Etapes d'Al-Àndalus

 • Period: 718 to 756

  L’Emirat dependent

  Quan acaba la conquesta militar, Al-Àndalus es converteix en una província que depenia del Califat Omeia de Damasc. La capital estava a Córdoba, que governava un valí.
 • Period: 756 to 929

  L’Emirat Independent

  Al segle VII, quan l'Omeia Damasc van ser destronats , el príncep Abderraman, se'n va anar de la seva ciutat i se'n va anar cap a Al-Àndalus. L'any 756 Abderraman es va coronar com emir , es deia Abderraman I. No molt temps després, va trencar els vincles amb el Califat de Bagdad, es va coronar emir independent i va fundar l'Emirat Omeia de Córdoba. Això va fer la ruptura de la unitat política de l'imperi islàmic, però la independència tan sols era política, no religiosa.
 • Period: 927 to 1031

  El califat de Còrdova

  L’Emirat de Còrdova, havia de fer front a molts problemes: rebel·lions internes, atacs dels regnes cristians del nord, amenaces al comerç marítim des del nord d’Àfrica. L’emir Abderraman III va voler imposar la seva autoritat i l’any 929 es va proclamar Califa de Còrdova. El califa va exercir un poder absolut: era jutge suprem, màxima autoritat religiosa i generals dels exèrcit i Còrdova es va convertir en la ciutat més important d’Occident.
 • Period: 1031 to 1248

  Els regnes de taifes

  L’any 1008, la unitat del Califat va començar a esquerdar-se. L’aristocràcia, els alts funcionaris i l'exèrcit volien ser la màxima autoritat al seu territori. L’any 1031 Al-Àndalus es va dividir en més de 25 regnes independents, anomenats taifes. Els regnes cristians va facilitar la invasió de Al-Àndalus. Els almoràvits ( comença el 1086) i almohades (comença el 1145), que va frenar les conquestes dels regnes cristians, però van ser finalment derrotats per aquests.
 • Period: 1248 to 1492

  El regne nassarita de Granada

  L’únic territori que va sobreviure va ser el regne de Granada, governat per la dinastia Nassarita. La capital, Granada, era un dels centres culturals i comercials més importants d’Europa. Va conviure pacíficament amb el regnes cristians a canvi de pagar impostos a Castella, però 1492, l’últim rei nassarita, Boabdil, es va rendir als Reis Catòlics.