Socials

Fets històrics de l'edat Mitjana

 • 476

  Caiguda de l'imperi roma d'occident

  Caiguda de l'imperi roma d'occident
  es va causar per avanzos d'altres pobles com els Huns:
  Els romans i els germanics mai habien tingut ningun tipus de problema pero cuans els Huns van comenar a invadir territoris germanics fent que els germanics s'aguesin de marchar als territoris romans,causan el fi de l'imperi roma d'occident,per sort els romans encara tenien el imperi roma d'orient.
 • Period: 476 to 1001

  ALTA EDAT MITJANA

  L'alta edat mitjana comença al 476 D.C despres de la caiguda de l'imperi roma, en aquesta epoca es clasificava va a la gent en 3 llocs en primer estaven els reis en el segon la noblesa i en el terecer la gent que vivia de la ganaderia i el camp. Aixo va canviar al amb el temps i al arrivar a la Baixa edat mitjana va canviar.
 • 507

  La batalla de Vouillé

  La batalla de Vouillé
  Va ser una batalla per el control de la Galia , aquesta es va fer a Vouillé a prop de Poitiers de aqui el seu nom . La batalla va ser dels Visigots contra els Francs causan la desaparicio de els visigots al nort de els pirineus . La causa va ser que Clodoveo el rei dels francs va voler crear un poder politic com els romans i ho va fer creant una batalla .
 • 527

  Inici de l'imperi de Justinià

  Inici de l'imperi de Justinià
  Que va pasar amb l'imperi de Justinià?
  per comenzar hem de saver que cuan ens referim al imperi de Justinià estem parlant de l'imperi roma d'orient, Justinia el que volia era reviure l'imeri roma d'occident donant molt de diners fent aixo va crear un gran imperi van començar a lluitar contra els vandals els van vencer,despres van anar a italia pero els hi va costar mes fent que la guerra dures 30 anys amb aquestes batalles es consegueix tota italia, sur de hispania i part de marutania.
 • 554

  Creació del regne de Toledo

  Creació del regne de Toledo
  El regne visigot de toledo va ser fundat despres de la batalla de voulie al 507 a les mans dels francs aixo va ver que els hi obliguesin a anar a Hispania
 • 565

  Fi de l'imperi de Justinià

  Fi de l'imperi de Justinià
  El fi de l'imperi Justinia va acavar cuan Justinia va morir un 1 d'agost de 527 Dc.Lloc de sepeli: Iglesia dels Sants Apostols Turquia
 • 570

  Neixement de Mahoma

  Neixement de Mahoma
  Qui era mahoma?
  Mahoma era un profeta de origen de Arabic pero no sempre havia sigut un profeta.
  Que va fer mahoma?
  De mercader va pasar a profeta confiant en deu , Avui en dia encara se celebra en alguns Musulmans celebres el seu aniversari que es el 26 d'Abril i va neixer al 570
 • 711

  L'islam arriba a la peninsula iberica

  L'islam arriba a la peninsula iberica
  L'islam arriba a pasar per el estret de Gibeltar i consegueixen arribar a la paninsula iberica,els musulmans segueixen per la peninsula iberica fins10 anys despres cuan els musulmans són detinguts per la batalla de Covadonga a Asturias.
 • 732

  Batalla de Poitiers

  Batalla de Poitiers
  Els musulmans van pasar tot espanya inclus els pirineus fins arribar a narbona que ho va nombrar un emperador musulma un cop tenien aixo van avancar per la vora del riu garona fins arribar a Burdeos que ho van saquejar tot,van seguir caminant fins Sain Martin de Tours.Els francs es van enterar i van enviar a gent a Poitiers creant una batalla amb els musulmans, Acavant guanyant els cristians.
 • 800

  Carlemany és coronat emperador

  Carlemany és coronat emperador
  Cralemany va expandir diferent regnes franc convertinlos en un imperi que mes tard va incorporar part de europa occidental i central .
 • 843

  Tractat de Verdun

  Tractat de Verdun
  ¿Qué es el Tractat de Verdún?
  va ser un pacte entre 4 persones per dividirse l'imperi carolingi a semblant com el que van fer els romans emb el imeri roma d'orient i d'occident
 • Period: 1001 to 1300

  PLENA EDAT MITJANA

  En aquesta part de l'edta mitja canvia en el sentit de que li donen mes importancia a els emperadors que als reis i mes coses aixi.
 • 1162

  Es forma la Corona d'Aragó

  Es forma la Corona d'Aragó
  Tè una unió dinastica entre el regne d'Aragó i el condat de barcelona i despres de aixo se van separar difinitiva ment de Aragó
 • 1229

  Conquesta de Mallorca

  Conquesta de Mallorca
  aquesta conquesta es va conseguir gracies al rei Jaime I de aragon aquesta conquesta va durar 2 anys
 • 1230

  Es forma la Corona de Castella

  Es forma la Corona de Castella
  es la fromacio politica entre el regne d'aragó i el condat de barcelona per el matrimoni de la filla i eredera del rei de Arago i de el conde de barcelona
 • Period: 1301 to 1453

  BAIXA EDAT MITJANA

  Edat que va durar 152 anys i va conençar al 1301 DC esta marcada per la crisis de la peste negra
 • 1348

  Pesta Negra

  Pesta Negra
  La peste negra va ser una enfermetat que va causar una pandemia de peste mes devastadora de la historia ja que va cavar amb moltes vides ja que la gent no tenia tants recursos com ara i no es podien curar.
 • 1453

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs
  Fet historic que va posar fi al ultim vestigi de l'imperi roma d'orient .
 • 1492

  Fi de l' últim regne musulmà, el de Granada.

  Fi de l' últim regne musulmà, el de Granada.
  Va ser un estat musulma situtat al sur de la peninsula ibérica fent despareixer el regne de granada.