Download

Eix cronològic 1

 • Es publica la primera enciclopèdia

  Es publica la primera enciclopèdia
  En aquest llibre es va recopilar tota la informació de la il·lustració, tots els coneixements que van poder recopilar sobre ciències, arts i oficis. Els principals fundadors de l'enciclopèdia van ser Denís Dierot i Jean D'Alambert, els quals van haver de superar diversos problemes amb l'església i amb l'estat absolutista francès.
 • Convocació dels estats generals

  Convocació dels estats generals
  En aquell moment a França hi havia una crisi d'hisenda reial, bàsicament la noblesa gastava més diners dels que guanyava. La primera idea va ser apujar els impostos al tercer estat, però en adonar-se que no tera viable el rei va proposar que la noblesa pagués impostos. Va convocar els generals després de 174 anys sense fer-ho, aquest consisteixen en una votació per classe social. Com el tercer estat només té un vot va guanyar la noblesa i l'església i no van haver de pagar impostos.
 • "Pues que coman pasteles"

  "Pues que coman pasteles"
  El poble es va dirigir al palau de Versalles a queixar-se que passaven fam, la reina Maria Antonieta es va assabentar de les revoltes al voltant de palau. La reina com a resposta a les queixes del poble va dir "Qu'ils mangent de la brioche", "Doncs que mengin pastís". Aquesta frase va ser molt provocadora pel poble. Pintura de Marie Louise Élisabeth, de Vigée Lebrun
 • Diputats del tercer estat creen l'assemblea nacional

  Diputats del tercer estat creen l'assemblea nacional
  Davant la injustícia que es va cometre als estats generals els diputats del tercer estat es van reunir a la sala de la pilota de Versalles per ser els nous representants del poble de França. Van decidir que no sortirien d'allà sense haver acabat d'escriure una constitució que el rei haurà de complir. En aquesta deien que tots els homes havien de tenir els mateixos drets i ser iguals davant la justícia. Quadre de Jacques de Louis David.
 • Invenció de la Guillotina

  Invenció de la Guillotina
  El doctor Guillotin crea una màquina per matar de forma "justa", ja que és indolora per al condemnat a mort i ràpida.
 • Executen al rei

  Executen al rei
  El rei va ser empresonat junt amb la seva dona per escapar del palau de les Tulleries cap a Àustria. Temps després va ser condemnat a mort per traïció. Temps després el van matar públicament amb la guillotina. Això va ser un escàndol pels països propers, ja que mai s'havia executat a un rei públicament.
 • Població assalta la Bastilla

  Població assalta la Bastilla
  El poble de París recolzava les idees de l'assemblea nacional, davant la por que la cort detingués aquestes idees van assaltar la Bastilla i agafar les armes de dins per impedir que l'exercit les agafés abans. Això també va donar un símbol de rebel·lió, ja que la Bastilla era un símbol de l'absolutisme.
 • Assassinen a Jean-Paul Marat

  Assassinen a Jean-Paul Marat
  Jean-Paul Marat era un metge el qual era propietari d'un diari il·lustrat, el qual durant aquesta època publicava llistes de qui havia de ser assassinat a la guillotina. Bona part de la població estava a favor, ja que mataven només a la gent absolutista, però va acabar sent un problema i el van executar mentre es feia un bany a casa seva. Quadre Marat assassinat de Jacques-Louis David
 • Period: to

  Època del terror

  En aquesta època es van dedicar a matar a tothom que anés en contra de les idees il·lustrades i a tothom que fos absolutista. Es van matar entre 10.000 i 40.000 persones a la guillotina.
 • Maten a Robespierre

  Maten a Robespierre
  Robespierre va ser qui tenia més poder durant l'època del terror, per això quan el van matar a la guillotina perquè les seves idees eren massa extremes es va calmar la societat i les morts es van reduir molt. Quadre: Caiguda de Robespierre
 • Cop d'estat de Napoleó

  Cop d'estat de Napoleó
  A causa del desordre públic i de la desorganització social, un jove militar que ja havia guanyat diverses batalles va donar un cop d'estat. El poble i la noblesa el van donar suport a, ja que estaven cansats de tant de caos després de deu anys de revolució. Retrat de Napoleó al seu gabinet de treball de Jacques-Louis David.
 • Napoleó es proclama emperador

  Napoleó es proclama emperador
  Napoleó va retornar l'economia al país i va haver-hi més pau, es va convertir en un dictador mitjanament il·lustrat. El poble va votar per veure si volien que fos el cap de l'estat, la majoria del poble el va votar a favor i el van nomenar emperador.
  Quadre: Napoleón entronizado de Jean-Auguste-Dominique Ingres.
 • El meu naixement

  El meu naixement
  El dia 5 de maig del 2008 vaig néixer a l'hospital St. Jordi a les 15:14. Pocs mesos després vaig començar a l'escola bressol el Palomar, sent la més petita de la classe.
 • Neix el meu germà

  Neix el meu germà
  El 25 de febrer del 2011 va néixer el meu germà petit Òscar també a l'hospital St. Jordi. Des d'aleshores ens portem prou bé, sobretot a l'inici de la seva vida.
 • Començo l'escola

  Començo l'escola
  Començo P3 a l'escola Ignasi Iglesias, on vaig passar els pròxims nou anys. Vaig conèixer a la meva colla d'amics, i vaig gaudir molt a l'escola, ja que tenia un pati molt gran i perfecte per jugar, i unes professores molt bones i comprensives.
 • Començo l'institut

  Començo l'institut
  Començo 1r d'ESO a l'institut Martí Pous el setembre de 2020, aquí conec a molta gent nova, i tot i que em va costar una mica adaptar-me a la manera de treballar a l'institut vaig sortir-me prou bé el meu primer any.
 • Els meus pares es casen

  Els meus pares es casen
  Els meus pares es van casar a l'ajuntament de Sant Andreu el juny de 2022, va assistir la família més propera, va ser molt bonica. Després d'això vam anar a passar el cap de setmana a una casa rural tota la família per celebrar-ho.