Història de Roma

Timeline created by mfb4
In History
 • -753 BCE

  Història de Roma

  Història de Roma
  Rómul i Rem dos germans van ser expulsats de la seva ciutat, van tenir un problema Rómul volia anar a un lloc i Rem per un altre. Així van fer i es van separar. Rem al veure que va trobar el lloc perfecte va anar cap a Rómul per dir-li la seva víctoria, mentres Rómul estava fent una frontera a la seva nova ciutat per a que qui la transpasses morís, Rem per ser orgullos la va passar amb un salt i es va morir. Llavors Rómul va prometre que seria una ciutat perfecta.
 • -753 BCE

  Roma governada per set reis

  Roma governada per set reis
  El primer rei va ser Ròmul que va durar 37 anys.
  Numa Pumpili el segon rei, va fer el calendari de 12 mesos.
  Tul·li Hostili el tercer rei, va obtenir diversos territoris.
  Anc Marci va ser el quart rei era religiós i pacífic, va crear la pressó.
  Tarquini Prisc va ser el cinquè rei, va iniciar les obres de la Cloaca Màxima i va crear els jocs romans.
  Servio Tulio va ser el sextè rei.
  Tarquinio el Soberbio, va ser el últim rei.
 • -509 BCE

  El últim rei Romà

  El últim rei Romà
  Aquest últim el Tarquini per la seva incapacitat proverbial per relacionar-se amb el poble i el Senat, als quals va maltractar des d'una posició absolutista. Els romans van maleir el seu llegat i la institució que va encapçalar i van jurar no tornar a acceptar un rei a Roma
 • -146 BCE

  Guerres Púniques Romanes

  Guerres Púniques Romanes
  Primera guerra púnica:
  Enfrontament entre romans i cartaginesos pel domini de Sicília.
  Segona guerra:
  Els cartaginesos s'expandeixen per la península ibèrica fins que arriben a el límit marcat pels romans en el Ebre, ataquen Sagunt, aliada romana i Roma els declara la guerra que es va dividir. Finalment la victòria va caure a Roma.
  Tercera guerra:
  Atac de Roma a la capital cartaginesa. Derrota definitiva de Cartago, Roma es converteix en la principal potència de la Mediterrània.
 • -44 BCE

  Assasinat de Juli Cèsar

  Assasinat de Juli Cèsar
  Casca apunyala al clatell a Juli Cèsar.
 • -31 BCE

  La crisi

  La crisi
  Roma patia un convuls període de cinquanta anys en els
  que l'Imperi va haver de bregar amb amenaces
  externes i internes, a més de patir una gran
  crisi econòmica.
 • -27 BCE

  Principat

  Principat
  El Principat es caracteritza per l'esforç per part dels emperadors de preservar una il·lusió de continuïtat respecte a la República Romana. En general els emperadors respectaven la llei i els costums, i no feien excessiva ostentació de poder. A la pràctica fou un període d'absolutisme il·lustrat, amb algunes derives cap a sistemes de monarquies gairebé constitucionals.
 • 14

  Octavi August

  Octavi August
  Primer emperador Romà. Procedia d'una rica família de l'ordre eqüestre de Veletri. Per part de mare era nebot-nét de Juli Cèsar.
  Va marxar sobre Roma i va prendre el poder sense combatre, ja que les legions enviades contra ell van preferir donar-li suport.
 • 284

  Dominat

  Dominat
  Es coneix a la segona fase de govern de l'Imperi Romà, després del Principat. La historiografia considera que va durar des del mandat de l'emperador Dioclecià.
 • 395

  Teodosi

  Teodosi
  Va durar tres anys, ja que a la seva mort l'imperi es va tornar a dividir entre els seus fills. Aquesta separació seria definitiva i les dues parts romandrien separades definitivament; va ser, per tant, l'últim emperador que governà a tot el món romà.
 • 475

  Imperi Roma d'Occident

  Imperi Roma d'Occident
  Imperi, Roma, va ser saquejada i tot el territori va donar mostres d'un progressiu desmembrament.
  L'hora final va arribar en l'any 475, amb la caiguda de Ròmul August, a qui la història coneix com l'últim emperador d'l'Imperi romà d'Occident.
 • 1204

  Imperi Bizantí

  Imperi Bizantí
  La intenció inicial de la quarta croada era conquerir Egipte. Tanmateix, unes expectatives de reclutament de croats molt superiors a les que realment es varen donar provocaren l'endeutament dels líders croats. El príncep Aleix, fill de l'emperador derrocat Isaac II , va prometre una recompensa si els croats l'ajudaven a recuperar el tron imperial romà d'Orient. Finalment, els croats tornaren a atacar Constantinoble i la ciutat va caure el 12 d'abril de 1204, i fou sotmesa a un brutal saqueig.
 • Period:
  -753 BCE
  to
  -509 BCE

  Monarquia

 • Period:
  -509 BCE
  to
  -44 BCE

  República

 • Period:
  14
  to
  476

  Imperi