Eix cronològic Valors Ètics

Timeline created by Emma2704
 • Augment de la tarifa de servei RED, Metro i Tren Central

  Augment de la tarifa de servei RED, Metro i Tren Central
  Expliquen que està relacionat amb la variació del preu del petròli Dièsel, el IPC, l'increment del cost de mà d'obra i la taxa de canvi. A partir del 6 d'octubre de 2019, començaràn a regir les noves tarifes en el transport públic de la capital.
 • Els estudiants realitzen la seva primera fugida massiva en el Metro

  Els estudiants realitzen la seva primera fugida massiva en el Metro
  Els estudians van realitzar una evasió massiva en el Metro aproximadament cap a les 14:00 hores. Es van reunir a la sortida de les classes per dirigir-se cap a l'estació Universitat de Xile. Això es va repetir la resta de la setmana.
 • Les evasions massives comencen a tenir més força

  Les evasions massives comencen a tenir més força
  Aquestes evasions massives comencen a tenir més força i són organitzades a través de les xarxes socials per diferents estudiants. La policia es reforça en les estacions de metro. A aquest moviments s'hi afegeixen també adults, però n'hi ha d'altres que diuen que és una desobediència civil.
 • Una decisió establerta i més enrenou entre la societat xilena

  Gloria Hutt descarta tornar a baixar la tarifa del transport públic i considera que és una descisió establerta. L'enrenou segueix augmentat i pasades les 19:00 hores el Metro romandrà sense servei.
  El Govern anuncia que aplicará la Llei de Seguretat de l'Estat. Comencen les cassolades i es reporten incendis en diferents estacions de Metro, i un de molt important que va afectar a l'edifici d'Enel.
 • Els primers morts després d'esclatar la crisi

  El president Sebastián Piñera afirma que estan en temps de guerra contra un enemic poderós. El Congrés despatxa el projecte que suspèn l'augment en la tarifa de Metro. Continuen les manifestacions i creixen les denúncies per les incidencies provocades pels militars.
 • El govern informa que hi han hagut 15 morts més durant la crisi i que el president anuncia un paquet de mesures de tall social per afrontar la crisi.

  El govern informa que hi han hagut 15 morts més durant la crisi i que el president anuncia un paquet de mesures de tall social per afrontar la crisi.
 • Es treballa en un pla de "normalització" i es firma el projecte de llei per a estabilitzar les tarifes elèctriques

  Es treballa en un pla de "normalització" i es firma el projecte de llei per a estabilitzar les tarifes elèctriques
  En el Metro començaran a funcionar les línies 1,2,3,5 i 6. Encara que les manifestacions continuen sent massives, s'han reduït les xifres de detinguts, ferits i esdeveniments greus.
 • Més problemes ocasionats per les revoltes a Xile

  El recompte en total de morts pujava a uns 22, va haver més de 5 mil detinguts, gairebé 170 persones van perdre un ull pels projectils que disparaven el policies i molts casos d'abusos sexuals.
 • Period: to

  Últimes notícies fins a l'actualitat

  -La policia suspèn l'ús de projectils després de ferir a milers de persones.
  -Un gran acord nacional, reformes profundes en el sistema polític i econòmic, i un canvi important en el gabinet ministerial podrien ser les solucions per sortir de la gran paral·lització que hi ha a Xile.
  -La tensió solament ha anat en augment, les prtestes són massives i la necessitat d'una societat més igualada i justa es fa notar molt més.
  -El remei de suspendre la pujada de la taxa de metro no ha funcionat.