Musica

Historia de l'enregistrament i reproducció del So

 • Period: 100 to

  Historia de la Música

  Línia del temps sobre part de la història de la música creada per Josep Masdeu i Dani Muñoz.
 • 250

  Orquestra mecanina de Han Gaozu

  Orquestra mecanina de Han Gaozu
  Segons els documents de l'època, l'emperador xinès Han Gaozu tenia una orquestra mecànica que reproduia música sense activitat humana, encara que potser nomès sigui un mite, la idea de la reproducció del so mecànicament ja existia.
 • 350

  Lleons mecànics de Teòfil

  Lleons mecànics de Teòfil
  Segons el mite, l'emperador tenia dos lleons mecànics que reproduien el so d'aquests animals al ser activats.
 • Jan 1, 1487

  Carilló Mecànic

  Carilló Mecànic
  El 1487 es va usar per primer cop un carilló accionat per martells a Alost, Flandes. També es van anomenar així conjunts de campanes accionades automàticament, arribant a 80 campanes en un conjunt. CARILLO DE LA CATEDRAL DE MESSINA
 • Caixa de Música

  Caixa de Música
  Al s.XVIII van sorgir les primeres caixes de música, accionades per un cilindre de púes, reproduien melodies senzilles percudint campanetes o pinçant cordes.
 • Micròfon

  Micròfon
  El micròfon és un transductorque recull els sons de l'entorn i els converteix en senyals elèctrics. El seu inventor va Emile Berliner.
  Se sap que la seva primera producció va ser l'any 1920.
 • Altaveu

  Altaveu
  L'altaveu és un transductor que rep els senyals elèctrics i els conerteix en onores sonores. Té la funció contrària al micròfon.
  El seu inventor va ser Thomas Edison.
 • El CD

  El CD
  Cap a finals de la dècada de 1870, exactament l'any 1879, neix el CD (Compact Disc). Disc compost depolicarbonat que fa 12cm de diàmetre amb un orifici central d'1,5cm i un gruix d' 1, 2cm. Asolia una durada de 80 minuts amb una gran qualitat de so sense soroll de fons. Els seus inventors van ser Philips i Sony.
 • Patent de la Pianola

  La pianola o piano mecanic va sorgir al s.XIX, usava un cilindre de pues per accionar els martells. Posteriorment es va usar un corro de paper, més fidel.
 • Amplificador

  Amplificador
  L' amplificador s'enccarrega d'amplificar o potenciar els senyals elèctrics que rep d'una font de so perquè puguin ser audibles a travès d'un altaveu o d'uns auriculars. N'hi han dos tipus:
  - Preampificador: selecciona la font d'entrada, realitza el control d'equalització, el control de balanç i el nivell de volum que determinarà la potència final a l'altaveu.
  -L'amplificador de potència: rep l'entrada del preamplificador i l'augmenta fins al nivell necessari per excitar l'altaveu.
 • Tocadiscos

  Tocadiscos
  El tocadiscos o també anomenat giradiscos, és un sistema anàlogic de registre electromecànic que empra com a suport un disc llis fabricat de vinil, en el qual s'imprimeix el so en forma d'oscil·lacions al llarg dels diferents solcs.
 • Magnetòfon

  Magnetòfon
  El magnetòfon és un sistema analògic de registre electromagnètic que empra com a suport una cinta de p`làstic revestida de pols ferromagnètica.
 • Cinta DAT

  Cinta DAT
  La cinta DAT (Digital Audio Tape) és una conta mecànica que està continguda en un cartux petit de plàstic més petit que la cinta de casset. La cinta va ser valorada superior al CD, tant en qualitat de so, com en capacitat d'emmagatzement. El seu inventor va ser Sony.
 • Oscil·loscopi

  Oscil·loscopi
  L'oscil·loscopi transforma les vibracions de les ones sonores en impulsos elèctrics per mostrar-los de forma gràfica a la pantalla. Permet veure l'evolució temporal de diferents senyals presents en els circuits electrònics.
 • Sistemes de reproducció elèctrics

  Sistemes de reproducció elèctrics
  Gràcies a les introduccions de l'ús de l'electricitat, entre els principals components del sistema elèctric d'audio destaquen els transductors i els amplificadors.