HISTÒRIA DE LA UE

Timeline created by eleeenaemi
In History
 • DISCURS DE SCHUMAN

   DISCURS DE SCHUMAN
  És el discurs el qual va ser pronunciat pel Ministre francés d' Assumptes Exteriors, Robert Schuman, a l' any 1950. En ell es proposa que una Europa unida pot contribuir a la pau mundial amb les realitzacions correctes. Així va nàixer la UE.
 • CREACIÓ DE LA CECA

  CREACIÓ DE LA CECA
  És la Comunitat Europea del Carbó i de l' Acer o CECA i servia per regular els sectors del carbó i de l' acer dels Estats membres. Va ser encoratjada des de 1950 amb la declaració realitzada el 9 de maig de 1950. El Tractat de Roma va ser firmat per l' Europa dels Sis: França, Itàlia, Luxemburg, Bèlgica, Països Baixos i Alemanya Occidental el 18 d' abril de 1951.
 • TRACTATS DE ROMA

  TRACTATS DE ROMA
  Són els tractats que van donar lloc a la Unió Europea. El primer (CEE) va establir la Comunitat Econòmica Europea i el segon va establir la Comunitat Europea de l' Energia Atòmica (CECA). Aquests i el tractat de la CECA conformen els ''Tractats Constitutius'' de les Comunitats Europees. Com els altres, també els van firmar l' Europa dels Sis. Va entrar en vigor el primer dia de gener del 1958.
 • LA PRIMERA AMPLIACIÓ

  A principis d' aquest any ingressen els països de Dinamarca, Regne Unit i Irlanda a la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i formen l' Europa dels Nou.
 • SEGONA AMPLIACIÓ

  SEGONA AMPLIACIÓ
  Al 1981, Grècia s' uneix a les CE, a pesar de ser un país pobre. Un temps després es va convertir en un gran potencial econòmic degut a la seua localització al mapa. Junt amb els altres països, formaren l' Europa dels 10.
 • ACTA D' ADHESIÓ D' ESPANYA A LES COMUNITATS EUROPEES

  ACTA D' ADHESIÓ D' ESPANYA A LES COMUNITATS EUROPEES
  És un tractat pel que Espanya va ingressar en la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i va ser firmat el 12 de juny de 1985 i va entrar en vigor el primer dia de 1986 al mateix temps que Portugal. Junt amb els altres països que la formaren abans, van formar l' Europa dels Dotze.
 • REUNIFICACIÓ ALEMANA

  REUNIFICACIÓ ALEMANA
  Es refereix als canvis polítics i socials succeïts durant 1989 i 1990 en Alemanya que van concluir en l' adhesió de l' antiga República Democràtica Alemana (RDA), així va quedar solament una Alemanya.
 • TRACTAT DE MAASTRICHT

  TRACTAT DE MAASTRICHT
  Aquest tractat, junt amb el Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Es va firmar el 7 de febrer de 1992 a la ciutat neerlandesa de Maastricht i va entrar en vigor el dia 1 de novembre de 1993. Es va canviar de nom la CEE a Unió Europea.
 • SUÈCIA, FINLÀNDIA I ÀUSTRIA ENTREN A LA UE

  SUÈCIA, FINLÀNDIA I ÀUSTRIA ENTREN A LA UE
  Formant l' Europa dels Quinze, Àustria, Finlàndia i Suècia entren a la unió europea el dia 1 de gener de l' any 1995bi comprenen quasi tota l' Europa occidental.
 • CIRCULACIÓ DE BITLLETS I MONEDES DE L' EURO

  CIRCULACIÓ DE BITLLETS I MONEDES DE L' EURO
  En dotze dels quinze països de la Unió Europea es posa en circulació els bitllets i les monedes d' euro, les pessetes van deixar d' utilitzar-se.
 • EUROPA DELS VINT-I-CINC

  En l' any 2004, s' afigen deu països més a la Unió Europea. Els països són els següents: Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, Eslovaquia, Xipre i Malta.
 • EUROPA DELS VINT-I-SET

  A L' Europa dels Vint-i-cinc s' afigen dos països de l' est del continent: Bulgària i Romania i així forma l'Europa dels Vint-i-set.
 • TRACTAT DE LISBOA

  TRACTAT DE LISBOA
  És un acord internacional que modifica dos tractats que formen la base constitucional de la Unió Europea. Va ser firmat pels Estats membres de la UE el 13 de desembre de 2007 i va entrar en vigor el dia 1 de desembre de 2009. El títol formal és: Tractat de Lisboa pel que es modifiquen el Tractat de la Unió Europea i el Tractat constitutiu de la Comunitat Europea.
 • EUROPA DELS VINT-I-HUIT

  A l' any 2013 ja eren vint-i-huit països a Europa, comptant amb Croàcia.
 • BRÈXIT

  BRÈXIT
  És l' eixida del Regne Unit de la Unió Europea i ara ja no és Europa dels Vint-i-huit, sino l' Europa dels Vint-i-set. Van fer un referèndum per votar si eixien o no del continent. Després d' uns cinc o quatre anys, ha eixit d' Europa.