EL MEU TEMPS

 • NAIXEMENT

  NAIXEMENT
  Vaig nàixer a Dénia, un poble d'Alacant, sobre les 20:00.
 • NO DESCARTEM UN ATAC

  NO DESCARTEM UN ATAC
  Disset militars espanyols van morir ahir a uns 22km al sud d'Herat (Afganistan) en precipitar a terra, a les 11.01 hora local (dues hores i mitja menys a la Península), l'helicòpter en el qual viatjaven. Un segon aparell, que volava 200 metres darrere del sinistrat, va haver de realitzar un aterratge d'emergència, en què van resultar ferits cinc dels seus ocupants, encara que cap de gravetat.
 • COMENÇE A CAMINAR

  COMENÇE A CAMINAR
  Deprés de molt de temps de intentar-ho, quan ma mare arribà del treball, vaig caminar cap a ella.
 • ELS ASTRÒNOMS PROPOSEN AMPLIAR A 12 ELS PLANETES

  ELS ASTRÒNOMS PROPOSEN AMPLIAR A 12 ELS PLANETES
  El Sistema Solar tindrà 12 planetes en comptes dels nou actuals, i podrà tenir més en el futur si s'aprova la definició de planeta presentada per la Unió Astronòmica Internacional (UAI) als seus membres, que votaran la setmana vinent.
 • VIATGE A MÉXIC

  VIATGE A MÉXIC
  Al separar-se els meus pare, ma mare i jo anàrem a visitar durant dos mesos al meu tio de Méxic.
 • UN SISME ARRASTRA QUATRE CIUTATS DE PERÚ

  UN SISME ARRASTRA QUATRE CIUTATS DE PERÚ
  La costa central del Perú, inclosa Lima, la capital, va patir dimecres el terratrèmol més fort que es recorda en els últims 37 anys. El sisme va ser de magnitud 8 en l'escala de Richter.
 • VINC A VIURE A VALÈNCIA

  VINC A VIURE A VALÈNCIA
  Després dels llargs mesos a Méxic, vaig venir a viure a València acompanyada de ma mare. (Abans estàrem vivint a Xàbia).
 • DE METGE A METGE

  DE METGE A METGE
  Pedro MG viatja molt. Treballa de comercial en una companyia. La seva salut és bona, però més d'una vegada ha hagut d'anar al metge fora de la seva comunitat autònoma. També fora d'Espanya. Cada vegada que això passa, s'enfronta a les mateixes preguntes: ¿què al·lèrgies té? ¿Quins medicaments pren? ¿Pateix alguna malaltia? El metge li obre un nou historial mèdic i s'ha acabat.
 • NOU CAPITALS DE PROVINCIA QUE ENCARA NO DESCOMPTEN PUNTS DEL CARNET

  NOU CAPITALS DE PROVINCIA QUE ENCARA NO DESCOMPTEN PUNTS DEL CARNET
  Si vostè comet una infracció de trànsit greu o molt greu als carrers de Barcelona, ​​Madrid, la Corunya, Sevilla, o en altres 37 capitals de província li trauran punts del carnet, si fa el mateix a Lleó, Conca, Huelva, Sant Sebastià , Burgos, Guadalajara, Jaén, Vitòria o Huelva.
 • VAIG A VIURE A JACA

  VAIG A VIURE A JACA
  Al novio de ma mare el van manar a treballar a Jaca, una ciutat petita del nort d'Aragó.
 • REDUÏM EL FOC

  REDUÏM EL FOC
  Aquest any pot convertir-se en el millor de la lluita contra el foc de l'última dècada. El motiu: les temperatures i les abundants pluges que, des de la passada primavera, humitegen les muntanyes.
 • TORNE A VALÈNCIA

  TORNE A VALÈNCIA
  Al cap d'un any de costós treball i anades i tornades molt llargues de València a Jaca, vaig venir a Mislata, un poble de la provincia de València a viure.
 • ELS IOTS AMENAÇEN AL MEDITERRANI

  ELS IOTS AMENAÇEN AL MEDITERRANI
  Un dels grans tresors naturals de la Mediterrània, el seu praderia submarina de posidònia oceànica, corre seriós perill de desaparèixer en pocs anys. El fondeig incontrolat d'embarcacions a les Illes Balears està delmant grans extensions d'aquesta planta aquàtica, clau per a l'ecosistema marí -és vital per a la reproducció dels peixos i la conversió de CO2 en oxigen- i per al turisme: la seva presència sota el mar explica les aigües cristal·lines que cada any atrauen milers de turistes.
 • PASE A PRIMARIA

  PASE A PRIMARIA
  Eixe començament de l'any va ser extrany, vaig passar a primaria. Pati més gran, profesores noves..
 • TORNAR A CASA AMB UN MAL SOUVENIR

  TORNAR A CASA AMB UN MAL SOUVENIR
  Macrina Camps va tornar del seu viatge a Camerun, el 2006, amb teles africanes i màscares típiques a la maleta. També amb un altre record: la malària que va contraure quan treballava en la construcció d'un hospital als afores de Yaoundé, la capital de Camerun. Ja que anava a fer una llarga estada en un país tropical, el metge li havia prescrit petites dosis de doxiciclina abans de viatjar, com a tractament preventiu.
 • EM POSSE MALALTA

  EM POSSE MALALTA
  Una nit no podia dormir, estava molt nerviosa. Vaig anar al metge, em varen punxar i em van dir que tenia taquicardia. Durant sis mesos mes o menys em punxàven a vore com anava.
 • LA BALLENA DE NEPTÚ

  LA BALLENA DE NEPTÚ
  Un any més els animals inflables omplen de color el centre de Bilbao, acompanyats del Rei Neptú, el seu cavall i el seu seguici de la sabana.
 • EM TRASLLADE A BENIMACLET

  EM TRASLLADE A BENIMACLET
  Per decisions familiars ma mare va decidir que volia que ens mudarem més a prop de la meva familia paterna. I això vam fer, venint a Benimaclet.
 • RES PER A GAIREBÉ NUNGÚ

  RES PER A GAIREBÉ NUNGÚ
  Tot just uns minuts després d'abandonar la plaça, ja van arribar els ecos dels antitaurins que any rere any acudeixen a manifestar-se en l'entrada de la plaça. Així és la nostra realitat, se'ls donarà més cuartelillo als 93 individus -contados- que feien sonar els seus xiulets que als prop de cinc mil espectadors que van pagar la seva entrada per presenciar la correguda.
 • CANVIEN LA CUSTODIA

  CANVIEN LA CUSTODIA
  Ma mare es va quedar sense treball, i per a que jo estiguera el millor possible, van decidir que anara a viure amb mon pare.
 • NAIXEMENT DELS MEUS COSINS

  NAIXEMENT DELS MEUS COSINS
  Van nàixer els meus consins Nando i Guille, sobre les 11:00 del matí.
 • ELS AFECTATS DE "PELL DE PAPALLONA" REBRAN TRACTAMENTS EN HOAPITALS PÚBLICS

  ELS AFECTATS DE "PELL DE PAPALLONA" REBRAN TRACTAMENTS EN HOAPITALS PÚBLICS
  El consell interterritorial ha aprovat que els afectats per epidermòlisi bullosa o ampollosa, «pell de papallona» o pell de vidre », reben els materials adequats per al seu tractament en els centres de salut amb finançament públic . Fins ara els pacients havien de pagar-les benes i els apòsits necessaris per tractar aquesta rara afecció de la pell que provoca que es desprengui amb el mínim frec, causant butllofes i úlceres sagnants.
 • ABANDONAMENT ANIMAL

  ABANDONAMENT ANIMAL
  Sembla ser que cada 3 minuts s'abandona un gos a Espanya. És així? Això no passaria si els ajuntaments exigissin als seus veïns tenir tots els gossos censats, portar xips i complir les normes. Ja està bé del mercadeig clandestí que hi ha a Espanya, està prohibit i no obstant això les autoritats no fan res.
 • L'ÚLTIM ANY

  L'ÚLTIM ANY
  Començem l'últim any de primaria, quina pena, jo no vull anarme'n.