ERUPCIONS VOLCÀNIQUES 2016

  • El Volcà Soputan (Indonèsia)

    El Volcà Soputan (Indonèsia)
    Unes potents erupcions anb una sèrie de 4 explocions entre el 4 gen 20:50 i fins al matí següent , produint columnes de cendra que es va elevar alts 4-6 km per sobre del volcà i es va desviar cap al nord.
  • El Volcà Sakurajima (Japò)

    El Volcà Sakurajima (Japò)
    El volcà Sakurajima, un dels més actius del Japó ha generat una columna de fum de 2.200 metres d'altura i emanacions de magma.
    La muntanya està situada a l'illa de Kyushu, al sud d'un arxipèlag que es troba sobre l'anomenat "anell de foc" del Pacífic, un arc que conté més de 100 volcans.
  • El Volcà Tungurahua (Ecuador)

    El Volcà Tungurahua (Ecuador)
    El volcà va expulsar material incandescent que va produir que arribés al cràter a una longitud de 500 metres principalment a la zona oest i nord-oest.
  • Volcà Popocatépetl (Mèxic)

    Volcà Popocatépetl (Mèxic)
    És un dels volcans més perillosos i vigilats del móm ja que té 25 milions de persones habitant al seu voltant.
    La pluja de cendra és la més gran des de 1994. Ha arribat als tres quilòmetres d'altura i ha llançat material incandescent a 1,6 quilòmetres de les seves vessants.
  • El Volcà Santiaguito (Guatemala)

    El Volcà Santiaguito (Guatemala)
    El volcà de 2.550 m d'alçada , va registrar una forta explosió que va aixecar una columna de cendra de 4.500 m sobre el nivell del mar , la qual es desplaça a l'oest, sud i sud-oest afectat unes set comunitats properes .
  • El Volcà San Cristóba (Nicaragua)

    El Volcà San Cristóba (Nicaragua)
    És el pic més alt de Nicaragua i van haver deu explosions de gasos, cendres i fragments de roques, una de les quals va aconseguir els dos km d'altura i és va registrar una explosió gran de 2.000 metres d'altura.
  • Fuego Volcano (Guatemala)

    Fuego Volcano (Guatemala)
    Entre 6-7 de maig es va produir l'eruoció del volcà similar a l'anterior tal episodi durant 13-14 d'abril , petites fonts de lava polsant és produït i un flux de lava que va descendir 1000 m.
  • El Volcà Nevados del Chillán (Chile)

    El Volcà Nevados del Chillán (Chile)
    El volcà Nevats de l' Chillán , a la Regió del Biobío , va presentar pols eruptiu amb emissió de material particulat , que va aconseguir una altura de 1.700 metres sobre el cràter principal , de manera que es manté l'alerta groga de l'organisme tècnic i una restricció de dos quilòmetres a entorn del cràter.
  • El Volcà Sinabung (Indonesia)

    El Volcà Sinabung (Indonesia)
    Després de 400 anys adormit, el volcà Sinabung situat a l'illa de Sumatra va entrar en erupció a l'agost de 2010 i de i des de llavors s'han produït diverses erupcions durant aquest temps
  • El Volcà Turrialba (Costa Rica)

    El Volcà Turrialba (Costa Rica)
    el volcà Turrialba compleixen tres dies , el que manté vigilants a experts i autoritats de Costa Rica. La població del centre del país s'enfronta la caiguda de cendra i ocasionals ràfegues d'olor a sofre. El volcà , situat 70 quilòmetres a l'est de Sant Josep, ha registrat les majors erupcions des de la seva reactivació el 2014.