emperadors i prínceps japonesos.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_Nara