Història cèl·lula. Martina, Àlvaro i Ouyao

 • Antoine Van Leeuwenhoek

  Antoine Van Leeuwenhoek
  Va néixer el 24 d'octubre de 1632, i va morir el 26 d'agost de 1723.Va estudiar a l'escola de Warmond. Va ser un microbiòleg holandés conegut com a pare de la microbiologia. I per ser el primer a observar al microscopi diverses espècies de microorganismes i cèl·lules amb lents que ell mateix va construir. La seva obra és va donar a conèixer per primera vegada l'any 1673 a Philosophical Transactions.
 • Robert Hooke

  Robert Hooke
  Va néixer el 18 de juliol de 1635 i va morir el 3 de març de 1703.Va estudiar en el col·legi de Westminster. El 1653 va guanyar una plaça al Christ Church College de la Universitat d'Oxford. Va descobrir les cèl·lules, observant al microscopi una petita llàmina de suro, adonant-se de que estava composta per petites cavitats polièdriques. Al 1665 va publicar el llibre de "Micrographia".
 • Robert Brown

  Robert Brown
  Va néixer el 21 de desembre de 1773 i va morir el 10 de juny de 1858. Va comunicar l'existència del nucli de les cel·lules eucariotes al 1837. Va estudiar medicina i ciencies naturals a la Universitat d'Edimburg. Al 1827 examinant grans de pol·len, va observar diminutes partícules amb vacúols (compartiments envoltats de membrana cel·lular) en els grans de pol·len que presentaven un moviment continu aleatori, es conegut com moviment brownià.
 • Matthias Jakob Schleiden

  Matthias Jakob Schleiden
  Va néixer el 5 d'abril de 1804 i va morir el 23 de juny de 1881. Va estudiar a dret a Heidelberg, encara que ho va deixar per estudiar botànica. És un dels autors de la teoria cel·lular. Un any després que Schleiden publiqués la seva teoria cel·lular de les plantes, el seu amic Theodor Schwann ho va aplicar als animals, unificant-se així la botànica i la zologia en una teoria general.
 • Theodor Schwann

  Theodor Schwann
  Va néixer el 7 de desembre de 1810 i va morir el 11 de gener de 1882. Va estudiar la biologia cel·lular. Va estudiar a les universitats de Bonn, Würzburg i Berlín. Va contribuir al descobriment de la teoria cel·lular. Aquí, va contribuir en la construcció de microscopis de lents acromàtiques, i en l'aplicació sobre éssers vius. i D'aquí van sorgir la citologia (biologia cel·lular individual) i la histologia (biologia cel·lular dels teixits).
 • Rudolf Ludwig Karl Virchow

  Rudolf Ludwig Karl Virchow
  Va néixer el 13 d’octubre de 1821 i va morir el el 5 de setembre de 1902. Va estudiar a l'Universitat de Berlín, on va tenir com a principals professors a Johannes P. Milller i Johann L. Schonlein. Va descobrir que les malalties sorgien de les cèl·lules. Gràcies a això va guanyar el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia, juntament amb Ramon i Cajal.
 • Ramon i Cajal

  Ramon i Cajal
  Va néixer el 1 de maig de 1852 i va morir el 17 d'octubre de 1934. Va estudiar medicina a l'universitat de Saragossa i va realitzar el doctorat a Madrid. Va descobrir que el cervell està compost per cèl·lules individuals (neurones). Va guanyar el Premi Nobel de Medicina juntament amb Rudolf Ludwig Karl Virchow.
 • Lynn Margulis

  Lynn Margulis
  Va néixer el 5 de març de 1938 i va morir el 22 de novembre de 2011. Titulada en Zoologia y Genética per l'Universitat de Wisconsin i Doctora en Genética per l'Universitat de California-Berkeley. Va difondre la teoria endosimbiòtica, explica l'origen de les cèl·lules eucariotes, per la incorporació d'una cèl·lula dintre d'un altre. Es van publicar al 1967. Es va aceptar cap als anys 80, quan es va comprovar que el material genètic del mitocondris era diferent a l'ADN nuclear de la cèl·lula.