Els Drets civils dels afroamericans

 • Llei de Prohibició de Matrimonis Mixtos Nº 55

  Llei de Prohibició de Matrimonis Mixtos Nº 55
  Aquesta llei va prohibir els matrimonis entre blancs i persones d'altres races. Des de 1946 fins que es va aprovar aquesta llei van ocórrer tan sols 75 matrimonis mixtos i 28.000 matrimonis blancs.
 • Medgar Evers

  Medgar Evers
  Va ser un activista pels drets civils nord-americà que va lluitar contra la segregació racial a la Universitat de Mississipí, i per aconseguir la justícia social i el dret de vot de la població afroamericana.
 • Martin Luther King

  Martin Luther King
  Va liderar el moviment en defensa del dret a vot de les persones negres, així com altres drets civils bàsics.
 • PRIMERA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA

  PRIMERA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA
  Llei del Registre de Població:
  Va suposar la creació d'un registre de població en el qual s'anotava la raça de cada persona. Una junta de classificació tenia la facultat de decidir l'estat racial oficial d'una persona en casos de dubtes o disputes.
 • Llei d'Agrupació per Àrees No 41

  Llei d'Agrupació per Àrees No 41
  Va portar a la separació física entre races en crear àrees residencials dedicades exclusivament per a cada grup ètnic. Va suposar la mudança forçosa de gent que vivia en el lloc "equivocat", com per exemple el gran nombre de mestissos que vivien a la Ciutat o al Cap.
 • SEGONA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA

  SEGONA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA
  Llei de Representació Separada dels Electors:
  Juntament amb les esmenes de 1956, aquesta llei va suposar la retirada de la població mixta del registre d'electors.
 • TERCERA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA

  TERCERA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA
  Llei de Prevenció d'Ocupació Il·legal:
  Aquesta llei va donar-li al Ministeri d'Assumptes Natius la facultat de desallotjar a la població negra de les terres de propietat privada, i forçar el seu enviament a campaments especialment destinats a aquests desplaçats.
 • QUARTA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA

  QUARTA LLEI RESTRICTIVA I DISCRIMINATÒRIA
  Llei de Nadius:
  Coneguda com la Llei de Passada, va prohibir el simple desplaçament físic dels negres des de les zones rurals a les ciutats. Per fer això es necessitava permís previ de les autoritats. En cas de que un negre tingués una passada de visita, el seu retorn a la ciutat estava limitat a tres dies, a no ser que en aquest temps aconseguís trobar una feina.
 • Little Rock Nine

  Little Rock Nine
  Durant el 1954, el Tribunal Suprem dels Estats Units va declarar que la segregació racial en els col·legis era inconstitucional.Tres anys més tard, estudiants negres de Little Rock van desafiar a les autoritats racistes i es van apuntar a l'institut públic. El primer dia de curs, el governador d'Arkansas va enviar a la Guàrdia Nacional per a evitar l'entrada dels estudiants, però es van retirar perquè incomplia la llei. Els estudiants van aconseguir entrar entre crits dels estudiants blancs.
 • Cas Brown

  Cas Brown
  Va ser una sentència judicial històrica de la Cort Suprema dels Estats Units que va declarar que les lleis estatals que establien escoles separades per a estudiants afroamericans i blancs negaven la igualtat d'oportunitats educatives.
 • Llei d'Extensió d'Educació Universitària No 45

  Llei d'Extensió d'Educació Universitària No 45
  Va prohibir l'accés de negres a les universitats reservades per a la població blanca. Va definir que les institucions d'educació terciària havien de ser establertes exclusivament per a atendre o a blancs, o a negres, o a mestissos.
 • Aprovació de lleis: Vot, prohibició i de la segregació

  Al juliol de 1964, la Llei de drets civils de 1964 va ser aprovada pel Congrés i promulgada pel president Johnson. La llei va posar punt i final a les lleis que discriminaven als afroamericans en els espais públics.
 • Malcolm X

  Malcolm X
  Va ser portaveu dels EUA del grup conegut com a Nació de l'islam, fundador de la Muslim Mosque, Inc. i de l'Organització de la Unitat Afroamericana.
 • Rosa Parks

  Rosa Parks
  Rosa Parks es va convertir en una icona de la lluita contra la segregació racial al no voler cedir el seu seient a l'autobús perquè s'assegués una persona blanca. L'incident va tenir lloc el 1955. En aquella època els autobusos estaven dividits amb una línia: els blancs s'asseien davant i els negres havien de seure a la part posterior.