Sculpture statues open mouth 748x434

FETS HISTÒRICS: Gerard Contreras

 • James Watt inventa la màquina de vapor

  James Watt inventa la màquina de vapor
  La Revolució Industrial s'estén des d'Anglaterra
 • Declaració d'Independència dels EEUU.

  Declaració d'Independència dels EEUU.
  Arran d'aquesta declaració les Tretze Colònies britàniques d'Amèrica del Nord se segregaven del Regne de Gran Bretanya i esdevenien independents.
 • Period: to

  Revolució Francesa.

  La burgesia s’instal·la en el poder i acaba amb l’Antic Règim,
  l’absolutisme i la societat estamental.
 • Napoleó

  Napoleó
  Es corona emperador de França i inicia un seguit de guerres de conquesta arreu d’Europa.
 • Period: to

  Guerra de la Independència espanyola.

  A Catalunya se li diu Guerra del Francès. Fou un conflicte bèl·lic entre Espanya i el Primer Imperi Francès que s'inicià el 1808 amb l'entrada de les tropes napoleòniques, i que conclogué el 1814, amb el retorn de Ferran VII d'Espanya al poder.
 • Period: to

  Independització de l’Amèrica hispànica

  La major part de l'imperi espanyol en el continent americà es va independitzar. Només Cuba i Puerto Rico van continuar sent colònies espanyoles fins a 1898.
 • Caiguda de Napoleó I

  Caiguda de Napoleó I
  La Batalla de Waterloo va ser la darrera gran batalla de Napoleó Bonaparte. Després de ser derrotat pel Duque de Wellington, va ser destinat a la remota illa de Santa Helena. El 1814, Napoleó, emperador autoproclamat de França, es va enfrontar a un colapso en la seva imperió. A la part superior del poder polític i militar des de 1810, a la primavera de 1814, l’emperador estava en llibertat ja dempeus de batalles i molts enfrentaments oberts.
 • Congrés de Viena

  Congrés de Viena
  Restauració de l’absolutisme a Europa. El seu propòsit era redibuixar el mapa polític del continent després de la derrota napoleònica francesa de la primavera prèvia, i intentar controlar i eliminar les revolucions liberals que es pogueren produir mitjançant l'establiment de tot un seguit de monarquies absolutes arreu d'Europa.
 • Invenció de la locomotora de Stephenson

  Invenció de la locomotora de Stephenson
  Revolució dels transports.
 • Grècia s’independitza de l’Imperi Turc (primeres revolucions nacionalistes)

  Grècia s’independitza de l’Imperi Turc (primeres revolucions nacionalistes)
  Grècia estava sota domini de l'Imperi Turc. Se'n va anar gestant un rebuig a l'domini turc alimentat per grups nacionalistes tant de l'interior com de l'exili i recolzat pel patriarca grec a Constantinoble. Els grecs, per aconseguir la seva independència i modificar el Mapa de Viena, anaven a necessitar la implicació de les potències. Metternich.
 • Revolta de les 3 jornades glorioses a París

  Revolta de les 3 jornades glorioses a París
  Es va posar fi al govern absolutista dels Borbons (Carles X) a França s’obri pas a una monarquia parlamentaria sota Lluís Felip d'Orleans.
 • Period: to

  Primera Guerra Carlista (liberalisme vs absolutisme) s’imposen els liberals

  Fou el conflicte civil que va esclatar a Espanya quan va morir el rei Ferran VII i a causa de la seva successió, perquè els absolutistes no acceptaven la seva filla Isabel II d'Espanya, declarada hereva en virtut de la Pragmàtica Sanció de 1830. La rebel·lió va esclatar el 1833 i va afectar principalment el País Basc, Navarra, Catalunya i el Maestrat.
 • Formació del primer partit polític dels treballadors.

  Formació del primer partit polític dels treballadors.
  Sorgeixen a mitjans del segle xix a conseqüència del règim democràtic representatiu i de l'expansió del sufragi.
 • Revolucions liberals i nacionalistes a Europa.

  Revolucions liberals i nacionalistes a Europa.
  El liberalisme i el nacionalisme són les ideologies que vertebren les transformacions socials, polítiques, econòmiques i culturals al llarg de segle XIX, des de la caiguda de l'Antic Règim i la instauració dels règims parlamentaris a Amèrica de Nord i Europa Occidental, fins al triomf de la industrialització i el capitalisme, així com la configuració de nous estats.
 • Marx i Engels publiquen el Manifest Comunista

  Marx i Engels publiquen el Manifest Comunista
  Origen del socialisme revolucionari obrerista. Revolució Industrial → Auge del proletariat.
 • Crystal Palace de Joseph Paxton.

  Crystal Palace de Joseph Paxton.
  Va ser l'edifici principal de la Gran Exposició, l'Exposició Universal de 1851, originàriament situat al Hyde Park de Londres (Anglaterra). Es tracta d'una construcció de ferro colat i vidre, on més de 14.000 expositors es reuniren en els seus més 92.000 metres quadrats.
 • Period: to

  Processos d’unificació d’Itàlia i Alemanya (auge dels nacionalismes)

  Itàlia i Alemanya representen, amb els seus processos d'unificació nacional, l'exemple més clar de les idees nacionalistes que estan en auge al segle XIX arran dels processos d'independència de països com Grècia, Bèlgica, Hongria, Txèquia i les colònies americanes.
 • Period: to

  Primera Internacional obrera AIT (Associació Internacional dels Treballadors)

  Expansió del moviment obrer revolucionari, que es dividirà de seguida en socialistes (marxistes) i anarquistes (volen destruir tota forma de poder)
 • Period: to

  Revolució democràtica a Espanya i I República (1873-74)

  Anys 1870 - 80 Inici de la Segona Revolució Industrial gràcies a innovacions com el motor d’explosió (1860), la dinamo (1869), el telèfon (Bell, 1876), bombeta elèctrica (Edison,1879), l’aviació (Wright, 1903).
 • Primer assaig de revolució obrera al món: la Comuna de París.

  Primer assaig de revolució obrera al món: la Comuna de París.
  La Comuna de París de 1871 va ser simplement l'autoritat local («commune» en francès és un consell d'un poble o districte) que va exercir el poder a París durant dos mesos en la primavera del 1871.
 • Gran incendi de Chicago

  Gran incendi de Chicago
  Va començar al dia 8 d'octubre de 1871, a l'estable que Patrick O'Leary i la seva esposa tenien darrere casa seva, 137 del carrer DeKoven, en el sector oest de Chicago. No se sap del cert que va provocar l'incendi.
 • Bell inventa el telèfon

  Bell inventa el telèfon
  El 10 de març de 1876, Alexander Graham Bell va realitzar la primera trucada telefònica de la història. Va ser un moment summament rellevant i va deixar una important petjada en la història de la humanitat, sens dubte.
 • Siemens crea la inventa locomotora

  Siemens crea la inventa locomotora
 • Period: to

  Apogeu imperialisme colonial i repartiment d’Àfrica (imperis britànic, francès, etc.)

  Seria el continent africà, ben poc poblat abans del segle XIX, on aquest nou tipus d’ocupació colonial va portar-se a terme de forma més evident. Els interessos econòmics, les rivalitats polítiques i l’esperit d’aventura van unir-se per desenvolupar un procés que va esquarterar Àfrica per deixar-la en mans de les potències europees.
 • Period: to

  Segona Internacional Obrera o Internacional Socialista

  Els socialistes s’organitzen en partits obrers a cada país (per exemple PSOE)
 • Period: to

  1890 (finals del S XIX) -1914 (GM)

  La Belle Epoque és un període de temps percebut com de
  benestar i progrés cap un món millor.
 • Els germans Lumière inventen el cinematògraf

  Els germans Lumière inventen el cinematògraf
  Un cinematògraf és una màquina obra dels germans Lumière capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a finals del segle XIX, fou la primera màquina capaç de gravar i projectar pel·lícules de cinema.
 • Primera Revolució Russa

  Primera Revolució Russa
  Tots els successos que van conduir a l'enderrocament de el règim tsarista imperial ia la instauració preparada d'un altre, leninista republicà, entre febrer i octubre de 1917, que va portar a la creació de la República Socialista Federativa Soviètica de Rússia.
 • Sigmund Freud publica Teoria de la sexualitat

  Sigmund Freud publica Teoria de la sexualitat
  L'interès de Sigmund Freud es va centrar en conèixer més sobre l'ésser humà, en les etapes que experimenta i com es desenvolupa en cadascuna d'elles. Això el va portar a desenvolupar la seva teoria sobre les etapes de la sexualitat.
 • Les dones exerceixen el dret a vot per 1r cop. Finlàndia (llavors, Imperi Rus)

  Les dones exerceixen el dret a vot per 1r cop. Finlàndia (llavors, Imperi Rus)
 • Producció en cadena de l’automòbil Ford T

  Producció en cadena de l’automòbil Ford T
  Va ser un automòbil barat produït per la Ford Motor Company de Henry Ford des de 1908 a 1927. Amb aquest model es va popularitzar la producció en cadena, permetent baixar preus i facilitant l'adquisició dels automòbils a la classe mitjana, a més va ser el primer cotxe a sèrie de món.
 • Coco Chanel crea l’empresa Chanel Modes

  Coco Chanel crea l’empresa Chanel Modes
  Va ser una dissenyadora d'alta costura francesa fundadora de la marca Chanel. És l'única dissenyadora de moda que figura a la llista de les cent persones més influents de segle XX de la revista Time.
 • Period: to

  Primera Guerra Mundial

  Dissolució dels grans imperis. Va ser una confrontació bèl·lica centrada a Europa que va començar el 28 de juliol de 1914 i va finalitzar l'11 de novembre de 1918, quan Alemanya va acceptar les condicions de l'armistici.
 • Albert Einstein presenta la formulació de la seva teoria de la relativitat general

   Albert Einstein presenta la formulació de la seva teoria de la relativitat general
  El 25 de noviembre de 1915, Albert Einstein presentó ante la Academia Prusiana de Ciencias, en Berlín, la teoría que acabaría por culminar su mito. La Relatividad General era una continuación de la Especial, la idea que había presentado diez años antes cuando era funcionario de la Oficina Suiza de Patentes.
 • Period: to

  Proclamació de la república de Weimar

  Va ser el règim polític que va tenir lloc a Alemanya des del final de la Primera Guerra Mundial i la desaparició del Segon Imperi Alemany el 9 de novembre del 1918, fins a l'arribada al poder d'Adolf Hitler.
 • Period: to

  Revolució Russa

  El 1917 té lloc l’aixecament popular contra el Tsar Nicolau II.
  Després d’un període de guerra, l’octubre de 1922, Lenin crea l’URSS federació de repúbliques socialistes soviètiques.
 • Mussolini, creador del feixisme italià, arriba al poder

   Mussolini, creador del feixisme italià, arriba al poder
  Fou el cap d'estat dictatorial d'Itàlia durant el període de 1922 fins al 1943. Va ser el creador d'un règim antidemocràtic anomenat feixisme, en el qual ell va rebre el sobrenom de Duce (guia o cap).
 • Crack econòmic de la Borsa de Nova York

  Crack econòmic de la Borsa de Nova York
  Inici de la Gran Depressió. Representa la fallida del mercat de valors que va ocórrer a final d'octubre de 1929. Va començar el 24 d'octubre,[1] anomenat Dijous negre i va continuar fins al 29 d'octubre de 1929, anomenat Dimarts negre, quan el valor de les accions en la Borsa de Nova York (New York Stock Exchange) va baixar de forma imparable.
 • II República espanyola

  II República espanyola
  Cop d’estat de Franco i Guerra Civil del 1936-1939. Fou el règim polític democràtic que va existir a Espanya entre el 14 d'abril de 1931 (data de la proclamació de la República, en substitució de la monarquia d'Alfons XIII i el sistema de la Restauració) i l'1 d'abril de 1939 (final de la Guerra Civil espanyola i que va donar pas a la dictadura colpista del general Franco).
 • Adolf Hitler guanya les eleccions i puja al poder: III Reich alemany

  Adolf Hitler guanya les eleccions i puja al poder: III Reich alemany
  La passivitat ciutadana, índex de participació baixos, context de crisi econòmica, divisió dels partits d’esquerres i de centre, incapacitat de generar il·lusió, discurs polític híbrid de dretes i esquerres, amb algunes aspiracions obreres recollides en el seu programa, elevats índexs d’atur i odi vers les minories són alguns dels ingredients que van propiciar l’espectacular ascens del partit Nacionalsocialista Alemany.
 • Bombardeig de la població basca de Gernika durant la Guerra Civil Espanyola

  Bombardeig de la població basca de Gernika durant la Guerra Civil Espanyola
  Picasso pinta El Gernika per encàrrec del govern de la República. Va ser l'atac aeri realitzat el 26 d'abril de 1937 per l'esquadró conegut com a Legió Còndor contra la població basca de Guernica durant la Guerra Civil espanyola.
 • Period: to

  2ª Guerra Mundial. Comportarà la destrucció i divisió d’Europa

  1939 Alemanya envaeix Polònia. 1940 Alemanya, amb ajut d’Itàlia, derrota els exercits Brit. i Fra i envaeix França. Ocupació de París. 1941 Japó ataca EEUU. 1942 els aliats comencen a guanyar batalles. 1943 Itàlia es rendeix i li segueix Alemanya. 1945 rendició de Japó després de les b. atòmiques.
 • Comença la Guerra Freda fins el 1990

  Comença la Guerra Freda fins el 1990
  La guerra freda pròpiament dita va començar, però, l'any 1947, després de molta tensió política entre un bloc i un altre. Era un enfrontament no declarat, sense ofensives militars, basat en la mútua amenaça (incloent-hi el desenvolupament de bombes atòmiques) i en l'intent per expandir les àrees d'influència respectives, ja que arran del llançament de les bombes d'Hiroshima i Nagasaki, hi havia molta por d'entrar en una guerra nuclear d'abast mundial.
 • Es crea un nou organisme l’Organització de les Nacions Unides (ONU)

  Es crea un nou organisme l’Organització de les Nacions Unides (ONU)
  És una organització intergovernamental mundial, creada per la Carta de San Francisco el 1945, amb la finalitat de mantenir la pau, promoure la cooperació econòmica, cultural, social i humanitària, garantir la seguretat dels estats basant-se en els principis d'igualtat i autodeterminació i vetllar pel respecte dels drets humans.
 • Period: to

  Judicis de Nuremberg

  El procés de Nuremberg dut a terme per les potències aliades contra 24 dels principals líders del Tercer Reich acusats de conspiració, crims contra la pau, crims de guerra i crims contra la humanitat es va celebrar del 20 de novembre del 1945 a l'1 d'octubre del 1946 i constitueix la primera aplicació pràctica d'una jurisdicció penal internacional.
 • La ONU emet la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH)

   La ONU emet la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH)
  Es tracta d'un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen, sense excepció, a tots els éssers humans.
 • Pla Marshall d’ajudes

  Pla Marshall d’ajudes
  Era un pla dels Estats Units per a la reconstrucció dels països europeus després de la Segona Guerra Mundial.
 • S’aprova l’Apartheid, un sistema de segregació racial

  S’aprova l’Apartheid, un sistema de segregació racial
  A ser una política que esdevingué un sistema de segregació racial duta a terme entre 1948 i 1990 durant els governs del Partit Nacional a Sud-àfrica (i Namíbia mentre restà sota tutela sud-africana).
 • Firma del Pacte de l’Atlàntic Nord (OTAN)

  Firma del Pacte de l’Atlàntic Nord (OTAN)
  És una organització internacional establerta l'any 1949 amb l'objectiu de col·laborar en la defensa en els camps polític, econòmic i militar.
 • Revolució comunista a la Xina (Mao Zedong)

  Revolució comunista a la Xina (Mao Zedong)
  Va ser la culminació dels objectius del Partit Comunista Xinès d'arribar al poder per primera vegada des de la seva fundació d'any 1921 i la victòria de la segona part de la Guerra civil xinesa.
 • Period: to

  Guerra de Corea

  Es refereix al conflicte bèl·lic que va enfrontar els règims del nord (la República Popular Democràtica de Corea) i el sud (la República de Corea) de Corea entre 1950 i 1953.
 • Surt la TV a color a EEUU

  Surt la TV a color a EEUU
 • James Watson i Francis Crick descobreixen l’estructura del ADN

  James Watson i Francis Crick descobreixen l’estructura del ADN
  En 1953 el bioquímico estadounidense James Watson y el biólogo británico Francis Crick, a partir de estudios cristalográficos realizados por Wilkins y Franklin e inspirándose en las observaciones de otros investigadores (según las cuales los distintos ADN examinados presentaban siempre un número de adeninas igual al de timinas y un número de citosinas igual al de guaninas), propusieron asignar una estructura de doble hélice a la molécula de ADN.
 • Rosa Parks

   Rosa Parks
  Una dona afroamericana, va passar a la història per no cedir el seient de l’autobús a un passatger blanc. Considerada com la primera dama dels drets civils.
 • Espanya entra en les Nacions Unides

  Espanya entra en les Nacions Unides
  Es coneix com a Qüestió espanyola al conjunt de circumstàncies geopolítiques i diplomàtiques que van marcar la relació entre Espanya i les Nacions Unides entre 1945 i 1955, centrades en el fet que l'ONU li va negar l'ingrés en l'organització a causa de la simpatia que el règim de Franco va tenir cap a les potències de l'eix feixista, derrotades en la Segona Guerra Mundial.
 • La URSS llança a l’espai l’Esputnik 1, primer satèl·lit artificial

  La URSS llança a l’espai l’Esputnik 1, primer satèl·lit artificial
  Fou el primer satèl·lit artificial de la història.
 • Fundació de ETA (Euskadi Ta Askatasuna: "Tierra Vasca y Libertad")

   Fundació de ETA (Euskadi Ta Askatasuna: "Tierra Vasca y Libertad")
  Fou una organització basca armada i clandestina, la qual es proclamava independentista i socialista que tenia com a objectiu la creació d'un estat basc euskaldun i socialista, independent de l'Estat espanyol i de l'Estat francès, incloent-hi els set territoris bascos històrics.
 • Triomf de la Revolució cubana de Fidel Castro

  Triomf de la Revolució cubana de Fidel Castro
  El moviment contra el govern del dictador Fulgencio Batista pel Moviment 26 de Juliol i l'establiment del nou govern cubà liderat per Fidel Castro a començaments de l'any 1959. La revolució s'inicià amb l'assalt de la Caserna Moncada el 26 de juliol de l'any 1953, i finalitzà l'1 de gener de 1959, quan Batista fuig del país, i les ciutats de Santa Clara i Santiago de Cuba van ser preses pels rebels, aquests liderats per Fidel Castro.
 • Jonh Kennedy arriba a la presidència de EE.UU

  Jonh Kennedy arriba a la presidència de EE.UU
  Fou el 35è president dels Estats Units. Va ser president de 1961 fins al seu assassinat el 1963. Kennedy va representar l'estat de Massachusetts entre 1947 i 1960 com a membre de la Cambra dels Representants i del Senat. Va ser elegit com a president el 1961 en una de les eleccions més competides de la història nord-americana. Fins a l'actualitat, és l'únic catòlic a ser elegit president dels Estats Units.
 • Alemanya de l’Est construeix un mur per separar Berlín oriental de l’occidental

  Alemanya de l’Est construeix un mur per separar Berlín oriental de l’occidental
  Formava part de la frontera interalemanya i separava el Berlín Oest del Berlín Est. També va formar part de la República Democràtica Alemanya (RDA) del 13 d'agost de 1961 al 9 de novembre de 1989. Aquest mur és el símbol més conegut de la Guerra freda i de la divisió d'Alemanya.
 • Nelson Mandela és empresonat a Suràfrica, com a repressió al sistema Apartheid

  Nelson Mandela és empresonat a Suràfrica, com a repressió al sistema Apartheid
  Va ser un polític sud-africà, un dels líders emblemàtics de la lluita contra el sistema polític de l'apartheid i va arribar a ser el primer president de la República de Sud-àfrica (1994 - 1999) elegit per sufragi universal a les primeres eleccions nacionals no racials de la història del país.
 • Comença la Primavera de Praga

  Comença la Primavera de Praga
  Va ser un breu període reformista i de liberalització política a Txecoslovàquia entre el 5 de gener i el 21 d'agost de 1968. Va iniciar-se amb l'elecció del reformista Alexander Dubček com a Primer Secretari del Partit Comunista de Txecoslovàquia i va finalitzar amb la invasió del país per part de la Unió Soviètica i d'altres membres del Pacte de Varsòvia, que aturaren les reformes.
 • Revoltes populars produïdes per la guerra que EEUU lliurava al Vietnam

  Revoltes populars produïdes per la guerra que EEUU lliurava al Vietnam
  És el conflicte bèl·lic entre la República Democràtica del Vietnam i el Front Nacional d'Alliberament del Vietnam, i els Estats Units d'Amèrica i el règim dictatorial de Vietnam del Sud, que va tenir lloc entre els anys 1954 a 1975, amb la intervenció directa i indirecta de diversos països estrangers.
 • Assasinat de Martin Luther King. Primer activista en defensa de la raça negra

  Assasinat de Martin Luther King. Primer activista en defensa de la raça negra
  Martin Luther King va néixer a Atlanta, Geòrgia, Estats Units, el 15 de gener del 1929 i, a més de ser un famós clergue, va ser un activista en pro dels drets dels negres, per la qual cosa va ser retribuït amb el Premi Nobel de la Pau del 1964. Així doncs, fou un dels principals líders del moviment afroamericà pels drets civils dels anys seixanta. Va morir assassinat el 4 d'abril del 1968 a Memphis, Tennessee.
 • Revolta universitaria a França, anomenada Maig francés

  Revolta universitaria a França, anomenada Maig francés
  És el nom amb què es coneixen una sèrie d'importants protestes, vagues i manifestacions succeïdes a França en la primavera de 1968.
 • Armstrong i Aldrin trepitgen la Lluna

  Armstrong i Aldrin trepitgen la Lluna
  El 20 de julio de 1969 Armstrong se convirtió en el primer hombre que pisó la superficie lunar, tras viajar a nuestro satélite a bordo del Apolo XI junto con los astronautas Edwin Aldrin y Michael Collins.
 • Period: to

  Transició a la democracia. President, el centrista Adolfo Suárez

  El rey Juan Carlos I, previa propuesta de la terna del Consejo del Reino, designa como presidente del Gobierno a Adolfo Suárez. La elección sorprende a políticos, medios de comunicación y, prácticamente, a la totalidad de la sociedad española. Pero, sin duda, es una operación cuidadosamente preparada para relanzar las reformas.
 • Primeres eleccions democràtiques a Espanya

  Primeres eleccions democràtiques a Espanya
  És el període comprès entre la fi de la dictadura franquista i el restabliment de les institucions democràtiques a Espanya.
 • S’aprova la Constitució Espanyola

  S’aprova la Constitució Espanyola
  És la màxima llei escrita de l'ordenament jurídic i de l'Estat espanyol. S'hi regulen els deures i drets fonamentals dels ciutadans, la forma i estructura de l'Estat.
 • España ingresa en la Comunitat Econòmica Europea

  España ingresa en la Comunitat Econòmica Europea
  Aquestes relacions van passar de ser bilaterals a ser de membres en 1986, any en què Espanya va accedir a les Comunitats Europees.
 • Demolició del mur de Berlín. Reunificació d’Alemanya

  Demolició del mur de Berlín. Reunificació d’Alemanya
  El mur de Berlín va caure la nit de dijous 9 a divendres 10 de novembre de 1989, després de més de 28 anys. Antecedents d'aquesta obertura són les manifestacions de protesta dels mesos anteriors i l'exigència de lliure circulació de persones per part dels ciutadans orientals; així com l'emigració creixent cap a l'RFA a través de les ambaixades occidentals situades a capitals de l'Europa de l'Est (especialment les de Praga i Varsòvia).
 • Period: to

  Desaparició del Comunisme a Europa

  Molts simpatitzants del marxisme en les dècades anteriors recolzaren moviments socialdemòcrates a Europa i Amèrica Llatina.
 • Es cel.lebren els JJOO a Barcelona

  Es cel.lebren els JJOO a Barcelona
  Els Jocs Olímpics d'estiu de 1992, oficialment Jocs Olímpics de la XXV Olimpíada, es van celebrar a la ciutat de Barcelona entre els dies 25 de juliol i 9 d'agost de 1992. Hi participaren 9.356 atletes (6.652 homes i 2.704 dones) de 169 comitès nacionals, que competiren en 32 esports i 286 especialitats.
 • Es cel.lebra la “Expo 92” a Sevilla

  Es cel.lebra la “Expo 92” a Sevilla
  Es va celebrar a la capital d'Andalusia l'any 1992, i va ser coneguda popularment com a "Expo'92" o "la Expo".
  Com a tota Exposició Universal posterior a 1931, va estar regulada per l'Oficina Internacional d'Exposicions.