Fto brunelleschi

Filippo Brunelleschi

 • Period: 1377 to 1446

  Filippo Brunelleschi

  Línea del temps sobre Filippo Brunelleschi. Así podras trobar algunes de les destacades arquitectures de l'artista.
 • 1402

  Sacrifici de Isaac

  Sacrifici de Isaac
  En 1401 es va convocar a Florència un concurs per a adjudicar la realització de les segones portes del Baptisteri -les primeres, de 1336 es deuen a Andrea Pisà-. En ell van participar diversos artistes: Jacopo Della Quercia, Filippo Brunelleschi, Lorenzo Ghiberti, realitzant per al concurs un relleu amb forma lobulada sobre el tema d'El Sacrifici d'Isaac.
  (https://www.artehistoria.com/es/obra/sacrificio-de-isaac-5)
 • 1412

  Sant Pere

  Sant Pere
  És una escultura de marbre de 2,43 m d'altura. S'atribuïx a Filippo Brunelleschi i influenciat per Donatello. Forma part d'un cicle de catorze estàtues dels sants patrons de les confraries de Florència per als nínxols externs d'Orsanmichele. L'escultura de Sant Pere va ser completada per al gremi Art dei Beccai al voltant de 1412 i ara està en el Museu doní Orsanmichele, encara que una rèplica plena el seu nínxol original.
  (https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Peter_(Brunelleschi))
 • 1415

  Crucifixion de Brunelleschi

  Crucifixion de Brunelleschi
  Són denominacions d'una talla en fusta policromada, l'única que s'atribuïx a Filippo Brunelleschi, conservada en la capella Gondi (cappella Gondi) de Santa Maria Novella a Florència, datable entre 1410-1415. Les seues mesures són 170x170 cm."
  (https://es.wikipedia.org/wiki/Crucifijo_de_Brunelleschi)
 • 1419

  Ospedale degli Innocenti

  Ospedale degli Innocenti
  va ser un orfenat de xiquets de Florència, dissenyat per Filippo Brunelleschi,12 qui va rebre l'encàrrec en 1419. Està considerat un notable exemple de l'arquitectura del primer renaixement italià. L'hospital, amb una galeria enfront de la Plaça della Santissima Annunziata, va ser construït i dirigit pel Gremi de la Seda de Florencia. Hui l'edifici allotja un xicotet museu d'art renaixentista.
  (https://es.wikipedia.org/wiki/Ospedale_degli_Innocenti)
 • 1420

  Capilla de Barbadori

  Capilla de Barbadori
  La Capilla de Barbadori, és una capella en l'església de Santa Felicita a Florència, Itàlia. Va ser dissenyat per Filippo Brunelleschi i va ser decorat més tard per un cicle de treballs del pintor de Mannerist Pontormo. Bartolomeo Barbadori va encarregar la construcció d'una capella de la família en l'església al voltant de 1420.
  (http://es.knowledger.de/1042927/CapillaDeBarbadori)
 • 1428

  Capella dels Pazzi

  Capella dels Pazzi
  Situada a l'est del primer claustre de la Basílica de la Santa Creu de Florència. És construí com a capella funerària de la família Pazzi i com a sala per als franciscans. Es tracta d'una de les obres mestres de Filippo Brunelleschi, encara que l'acabessin altres, com moltes de les seves altres. Les obres s'acabaren dues dècades després de la mort de Brunelleschi. És un edifici de petites dimensions i amb un pòrtic cobert per volta de canó.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/Capella_dels_Pazzi)
 • 1446

  Basílica de San Lorenzo

  Basílica de San Lorenzo
  La basílica de Sant Llorenç és una església italiana de culte catòlic ubicada en la ciutat de Florència, en la plaça de Sant Llorenç. La seua construcció va ser encarregada per Cosme de Médici a l'arquitecte Filippo Brunelleschi, el qual va treballar en la seua construcció des de 1422 fins a 1446. La direcció dels treballs va passar llavors a les mans de Michelozzo i, en 1457, a les d'Antonio Manetti.
  (https://es.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_de_San_Lorenzo_(Florencia))
 • 1446

  Santa Maria del Fiore

  Santa Maria del Fiore
  És la catedral de Florència, una de les obres mestres de l'art gòtic i del primer Renaixement italià. Símbol de la riquesa i del poder de la capital toscana als segles xiii i xiv, la catedral florentina, coneguda com el Duomo, és un dels edificis més grans de la cristiandat: té 155 m de llarg, 130 m d'ample (d'una banda a l'altra del transsepte) i 107 m d'alt, des de la base fins dalt de tot de la cúpula.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_del_Fiore)
 • 1458

  Palacio Pitti

  Palacio Pitti
  És un palau renaixentista a Florència, situat en la ribera sud del riu Arno. En 1549 va ser comprat per Leonor de Toledo, la duquessa consort de Cosme I de Médici, duc de Florència i posterior I gran duc de Toscana, sent --desde eixe moment la residència oficial dels grans ducs de Toscana. En el segle XIX, el palau va ser usat com a base militar per Napoleó I i després va servir durant un curt període com a residència oficial dels Reis d'Itàlia.
  (https://es.wikipedia.org/wiki/Palacio_Pitti)
 • 1487

  Santa María de los Ángeles

  Santa María de los Ángeles
  Al fons de la piazza Sant Spirito s'alça l'església agustina del mateix nom, projectada en 1444 per Brunelleschi i continuada pel seu deixeble Antonio Manetti i altres arquitectes fins a la seua finalització en 1487. La simplicitat de la fatxada del temple fan d'ella una de les composicions més harmonioses i elegants de tot el Renaixement, mostrant l'empremta brunelleschiana.
  (https://www.artehistoria.com/es/monumento/iglesia-del-santo-spirito)