Hts

Història del Turisme

 • Period: 1453 to

  Principis d'ls viatges

  En els orígens de la Humanitat els viatgers han estat units al comerç, a la recerca de béns per a
  la subsistència, a la necessitat de millorar les condicions de vida i als desitjos polítics d'expansió
  territorial. Així coneixem viatges a través de la Bíblia, dels egipcis faraònics i sobretot els grecs,
  que tenien una gran afició a viatjar (anaven a festes de caràcter religiós en les que se celebraven
  competicions atlètiques a Atenes). També els romans realitzaven
  activitats similars.
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  A l'entrada de l'Edat Moderna es comencen a emprendre viatges per raons diferents a les de
  peregrinacions. Es van fer grans expedicions marítimes entre els segles XIV i XVI, entre d'elles hi
  ha el descobriment d'Amèrica.
 • Sigle XVII

  Al segle XVII s'aconsella als joves de la noblesa anglesa viatjar al continent per complementar els
  seus coneixements i guanyar experiència personal. Aquests viatges es van convertir en una cosa
  normal, i tenien una durada d'un a tres anys.
 • Sigle XVIII

  A la mateixa època comencen a guanyar importància els banys termals, interès que durarà fins el
  segle XVIII. Els metges recomanaven i organitzaven activitats per fer als pacients.
  A mitjans del segle XVIII canvien les modes i es posa de moda el mar. S'abandona el termalisme.
 • Period: to

  L'ERA DEL VAPOR

  En el segle XIX la Revolució Industrial afavoreix el desenvolupament del ferrocarril i la navegació a vapor en aplicar-se la màquina de vapor que va inventar James Watt (s.XVIII) als mitjans de transport.
 • Locomotora

  Locomotora
  Stephenson inventa la locomotora de vapor a Anglaterra, que ràpidament es va estendre a paÏsos europeus i EEUU.
 • Primer creuer

  Primer creuer
  Quan en 1835 va aparèixer el primer anunci de creuer en el periòdic Shetland Journal per visitar Escòcia, Islàndia i les Illes Fèroe, ningú presagiava un èxit de tal magnitud al segle XIX. La primera companyia a sortir al mercat es va crear en 1837 en Stromness per Arthur Anderson i Brodie Wilcox amb el nom Peninsular Steam Navigation Company, que més tard es va convertir en P&O Cruises.
 • Naixement de les agències de viatges

  Cook crea a Regne Unit l'empresa Thomas Cook & Son, tambe organizat el primer viatge organizat van ser en ferrocaril i en vaixell. Wells fa el mateix a EEUU amb American Express.
 • Primer vagó amb dormitori

  Primer vagó amb dormitori
  George Pullman va inventar el primer vagó de tren amb compartiments que es transformaven en dormitori i va crear el cotxe saló.
 • Abans i després de Ritz

  César Ritz va aportar coses molt importants a l'hoteleria, és considerat el pare d'hoteleria moderna, crea les Relacions Públiques de l'hotel
 • Period: to

  EL TURISME AL SEGLE XX

  El fenómen del "Boom" del turisme
 • Des de principis de segle fins la I Guerra Mundial (1900-1918)

  El naixement de l'automòbil i l'autocar se situa entre els anys 1914 i 1921, però no serà fins el període següent que es convertiran en el mitjà col·lectiu de transport.
 • Període entre guerres (1918- 1939)

  Aquest període es caracteritza pel desenvolupament de l'automòbil i posteriorment l'avió. Entre 1919 i 1920 els anglesos van començar a fer excursions en autobús. L'any 1935 les excursions arribaven al nord d'Àfrica i Moscú. Suïssa continua sent el país que compta amb més expansió turística. També França, Regne Unit i Itàlia.
 • Període del "boom" turístic (1960)

  S'obre un nou període en que es veu que la pau serà llarga. És un estadi de benestar econòmic. Les classes menys afavorides tenen accés a béns de consum que abans no tenien. Es treballa per tenir confort, ja no per sobreviure. Tenen accés al turisme.
  Hi ha varios factors que fan possible el turisme de masses.
 • Evolució del sistema de transport

  En aquest període es desenvolupa massivament l'aviació comercial.L'any 1945 neix IATA (Associació Internacional de Transport Aeri).
  Hi ha tres fets tècnics que van posar l'aviació a l'abast del turisme internacional: 1er. L'avió a reacció, 2on. Avió de gran capacitat, 3er. Avions xàrter.
 • Period: to

  Vacances pagades

  Alguns governs assumissin la prestació de les vacances pagades.Això es va produir fonamentalment en dos llocs del món. EEUU on, com conseqüència d’una àmplia gamma de població que va desenvolupant un turisme nacional. En els països social-demòcrates del Centre i Nord d’Europa, on una àmplia majoria del seus ciutadans, amb més de 20 dies de vacances pagades.
 • Es va inventar la maleta amb rodes

  És difícil d'imaginar, però la maleta amb rodes no existien fa 50 anys.
  Quan Bernard Sadow, president de United States Luggage Corporation (ara Briggs & Riley Travelware), va desenvolupar la seva en 1970, va tenir problemes per vendre la idea.
  Es va pensar que les persones no anaven a voler halar les maletes per darrere.
 • Es va instal·lar el primer minibar d'hotel

  Innombrables viatgers assedegats han estat salvats gràcies a un executiu d'Hilton i Segues, l'empresa alemanya que va inventar el refrigerador minibar en la dècada de 1960.
  En 1974, un executiu de l'Hilton d'Hong Kong, tancat des d'aquest llavors, va ser inspirat a emmagatzemar licors sobrevalorados en les 840 habitacions i el minibar estimat/odiat es va fer mundial.
 • Apareix la primera càmera digital

  Apareix la primera càmera digital
  Les càmeres digitals han recorregut un llarg camí des que l'enginyer Steven Sasson de Kodak va cargolar un munt de peces que no encaixaven, incloent el lent d'una càmera de vídeo i una gravadora digital, en 1975.
  Aquest conjunt de coses voluminoses pesava vuit lliures i mostrava les seves imatges utilitzant un joc de televisió independent.
 • La liberalització de la política Aérea

  La liberalització de la política Aérea va potenciar l’ elevada mobilitat nacional dels nord- americans. A 1978 es va produir, en efecte, la liberalització dels serveis aeris als EEUU i dos anys després a Canada, Gran Bretanya, Àustria i Nova Zelanda .
 • Primera llista de llocs del Patrimoni Mundial de la UNESCO

  La llista inaugural del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO va oferir al món una llista oficialment aprovada de viatges per fer abans de morir.
  A una dotzena de "propietats" se li va donar el tracte de patrimoni en debut, incloent a les Illes Galápagos, a Equador, la Catedral d'Aquisgrà, a Alemanya i el Parc Nacional de Yellowstone als Estats Units.
 • Des dels anys ’80

  Apareixen noves formes d’utilització del temps lliure, com per exemple els parcs temàtics, la recerca de les arrels.Apareixen nous destins dintre dels 4 grans àmbits; sol i platja, turisme interior, turisme de ciutat i turisme específic.
 • El turisme a través de la comercialització

  Els multimèdia i les telecomunicacions transformen el sector, modificant profundament el disseny dels productes turístics, les prestacions, la comercialització i la comunicació, gràcies a una millor i més manejable informació. El turisme es presenta com el 1º dels sectors en introduir-se dins la cultura multimèdia.
 • Dels anys 90

  Creació i consolidació de noves zones turístiques receptores com el Carib, illes del Pacífic i del Índic i algunes zones d’Asia. Al 1995 la entrada en vigor l’acord de Schengen que elimina el controls fronterers, en bona part d’Europa i estableix un règim de lliure circulació per els països firmants, això facilita l trànsit turístic.
 • Low cost

  S’estenen per tot el món les companyies de low cost que revolucionen el mercat de les aerolineas. Les mes conegudes a Europa son Ryanair i Easy Jet, fundades al 1985 i 1991, respectivament.
 • Eliminació dels controls de fronteres

  Al 1995 la entrada en vigor l’acord de Schengen que elimina el controls fronterers, en bona part d’Europa i estableix un règim de lliure circulació per els països firmants, això facilita l trànsit turístic.
 • Les reservacions de viatges per Internet prenen auge

  El llançament d'Expedia.com en 1996 va fer que les agències de viatges no anessin els únics a tenir accés als canals de reservacions d'hotels i d'aerolínies, permetent que els propis viatgers investiguessin, comparessin preus i reservessin viatges.
  S'han llançat molts llocs de reservacions, fins i tot hem començat a veure la creació de llocs d'intermediaris que busquen aquests llocs de reservacions.
 • Es prohibeix fumar en els avions

  Respirar aire expulsat d'una altra persona dins d'un tub de metall confinat ja és bastant dolent; respirar el fum expulsat era, per a molts, terrible.
  En 1998, el difunt senador Frank Lautenberg de Nova Jersey va ajudar al fet que fos prohibit fumar en els avions dels Estats Units, permetent que els no fumadors donessin un sospir d'alleujament.
 • Turisme Espacial

  El turisme espacial és una modalitat de turisme que es realitza a més de 100 quilòmetres d'altura de la Terra, la qual cosa es considera la frontera de l'espai.​ Va començar a principis del segle XXI realitzat per persones molt riques i valentes, els riscos de perdre la vida en un viatge a l'espai són elevats.Els primers viatges consistien en una estada de 3 o més dies en l'Estació Espacial Internacional.
 • Period: to

  A principis del s. XXI

  Radicalització dels fonamentalismes islàmics que provoquen els atemptats del 11 de setembre del 2001 en els EEUU, els del 11 de març del 2004 a Madrid, 7 juliol del 2005 a Londres. Aquests fets provoquen un gran terror inicial i nombroses cancel·lacions de reserves, encara que el turisme continua creixent. Altre mida important van ser les mides de seguretat en el transports públics.
 • 11/9

  Els esdeveniments de l'11/9 van canviar al món d'una manera que no necessita explicació.
  En viatjar bans de l'11/9, la seguretat de l'aeroport era relativament relaxada.
  Avui dia, normalment es lleven les sabates i els cinturons en la revisió de seguretat, les ampolles d'aigua són confiscades i els escorcolls són exhaustius.
  Fins i tot les paraules que usem, o un tuit, poden portar a un interrogatori o detenció, com ho va descobrir un comodí amb mala sort.
 • El euro

  En el 2002 es produeix l’entrada del € en 12 països de l’UE, el que significa major facilitat per el moviment de turistes per tot aquest espai geogràfic.
 • El vol amb mes passatgers

  Es llança oficialment l'avió comercial amb major capacitat de passatgers: l'Airbus A380. Mesura uns 71 x 80 metres, pesa 540 tones, té dos pisos i suporta fins a 800 persones. Els tiquets del primer vol es van vendre per 'eBay'.
 • L'aeroport més gran del món

  Xina reinaugura l'aeroport més gran del món. Amb motiu dels Olímpics, Pequín amplia la seva terminal aèria. El disseny és de Norman Foster. Ocupa un milió de metres quadrats i té capacitat per 76 milions de passatgers.
 • Turistes internacionals

  Las llegadas de turistas internacionales llegaron a los 940 millones y los ingresos turísticos ascendieron a  919.000 millones de dólares de los EE.UU.
  Los viajes de ocio, esparcimiento y vacaciones representaron poco más de la mitad del total de llegadas de turistas internacionales.
  Algo más de la mitad de la totalidad de los viajeros llegaron a sus destinos en avión.
 • Turisme Actual

  Disminució de l'economia turística a Europa.
  Innovació dels creuers a nivell mundial.
  Desenvolupament del ecoturismo.
  Intents en la arradicación de la pobresa en destinacions turístiques.
 • Creixement del turisme en tots els continents

  Cap el 2030 segons un informe de l’OMT l’arribada de turistes internacionals suposarà 1800 milions, això suposarà un creixement del 3.3% anual. Aquest creixement serà més gran en les destinacions amb economies emergents ( països d’Àsia, Amèrica Llatina, Europa Central i Oriental) davant dels que es troben amb economies avançades ( Amèrica del Nord, Europa i Àsia) que serà el seu creixement del 2.2% anual.