Guerra Freda :)

 • Conferència de ialta

  Conferència de ialta
  Conferència de la segona guerra mundial
  Hi van participar Churchill, Roosevelt i Stalin, es van coordinar els plans de guerra.
  Un dels acords importants, es la desmembració d'Alemanya que va quedar dividida en 4 parts
 • Conferència de Postdam

  Conferència de Postdam
  Conferència després de la segona guerra mundial
  Es van reunir Churchill, Roosevelt i Stalin, i es va acordar entre d altres coses: el pla d (desmilitarització, desnazificació, descartelització i democratització), també es va establir una autoritat suprema
 • Conferència de San Francisco

  Conferència de San Francisco
  Conferència de la segona guerra mundial
  Es va instituir de nou l'Organització de les Nacions Unides, i es va aprovar la Carta de les Nacions Unides
 • Doctrina de Truman

  Doctrina de Truman
  Va ser una mesura del Estats Units per donar suport a qui es resistia a intentar sotmetre per minories armades o pressions exteriors, tot i que roersnetaba un problema per al capitalisme d'Estats Units.
  Amb aquesta doctrina es volia evitar la propagació del comunisme, posicionar-se els Estats Units com a potencia econòmica i militar i limitar el poder maritim de la Unió Soviètica.
 • Kominform

  Kominform
  és l'abreviatura d'Oficina d'Informació dels Partits Comunistes i Obrers, organització comunista creada a instàncies soviètiques el 1947. ... Es tractava d'aglutinar sota unes directrius comunes d'actuació a el bloc soviètic en els inicis de la guerra freda.
 • Cop de Praga

  Cop de Praga
  Amb aquest cop de Praga el Partit Comunista de Txecoslovàquia amb suport soviètic, es va assumir el control sobre el govern deTxecoslovàquia. El president Beneš va cedir tot el poder als comunistes.
 • Bloqueig de Berlín (24 de juny de 1948 – 12 de maig de 1949)

  Bloqueig de Berlín (24 de juny de 1948 – 12 de maig de 1949)
  És el bloqueig que la Unió Soviètica va imposar a Berlín Oest, va ser una reacció soviètica a la reforma monetària i que va provocar que la ciutats hagués d’utilitzar el Pont aeri de Berlín.
 • OTAN

  OTAN
  Són les sigles de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord.
  És una organització internacional creada amb l'objectiu de poder col·laborar en la defensa ja sigui en aspectes polítics, militars o econòmics. va ser creada durant la Guerra Freda
 • Creació RFA

  Creació RFA
  es va aprovar a Alemanya Occidental el text constitucional que ratificava la creació de la República Federal Alemanya (RFA), amb capital a Bonn.
  Els partits majoritaris van ser el Demòcrata-Cristià i el Socialdemòcrata
 • Creació RDA

  Creació RDA
  RDA fa referència a la Republica Democràtica Alemnya.
  Va ser un estat comunista de l'Europa Central, els Landers es van unificar formar aquesta republica.
  També se l’anomena l'Alemanya capitalista, Alemanya de l'Est o Alemanya Democràtica.
 • Revolució cubana (26 de juliol de 1953- 1 de gener de 1959)

  Revolució cubana (26 de juliol de 1953- 1 de gener de 1959)
  Va ser un moviment contra el govern de Fulgencio Batista i quan va arribar el nou govern de Fidel Castro.
  Es va iniciar amb un assalt de la Caserna Moncada i va acabar amb la fugida de Batista. Com a conseqüència les ciutats de Santa Clara i Santiago van ser presses.
 • Pacte de Varsòvia

  Pacte de Varsòvia
  Aquest pacte oficialment rebia el nom de: Tractat d'Amistat, Col·laboració i Assistència Mútua.
  Va ser un acord militar entre els països comunistes per poder-se garantir la defensa en cas que es produís un atac occidental (el tractac es va trencar i va fer finalitzar la Guerra Freda)
 • Míssils a Cuba (16 d’octubre de 1962 – 28 d’octubre de 1962)

  Míssils a Cuba (16 d’octubre de 1962 – 28 d’octubre de 1962)
  En aquest crisi, es van enfrontar Estats Units i la Unió Soviètica, durant aquest moment es van viure moments de mota tensió, ja que eren dues potències nuclears. Es van instal·lar plataformes de llançament de míssils balístics soviètics a Cuba.
 • Telèfon vermell

  Telèfon vermell
  Va ser una línia de comunciació directe entre els Estats Units i la Unió Soviètica després de la crisi dels míssils de Cuba
 • Guerra de Vietnam

  Guerra de Vietnam
  La Guerra de Vietnam va ser un important conflicte bèl·lic, desenvolupat en el context de la Guerra Freda protagonitzada pels Estats Units i la Unió Soviètica, i que va enfrontar, entre 1965 i 1975, a la República del Vietnam (Vietnam del Sud) recolzada principalment pels Estats Units, i la República Democràtica del Vietnam (Vietnam del Nord) emparada pel bloc comunista.
 • Cambodja

  Cambodja
  Es va produir un conflicte a Cambodja entre 1967 i 1979 pels guerrillers comunistes Khmers rojos contra el govern. En 1970 es va enderrocar el príncep Sihanuk en un cop d'estat, amb l'ajuda dels Estats Units.
 • FIN DE LA GUERRA

  FIN DE LA GUERRA
  La guerra freda va acabar per l'ensorrament d'un dels seus contendents. El procés de reformes iniciat per Gorbachov en 1985 va precipitar una dinàmica que va acabar emportant-se per davant la pròpia existència de l'estat fundat per Lenin.