HISTÒRIA DE LA ESCLAVITUD A ESTATS UNITS

 • Period: to

  Guerra d’Independència dels EUA

  La Guerra de la Independència dels Estats Units va ser una època de lluita per la llibertat i la independència, però també va implicar una lluita per la continuació de la pràctica de l'esclavitud. La qüestió de l'esclavitud va ser una de les causes principals de la Guerra Civil Estatunidense, que es va lluitar diverses dècades després de la independència.
 • Signatura de la Constitució EUA

  En cap lloc de la constitució inicial surt la paraula esclaviitud. És a dir mai es dona un posicionament en quan a aquest fet i per tant es dona per suposat que esta acceptada i normalitzada, un fet injus i indecent.
 • Abraham Lincoln guanya les eleccions

  La victòria d'Abraham Lincoln en les eleccions presidencials de 1860 es va relacionar fortament amb la qüestió de l'esclavitud als Estats Units. Lincoln s'oposava a l'expansió de l'esclavitud i la seva victòria va ser vista com una amenaça pels estats del sud, que temien que el govern federal intentés abolir l'esclavitud als seus estats. Diversos estats del sud es van separar de la Unió, el que va conduir a la Guerra Civil dels Estats Units.
 • Esclat de la Guerra de Secessió o Guerra Civil Americana

  L'esclat de la Guerra Civil Americana el 1861 va estar estretament relacionat amb la qüestió de l'esclavatge als Estats Units. Els estats del nord i del sud estaven dividits en la seva postura cap a l'esclavatge, cosa que va portar a la separació de diversos estats del sud i la formació dels Estats Confederats d'Amèrica. Durant la guerra, Abraham Lincoln va promulgar la Proclamació d'Emancipació el 1863, que va declarar que tots els esclaus als estats rebels serien alliberats.
 • Abolició oficial de l’esclavitud

  Legalment en totes les zones dels Estats Units “tots els homes havien de ser lliures” encara que no es cumplís del tot. (segregació racial)
 • Lleis de Jim Crown

  Al sud creien en la esclavitud i al nord no. Aquestes lleis son les que confirmaven que hi hagués una segregació racial, és a dir, que la gent es separaba en territori per la seva raça.
  Lema: “iguals però separats”.
  (SEGREGACIÓ RACIAL)
 • Rosa Park

  Rosa Parks va ser una activista dels drets civils que es va negar a cedir el seu seient en un autobús públic a un home blanc a Montgomery, Alabama, el 1955. Això va ser un acte clau en la lluita contra la segregació racial i va portar un boicot dels autobusos públics liderat per Martin Luther King Jr. que finalment va resultar en l'eliminació de les lleis discriminatòries. Parks no va tenir relació directa amb l'esclavatge, que va ser abolida als Estats Units el 1865.
 • Ruby Bridge primer dia d’escola

  L'arribada de Ruby a l'escola pública va ser una fita important en la lluita contra la discriminació racial i la segregació escolar als Estats Units. La integració escolar esdevingué un tema rellevant en la lluita pels drets civils, i Ruby Bridges esdevingué un símbol poderós de la resistència contra l'opressió racial.
  En termes de l'esclavatge, la integració escolar va ser una continuació de la lluita per la igualtat i la llibertat dels afroamericans que havien estat esclavitzats durant segles.
 • Llei pels Drets civils

  La Llei de Drets Civils de 1964 va ser una llei federal que prohibia la discriminació racial a la majoria dels àmbits de la vida pública, inclosa l'educació, l'ocupació i l'accés a llocs públics com a restaurants, hotels i cinemes. Aquesta llei va ajudar a establir un marc legal per protegir els drets civils dels afroamericans i altres minories racials i ètniques als Estats Units.
 • Mor Martin Luther

  Martin Luther King Jr. va ser un líder clau en el moviment pels drets civils als Estats Units, lluitant per la igualtat de drets per als afroamericans i contra la discriminació racial. La seva mort va ser un gran revés per a la lluita per la igualtat i la justícia social als Estats Units.
  L'assassinat de King també va posar en relleu el racisme i la violència que encara persistien a la societat nord-americana.