Era de les revolucions

Timeline created by martigoodbad
In History
 • Period: to

  Revolució Americana

  Primera revolució a posar en pràctica el liberalisme.
  Aquesta revolució va donar orígen a Estats Units.
  Revolució iniciada principalment per problemes polítics i econòmics. Problemes polítics: Nova Anglaterra no tenia representant al parlament anglès, existien assemblees que reclamaven una part dels impostos que sels donava a la metròpoli. Problemes Econòmics: La Metròploi no els deixava comerçiar amb altres llocs d'América, al 1764 varen posar mes impostos a les tretze colonyes.
 • Boston tea party

  Boston tea party
  Disfraçats d'indigenes els colons varen començar a atacar vaixells mercant destruint i llançant a la mar els productes de tè.
 • Guerra d'independència

  Guerra d'independència
  Les tretze colònies varen aprovar la declaració d'independència.
  Després de la derrota de Gran Bretaña el 1781 a Yorktown varen haver d'acceptar la independècia de les tretze colònies el 1783.
  Aixó va provocar el naixament dels EEUU.
 • Declaració de drets

  Document que afirmava que tota persona devia ser lliure en varis aspectes com: la religió, la expresió, la reunió i el dret de ser jutjat per un jurat.
 • Assalt a la Bastilla

  Assalt a la Bastilla
  El poble de Paris per tal de defensar el procés revolucionari va agafar armes i varen lluitar per tal de que el procés revolucionari continues.
 • La gran por

  La gran por
  La revolució estesa pel camp va fer que els pagessos es revelassin contra els nobles i destruiren els documents senyorials.
 • Period: to

  Revolució Francessa

  La revolució Francesa te varies causes d'inici
  Causes polítiques: La ilustració era un moviment que anava en contra de l'absolutisme i va inspirar altres paísos amb idees contraries a l'absolutisme
  Causes econòmiques: i el rei ja no neccesitava a la noblesa per els seus excèrcits perqué el rei podia tenir excèrcit propi
  La burgesia no podia comerçiar lliurement degut a la constant interrupció del rei
  Els pagesos i les classes populars urbanes vivien en la misèria i casi no tenien per sobreviure
 • Period: to

  Monarquia constitucional

 • constitució del 1791

  A la tardor del 1789 el rei i la noblessa varen tenir que acceptar la nova situació i un cop pacificat el país l'assamblea nacional va elaborar una constitució que establia. -Separació de poders.
  -Sobirania nacional.
  -Igualtat legal de tots els ciutadans.
  -Sofragi censatari
 • Period: to

  Assamblea legislativa

  Despres de que aprovessin la constitució es va convertir en l'assambles legislativa que va aprovar les seguents lleis. -Igualtat per a tots els ciutadans.
  -Prohibició de la tortura.
  -Obligar a la noblesa a pagar imostos.
  -Abolició de gremis.
  -Creació d'un nou exèrcit.
  -Expropiació dels bens de l'esglessia
 • Execució dels monarques

  Execució dels monarques
  Despres de que Lluis XVI intentes traicionar França va ser condemnat a la guillotina junt amb la seva dona Maria Antonieta
 • Convenció Girondina

  L'assamblea legislativa es va convertir en convenció que va quedar a mans dels Girondins que varen fer un judici al rei i el varen executar a ell i la seva dona Maria Antonieta.
 • Convenció Jacobina

  El seu líder va ser Robespierre i va aconseguir detenir els principals dirigents Girondins, va promulgar una nova constitució basada en la democràcia social: -Sobirania popular
  -Sufragi universal
  -Dret a la igualtat
 • El directori de la república burgesa

  Despres del cop d'estat la burgesia conservadora varen elaborar una nova constitució otorgant el poder a cinc membres que a més restablia el sufragi censatari
 • Period: to

  Època de Napoleó

  Despres de que Napoleó fós anomenat cònsol i la seva política consolides alló que la burgesia havia conseguit. -Evitar retorn de la monarquia absolutista.
  -Allunyar sectors ´més radicals.
  -Retorn de la noblesa exiliada (si accepten el nou ordre)
  -Firmar concordat amb l'esglessia per restablir la pau reconeixent el catolicisme.