FETS HISTORICS DE L'EDAT MITJANA

 • 476

  Fi de l'imperi romà d'Occident

  Fi de l'imperi romà d'Occident
  L'imperi romà d'Occident no va poder resistir-se a les invasions,va finalitzar quan els regnes germanics els envaeixen l' occident a l'any 476. Tambe van matar al ultim emperador romà de Occident deixant completament occident sense emperador tot aquest esdeveniment fa que l'occident acabi desaparegut, derrotat i invait per els regnes germanics que com els deien ells es diuen barbars.
 • Period: 476 to 1000

  ALTA EDAT MITJANA

  A l'alta edat mitjana van haber moltes invasions dels regnes germànics, també va haber la caiguda de l'imperi romà i seguidament es va fragmentar en dos (Occident i Orient).
  Va néixer també una nova religió a Arabia.
 • 507

  La batalla de Vouillé

  La batalla de Vouillé
  La batalla de Vouillé va ocurrir perquè volien ampliar el territori, va ser una batalla decisiva pel control de la Gàl·lia entre visigots i francs ocorreguda a la primavera de 507. Es va lliurar a les marques septentrionals del territori visigot, a Vouillé, prop de Poitiers. Aquesta batalla la va guañar el rey Clodoveo I.
 • 527

  Inici de l'imperi de Justinià

  Inici de l'imperi de Justinià
  L'inici de l'imperi de Justinià va ser cuan es va morir el últim emperador romà això va fer que l'mperi d'Orient es quedes sense emperador llavors ell es va considerar i proclamant emperador de l'Orient
 • 554

  Creació del regne de Toledo

  Creació del regne de Toledo
  La creació de el regne de Toledo va sorgir cuán tot el regne Musulmà va envair les terres Visigodes quedarse amb tot el terreny, els Visigots estaven desprevenits i això va fer que es quedessin amb les terres.Aquest esdeveniment es va produir al 554 al 711 a la batalla de guadalete.
 • 565

  Fi de l'imperi de Justinià

  Fi de l'imperi de Justinià
  El fi de l'imperi de Justinià va ser quan el emperador d'Orient anomenat Flavio Pedro Sabacio Justiniano va morir el 14 de noviembre de 565 i aixo va fer que l'imperi acabes desruit completament i passant a la historia sense saber gaire bé molta informació
 • 570

  Naixement de Mahoma

  Naixement de Mahoma
  El naixement de Mahoma va succeir el 26 de abril del 570 a la Meca uns anys després va ser el profeta de al·la, tot aixo va fer que hagués un enrrenou tant gran que els grans volien desfer-se d'ell i per aixo va tenir que fugir i va haber de marxar a Medina.
  Tot això que os he explicat s'anomena hégira.
 • 711

  L'Islam arriba a la península Ibèrica

  L'Islam arriba a la península Ibèrica
  L'islam és una religió que es va estendre a la península ibèrica des del segle VIII amb la conquesta omeia fins a la seva prohibició a mitjans del segle xvi per la Corona de Castella i l'expulsió dels moriscos el 1609. Per això, l'islam va tenir una presència fonamental per a la cultura, les ciències i la història d'Al-Andalus.
 • 732

  Batalla de Poitiers

  Batalla de Poitiers
  La batalla de Poitiers va tenir lloc el 10 d'octubre de 732 entre les forces comandades pel líder franc Carlos Martel i un exèrcit musulmà a les ordres del valí d'Al-Àndalus Abd ar-Rahman ibn Abd Allah al-Gafiqi. Durant la batalla, els francs van derrotar a l'exèrcit musulmà i al-Gafiqi va resultar mort.
 • 800

  Carlemany, és coronat emperador

  Carlemany, és coronat emperador
  Carlemany a ser un emperador molt famós ja que ell casi va conseguir considerablement crear un altre vegada com si fos l'imperi romà pero no ho va aconseguir del tot perquè els musulman no deixaven d'ataca-los i ells no aconseguien envair les terres musulmanes y així van estar durant molts anys.
 • 843

  Tractat de Verdun

  Tractat de Verdun
  L'objectiu d'aquest consistia a acabar amb les lluites successòries entre els néts de Carlemany, Lotari, Lluís i Carles, per la Corona de l'Imperi Carolingi. Així, en el tractat es va acordar la divisió del territori de l'imperi entre els néts de Carlemany i, així, se'n va concretar la dissolució.
 • Period: 1000 to 1300

  PLENA EDAT MITJANA

  A la plena edat mitjana va ser on va agumentar molt la producció agricola, també va apareixer el art romanic i gòtic.
  sobre tot va ser molt important la creació i creixement de les ciutats
 • 1162

  Es forma la Corona d'Aragó

  Es forma la Corona d'Aragó
  La corona d'Aragó tracta de que dos famílies, una d'Aragó i una altre de Barcelona es nombren reis d'aragó a l'any 1162 aquells afortunades famílies anomenades Petronila, filla i hereva de Ramiro II, rei d'Aragó, i de Ramon Berenguer, comte de Barcelona.
 • 1229

  Conquesta de Mallorca

  Conquesta de Mallorca
  La conquesta per als regnes cristians de l'illa de Mallorca va ser aconseguida definitivament pel rei Jaume I d'Aragó entre 1229 i 1231. La ciutat de Madina Mayurqa (actual Palma de Mallorca) va caure al desembre del primer any, però la resistència musulmana a les muntanyes va durar dos anys més.
 • 1230

  Es forma la Corona de Castella

  Es forma la Corona de Castella
  En esdevenir Ferran III en rei de Lleó després de la mort d'Alfons IX de Lleó, les Corts de Lleó i de Castella es van fondre, moment el que es considera que sorgeix la Corona de Castella, formada per dos regnes: Castella i Lleó, així com taifes i senyorius conquerits als àrabs (Còrdova, Múrcia, Jaén, Sevilla).
 • Period: 1300 to 1492

  BAIXA EDAT MITJANA

  A la baixa edat mitjana va reduir-se la poblacio per lapesta negra, va haber una crisis molt gran y van haber mols conflictes politics i socials.
 • 1348

  Pesta Negra

  Pesta Negra
  La Pesta Negra, també coneguda com la Pestilència o Gran Mortalitat, va ser la pandèmia més fatal registrada en la història de la humanitat, cosa que va resultar en la mort de fins a 200 milions de persones, des d'Euràsia fins al nord d'Àfrica, i va assolir la seva punt màxim a Europa des del 1347 fins al 1351.
 • 1453

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs

  Conquesta de Constantinoble per part dels turcs
  La caiguda de Constantinoble en mans dels turcs otomans, ocorreguda el 29 de maig de 1453 (d'acord amb el calendari julià vigent en aquella època), va ser un fet històric que va posar fi a l'últim vestigi de l'Imperi romà d'Orient i que, a la periodització clàssica i segons alguns historiadors va marcar també la fi de l'Edat Mitjana a Europa.
 • 1492

  Fi de l' últim regne musulmà, el de Granada

  Fi de l' últim regne musulmà, el de Granada
  L'any 1492 va tenir lloc la capitulació de la ciutat de Granada davant dels Reis Catòlics. Aleshores, una gran processó encapçalada pels reis va partir des de Santa Fe fins a Granada, on Boabdil va lliurar oficialment la ciutat.