Esdeveniments musica

 • Promulgació de la Llei de Jackson

  Va ser una llei aprovada pel Congrés dels Estats Units que va permetre al govern federal dels EUA confiscar terres indígenes al sud dels Estats Units i traslladar als nadius americans a territoris a l'oest del país.
 • Period: to

  Fi de la guerra de cuba

  La Guerra de Cuba va acabar amb la signatura del Tractat de París el 1898, que va reconèixer la independència de Cuba i va cedir als Estats Units Puerto Rico, Guam i Filipines, i que va augmentar la seva presència imperialista al Pacífic i al Carib. La fi de la guerra de Cuba va abaixar molt els preus dels instruments, i gràcies a això moltes persones negres van poder comprar-los.
 • Period: to

  Tancament de storyville

  Van ordenar tancar Storyville per les baralles, els robatoris i inclús pels homicidis. A causa del tancament de Soryville molts músics es van quedar sense treball i van haver d'immigrar a Chicago.
 • Period: to

  Estil Dixieland

  Dixieland és un estil de jazz inventat al sud dels Estats Units a principis del segle XX. Es distingeix pel seu ritme alegre, improvisació col·lectiva i ús d'instruments com la trompeta, clarinet, banjo i tuba.
  Un artista molt reconegut és David Herrington.
 • Period: to

  Estil New Orleans

  Per la fi de la guerra de Cuba es van omplir les botigues d’instruments a preus assequibles pels negres, i per tal de controlar la prostitució, tràfic d’alcohol, etc. El regidor de Story va crear Sortyville. Era un villa amb molta vida nocturna i amb molta necessitat de música i que omplís les pistes de ball locals.
  Eres bandes formades de 6 a 9 músics.
  Trompeta, clarinet i trombó. La trompeta feia la melodia principal, el clarinet improvisava pels aguts i el trombó pels greus. Louis Armstro
 • Period: to

  Estil Chicago

  Després que New Orleans es convertís en un port militar a la Primera Guerra Mundial, l'ambient cultural de la ciutat va canviar radicalment. Molts músics es van quedar sense feina quan es va tancar el famós districte de Storyville, que era l'epicentre de la vida nocturna i el jazz de Nova Orleans. A mesura que s'intensificava la tensió, molts habitants de la ciutat van emigrar a la recerca de noves oportunitats.
  Un artista molt famós és Erskine Tate.
 • Period: to

  FI de la 1º guerra mundial

  Es va convertir un port a Storyville i això comporta molta tensió entre els negres i els marines. Finalment Storyville va tancar.
 • Period: to

  Promulgació dela llei seca

  La promulgació de la llei seca fa referència a la restricció total o parcial de la venda, distribució i consum de begudes alcohòliques, generalment amb fins de control social, polític o religiós.
 • Crac de la brossa

  El crac de la borsa va significar una caiguda significativa en l’economia i en altres instruments financers.