• Period: 600 BCE to 500

    Filosofia Antiga

    La filosofia Antiga te tres periodes, Elenastic,Socràtic i
    Presocràtic
  • Period: 501 BCE to 400 BCE

    Període Presocràtic

    La filosofia presocràtica és el període de la història de la filosofia grega que s'estén des del seu començament, amb Tales de Milet (nascut al segle VII a. C.), fins a les últimes manifestacions de el pensament grec no influïdes pel pensament de Sòcrates , tot i que siguin cronològicament posteriors a ell.
  • Period: 399 BCE to 388 BCE

    Període Socràtic

    Des de la perspectiva socràtica, la filosofia és imprescindible per viure. Millor encara, és una manera de vida, l'única manera possible de vida humana veritable. En aquest sentit, les proposicions, les proves i les hipòtesis passen a ser parts vives de l'home, i el pensar es converteix en el més ple dels sentiments, en l'obra moral per antonomàsia, en el camí per perseguir la santedat de Déu mateix .
  • Period: 323 BCE to 148 BCE

    Peíiode Helenistic

    El període hel·lenístic abasta des de la mort d'Alexandre el Gran (323 a. C.) fins a la invasió de Macedònia pels romans (148 a. C.). Les ciutats gregues perden la seva independència i Atenes seva hegemonia comercial, política i en menor mesura la cultural. A les ciutats-Estat succeeixen les monarquies hel·lenístiques.
  • Period: 100 to 700

    Patristica

    L'interès de la Patrística per a la història de la filosofia, diu Julián Marías (filòsof i escriptor espanyol n. El 1914, deixeble d'Ortega i Gasset), no rau només en el seu valor intrínsec, en el qual li correspon com a expressió d'una fase de pensament, sinó que ha estat el nucli germinal que s'ha nodrit tota la tradició filosòfica de l'Edat Mitjana, i la seva acció s'ha exercit així en tots els segles següents.
  • Period: 500 to 1350

    Filosofia Medieval

    La filosofia medieval te 3 períodes, la Patrística, la Emprisme i la Escolàstica
  • Period: 700 to 1100

    empirisme

    El empirisme és una teoria filosòfica que enfatitza el paper de l’experiència, lligada a la percepció sensorial, en la formació del coneixement.
  • Period: 1100 to 1350

    ESCOLÀSTICA

    La escolástica (del latín scholasticus, y éste a su vez del griego σχολαστικός ‘aquel que pertenece a la escuela’) és una corrent teològica i filosòfica que utilitza part de la filosofia grecolatina clàssica per comprendre la revelació religiosa del cristianisme.
  • Period: 1350 to

    Filosofia Renacentista

    Surgeix el humanisme.
    Humanisme:
    El Humanisme es refiereix a una gama de filosofías y perspectivas éticas que ponen énfasis en el valor y las acciones de los seres humanos, individual y colectivamente, y que, por lo general, prefieren el pensamiento individual y la evidencia (racionalisme, empirisme) sobre les doctrines establertes o la fe religiosa.
  • Period: to

    Filosofia Moderna

    Abarca 2 corrents de pensament.
  • Period: to

    EL MATERIALISME

    El materialisme filosòfic va ser un gran corrent filosòfic en la que moltes persones van expressar el seu gust cap al material deixant enrere el veritable sentit de la vida.
  • Period: to

    EL IDEALISME CRÍTIC

    El idealismo trascendental o crítico es una concepció epistemológica y metafísica propusada per el filósof prusiano Immanuel Kant en el siglo XVIII.
  • Period: to

    Filosofia Contemporania

    Comprèn les següents escoles:
    Escola nihilista
    Escolas críticas:
    1ª escloa de Francfurt
    2ª escola de Francfurt
    Escola neotomista
    Escola de Interpretación Hermenéutica
    Escola neoplatónica
    Filosofía del lenguaje
    Epistemología
    El Círculo de Viena