Franquisme

By Nikochr
 • Període Blau

  Període Blau
  Al finalitzar la Guerra Civil Espanyola, Francisco Franco Bahamonde es va proclamar <<Caudillo de España por la gracia de Dios>>. Els suports socials(burgesos industrials) van ser iniciats pel Cop d'Estat del 18 de Juliol(1936).
 • Època de la Supervivència

  L'època de la supervivència, tant interior com exterior va ser un període d'autarquia econòmica i una tímida obertura internacional.
 • Etapa Nacional Católica

  Al decenni dels cinquanta, ja acabada la postguerra i acabant la Guerra Freda, amb ple bum de l'anticomunisme, es va fer l'anomenat Concordat del 1953, un acord el qual Espanya tenia tot el suport de l'Esglèsia Católica i dels Estats Units. En aquest mateix periode l'any 1955 Espanya es va unir a les Nacions Unides (ONU).
 • El Desenvolupisme

  Durant aquests anys es van iniciar les grans transformacions econòmiques i polítiques del franquisme. Amb Espanya formant part de l'ONU va suposar un gran canvi a l'economia de l'estat. Als anys seixanta va passar el que coneixen com el Miracle Econòmic Espanyol. Aquest gran canvi consistia en l'inversio del capital extranger, el turisme i l'emigració de treballadors espanyols a indrets europeus rics.
 • L'Aperturisme

  Amb l'arribada del turisme a les costes i d'una nova font d'ingressos van aparèixer noves formes de vida, juntament amb les fàbriques i a les universitats de les generacions que no havien participat en la Guerra Civil espanyola van posar de manifest les limitacions d'un règim autoritari car, el nivell de llibertat personal i política no va augmentar de la mateixa manera, llavors entre el 1966 i el 1969 va ser l'etapa on l'economia espanyola estava al seu màxim esplendor.
 • El Franquisme Tardà

  L'últim període del franquisme va començar amb el ressorgiment del moviment obrer i estudiantil organitzat per l'oposició política de les forces clandestines i el nacionalisme bàsic i català. Poc temps després Franco queia malalt i mentres ell queia l'economia del poble també i quan va morir el poder va passar a mans del exrei Joan Carles el qual va iniciar un nou régim basat en la democràcia.