Grecia

Grècia

 • 3500 BCE

  Aparició de l'escriptura

  Aparició de l'escriptura
  En l'antic Orient és on va sorgir l'escriptura i, amb aquesta, la història pròpiament dita.
  Timetoast
 • 3500 BCE

  Mesopotàmia

  Mesopotàmia
  Mesopotàmia és l'antiga denominació de la regió situada entre l'Eufrates i el Tigris, que era dividida en dues parts: la Baixa Mesopotàmia, entre el golf Pèrsic i el punt on els dos rius s'acostaven a la mínima distància, anomenada sovint Babilònia o Sumer, i l'Alta Mesopotàmia, on es va desenvolupar la civilització semita d'Accàdia (Accad) i posterior d'Assíria.
  Timetoast
 • 1500 BCE

  La civilització micènica

  La civilització micènica
  La civilització micènica, de la ciutat de Micenes, va ser una cultura avantpassada de la grega que va durar des del 1500 aC fins al 1100 aC aproximadament i que va ser absorbida per les invasions dòries. Els grecs creien que la ciutat havia estat fundada per Perseu.
  Timetoast
 • 1200 BCE

  Segona onada indoeuropea

  Segona onada indoeuropea
  Prop de l'any 1200 a. C. va tenir lloc la segona onada grega, conformada pels dorios els qui van provocar la destrucció de la cultura micènica, a excepció d'algunes ciutats, com Atenes, totes les altres van ser conquerides pels invasors dorios. Això va succeir sobretot a causa del major poder militar dels dorios, ja que aquests posseïen armes de ferro, no utilitzades fins ara a l'Egeu.
  Timetoast
 • 1100 BCE

  Guerra de Troia

  Guerra de Troia
  La Guerra de Troia és un episodi de la mitologia grega.La història narra els fets ocorreguts entre el rapte d'Helena d'Esparta, causa principal de la guerra, i el retorn dels herois grecs a les seves llars, el més famós dels quals és el d'Ulisses, narrat en l'Odissea.
  Timetoast
 • 776 BCE

  Primers jocs olímpics

  Primers jocs olímpics
  Els Jocs Olímpics de l'antiguitat,foren una sèrie de competicions atlètiques celebrades a la ciutat d'Olímpia entre diferents ciutats de l'antiga Grècia. Van celebrar-se a Olímpia.
  Timetoast
 • 580 BCE

  Fundació d´Empúries

  Fundació d´Empúries
  El 575 aC, arriben a la península els últims colonitzadors grecs, els foceus, versats en el comerç de llarg distància van fundar Empúries sobre el turó de Sant Martí (paleàpolis).
  Timetoast
 • 508 BCE

  Democràcia d´Atenes

  Democràcia d´Atenes
  La democràcia atenesa es va desenvolupar al voltant del segle VI aC a la ciutat-estat grega (coneguda com a polis) d'Atenes, que comprenia la ciutat d'Atenes i el territori circumdant d'Àtica.
  Timetoast
 • 499 BCE

  Guerres mèdiques

  Guerres mèdiques
  Les guerres mèdiques són els dos conflictes bèl·lics en què es van enfrontar la major part de les ciutats gregues unides, liderades per Atenes, contra l'Imperi Aquemènida, conegut també com a Imperi Mèdic, a començaments del segle v aC.
  Timetoast
 • 490 BCE

  Batalla de Marató

  Batalla de Marató
  La Batalla de Marató va ser la culminació del primer intent del rei Darios I de Pèrsia de conquerir la resta dels grecs i afegir-los a l'Imperi Aquemènida, assegurant així la regió més feble de la seva frontera occidental.
  Timetoast
 • 477 BCE

  Formació lliga de Delos

  Formació lliga de Delos
  Fou una associació de ciutats estat gregues, amb un nombre de membres que oscil·la, segons les fonts, entre 150 i 173 sota el lideratge d'Atenes, el propòsit de la qual era continuar lluitant contra l'Imperi Persa després de les victòries gregues a Salamina[a] i Platea, al final de la segona invasió persa de Grècia.
  Timetoast
 • 476 BCE

  Caiguda Imperi romà

  Caiguda Imperi romà
  La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'Imperi Romà d'Occident l'any 476 i la seva posterior dissolució el 480. Ròmul Augústul, sovint considerat erròniament l'últim emperador romà d'Occident, fou deposat el 476 pel capitost germànic Odoacre.
  Timetoast