Etapes Al-Àndalus (3 intent)

By elaiak
 • Period: 718 to 756

  L’emirat dependent

  Cuan acaba la conquesta militar, Al-Àndalus es conberteix en una província o emirat que depen del Califat Omeia de Damasc. La capital es va establir a Còrdova, governada per un valí.
 • Period: 756 to 929

  L’Emirat Independent

  ,L’últim membre de la família Omeia, el príncep Abderraman, va fugir de la seva ciutat i va anar al Al-Andalus. després que els Omeia Damasc, ja que van ser derrotats per la dinastia Abàssida de Bagdad, L’any 756 Abderraman va ser emir amb el nom d’Abderraman I.
  va trencar vincles amb el Califat de Bagdad, es va proclamar emir independent fundantl’Emirat Omeia de Còrdova.La independència es política, no religiosa, encara es mantè l’autoritat religiosa del Califa de Bagdad.
 • Period: 929 to 1031

  El califat de Còrdova

  l’Emirat de Còrdova, va tenir molts problemes
  rebel·lions internes, atacs dels regnes cristians del nord (Lleó, Navarra, Castella), amenaces al comerç marítim des del nord d’Àfrica.
  L’emir Abderraman III l’any 929 es proclama Califa de Còrdova. El califa va exercir un poder tenia màxima autoritat religiosa i el exèrcit de Còrdova es converteix en la ciutat més important d’Occident.
 • Period: 1031 to 1248

  Els regnes de taifes (1031-1248)

  A partir de l’any 1008, la unitat del Califat va començar a esquerdar-se. L’aristocràcia, els alts funcionaris i l'exèrcit s'escapen del control del califa i es converteixen la màxima autoritat al seu territori. L’any 1031 Al-Àndalus es divideix en més de 25 regnes independents, anomenats taifes.
  Per aixo va debilitar els regnes de taifes i els cristians, que no van continuar conquistant, i va facilitant la invasió de Al-Àndalus de dues dinasties musulmanes.
 • Period: 1248 to 1492

  El regne nassarita de Granada

  L’únic territori que va sobreviure a les grans conquestes cristianes del s. XIII fou el regne de Granada. La capital, Granada, era un dels centres culturals i comercials més importants d’Europa. Va conviure amb el regnes cristians a canvi de pagar impostos a Castella, però 1492, l’últim rei nassarita, Boabdil, es va rendir als Reis Catòlics.