Filippo

Filippo Brunelleschi

By rocio08
 • 1267

  Palazzo di Parte Guelfa

  Palazzo di Parte Guelfa
  El Palazzo di Parte Guelfa (també anomenat Palagio di Parte Guelfa ) és un edifici històric de Florència , al centre d' Itàlia . Durant l'edat mitjana va ser la seu del partit güelf a la ciutat ( Parte Guelfa ). Segons algunes fonts, Filippo Brunelleschi va participar en el disseny de la sala del primer pis. (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Palazzo_di_Parte_Guelfa)
 • 1279

  Santa Maria Novella

  Santa Maria Novella
  Santa Maria Novella és un convent i basílica considerat un dels grans conjunts religiosos de Florència (Toscana, Itàlia). És al centre, a la plaça de Santa Maria Novella, prop de l'estació ferroviària, que també du el mateix nom. Per la seva història i, sobretot, per les obres d'art que encara conserva és una de les grans fites històriques, culturals i turístiques de la ciutat. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_Novella)
 • 1294

  Basilica de Santa creu

  Basilica de Santa creu
  La Basílica de la Santa Creu, situada a la plaça homònima de Florència, és una de les esglésies més grans oficiades pels franciscans i una de les majors realitzacions del gòtic a Itàlia.És a la Piazza di Santa Croce, a uns 800 metres al sud-est de la catedral de Santa Maria del Fiore. El lloc, quan fou escollit, era una zona de marjal fora de les muralles de la ciutat,va ser construïda per Filippo Brunelleschi. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_de_la_Santa_Creu)
 • 1296

  Cupula Santa Maria de Fiore

  Cupula Santa Maria de Fiore
  La cúpula de Santa Maria del Fiore és la coberta del creuer de la basílica de Santa Maria del Fiore de Florència. I encara ara continua sent la cúpula de maçoneria més gran mai construïda [1] El diàmetre màxim de la cúpula interna és de 45,5 metres, mentre que el de l'exterior és de 54,8. Va ser projectada i dirigida per Filippo Brunelleschi, qui va iniciar amb aquesta obra el Renaixement. (https://ca.wikipedia.org/wiki/C%C3%BApula_de_Santa_Maria_del_Fiore)
 • Period: 1377 to 1446

  Filippo Brunelleschi

  Aquesta és una línia del temps de les obres d'arquitectura del arquitecte Filippo Brunelleschi en l'època del Renaixement.
 • 1419

  Spedale degli innocenti

  Spedale degli innocenti
  El Spedale degli Innocenti (català: Hospital dels Innocents) va ser un orfenat de nens de Florència, dissenyat per Filippo Brunelleschi,[1][2] qui va rebre l'encàrrec el 1419. És considerat un notable exemple de l'arquitectura del primer renaixement italià. L'hospital, amb una galeria enfront de la Plaça della Santissima Annunziata, va ser construït i dirigit per l'«Arte della Seta» o Gremi de la Seda de Florència. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Spedale_degli_Innocenti)
 • 1420

  Capella Capponi

  Capella Capponi
  La capella Barbadori , més tard Capponi , està situada a l'església de Santa Felicita a Florència , immediatament a la dreta dels que entren per l'entrada principal. La capella, a més de ser una obra important de la carrera artística de Filippo Brunelleschi , és famosa per conservar l' Anunciació i sobretot la Deposició , una gran taula considerada una de les obres mestres de Pontormo i del manierisme en general. (https://it.wikipedia.org/wiki/Cappella_Capponi)
 • 1421

  Sagristia Vella

  Sagristia Vella
  La Sagristia Vella a la Basílica de San Lorenzo a Florència, és una de les obres mestres de Filippo Brunelleschi i de l'arquitectura del Quattrocento. mentre que la sagristia té la seva pròpia entrada al costat oest. Brunelleschi la va realitzar entre 1421 i 1428, uns anys després d'haver treballat en la sagristia de Santa Trinita, i va ser recolzada en aquesta tasca pels Mèdici, en particular per Giovanni de Bicci. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Sagristia_Vella)
 • 1429

  Capella dels Pazzi

  Capella dels Pazzi
  La Capella dels Pazzi (en italià Cappella dei Pazzi), està situada a l'est del primer claustre de la Basílica de la Santa Creu de Florència,[1] situada dins del jardí d'aquesta. Es construí després del 1429 com a capella funerària de la família Pazzi i com a sala per als franciscans.[2] Es tracta d'una de les obres mestres de Filippo Brunelleschi, encara que l'acabessin altres, com moltes de les seves altres obres. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Capella_dels_Pazzi)
 • 1437

  Castel Sismondo

  Castel Sismondo
  El castell va ser construït per Sigismondo Pandolfo Malatesta , senyor de Rímini, a partir del 20 de març de 1437, però només queda el nucli central d'aquesta estructura. Segons les cròniques contemporànies, Malatesta el va dissenyar, encara que se sap que diversos arquitectes van treballar en la construcció, entre ells Filippo Brunelleschi , que va visitar Rímini durant dos mesos el 1438. La construcció va durar uns 15 anys.(https://en.wikipedia.org/wiki/Castel_Sismondo)
 • 1470

  Basilica de Sant Llorenç

  Basilica de Sant Llorenç
  La Basílica de San Lorenzo és una de les esglésies més grans de Florència; està situada a la plaça homònima que és la seu del mercat al centre de la ciutat. És el sepulcre de tots els membres principals de la família Medici des de Cosimo de Mèdici, fins a Cosimo III. Possiblement, és l'església més antiga de Florència i és considerada la primera església plenament renaixentista. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_de_San_Lorenzo)