Eix Cronològic Mario Alonso

Timeline created by McMaestro
In History
 • El Primer Home A La Lluna

  Tot va començar quan els Estats Units i els Sovietics van començar a comepetir entre ells per enviar el primer home. Apol·lo 11 va ser una missió espacial tripulada dels Estats Units l'objectiu va ser aconseguir que un ésser humà caminés en la superfície de la Lluna.
  La missió es va enviar a l'espai el 16 de juliol de 1969.
 • El Telegrama De Kennan

  Segons Kennan, l'URSS, impulsada pel tradicional sentiment d'inseguretat de Rússia i la seva visió marxista-leninista ferament anticapitalista, era irremeiablement hostil a Occident. El règim soviètic era una dictadura brutal ( "un règim policíac per excel·lència, enllumenat en el fosc món de la intriga tsarista i acostumat a pensar essencialment en termes de política de poder"). Moscou necessitava enemics estrangers.
 • Independència India

  La independència de l'Índia va consistir en revolucions que van començar en 1857 i que van arribar a la seva fi sota el lideratge de Mahatma Gandhi entre 1942 i 1947, així com amb la invasió a l'Índia britànica per l'Exèrcit Nacional Indi comandat per Subbash Chandra Bose durant la Segona guerra Mundial
 • Plà Marshall

  Tot va començar amb els americans quan van dur a terme el Pla Marshall el 1947, aquest era un programa de ajudes per reconstruir l’economia europea. Aquest projecte va ser rebutjat oer l’URSS, que va obligar els països de l’Europa oriental a refusar-lo. Mes tard va crear el Kominform per cordinar el suport a la seva politica dels partits comunistes de tot el mon
 • Guerra Corea

  Corea formava part de l’Imperi Japonès des dels inicis del segle XX. A la fi de la Segona Guerra Mundial, i després de la derrota japonesa, el nord de la península coreana va ser ocupat per les tropes soviètiques, i el sud per les nord-americanes. Però, malgrat l’acord inicial per constituir un únic Estat coreà, el fracàs de les negociacions per construir el nou Estat va significar que el 1949, després de la retirada de les forces ocupants, Corea es dividís en dos Estats.
 • Maccathisme

  És un terme que s'utilitza com a termines de desllealtat o traició a la patria.
 • Mort Stalin

  Iósif Stalin va tindre una mort estranya. El dictador havia patit un atac cerebrovascular que, després d'uns dies d'agonia, li va causar la mort el 5 de març
 • Guerra Dels 6 Dies

  La derrota soferta per Egipte, Síria i Jordània va ser considerada humiliant en aquests països, que van argumentar la intervenció militar dels Estats Units i el Regne Unit per a justificar l'èxit de l'operació Focus israeliana. De fet, els mig egipcis van ser clavats al sòl per l'aviació nord-americana.
 • Primavera de Praga

  Les reformes de la Primavera van ser una aposta decidida per part de Dubček de donar més drets als ciutadans de Txecoslovàquia, tot iniciant un procés de descentralització de l'economia i democratització així com d'aixecament de les restriccions sobre els mitjans, la llibertat d'expressió i de circulació.
 • Cop d 'Estat a Chile

  El cop va ser planejat per un sector de l'Armada de Xile. Posteriorment es van afegir generals dels Alts Comandaments de les Forces Armades i de Carabiners, i dirigit pel General d'Exèrcit Augusto Pinochet Ugarte, a més de ser influït per diversos grups de poder nacionals i internacionals.
 • Retirada Vietnam

  Per Vietnam del Nord i el FNLV van ser la repressió del govern sud-vietnamita i la cancel·lació del referèndum de reunificació.
  Per Vietnam del Sud i els Estats Units, l'incident del Golf de Tonkin de 1964 que li va permetre entrar de manera directa en la guerra
 • Invasió Afganistan

  Van morir prop d'un milió d'afganesos i 15.000 soldats de l'URSS. Va ser una guerra molt impopular a la Unió Soviètica, comparable amb la de Vietnam i va contribuir al desprestigi i la desaparició del règim comunista. Després de la retirada soviètica va continuar una guerra civil a l'Afganistan. Els rebels afganesos eren fonamentalistes islàmics i el suport rebut pels Estats Units va resultar a curt termini contraproduent pels interessos nord-americans.
 • El Mur De Berlin

  El mur de Berlin formava part de la frontera interalemanya i separava el Berlín Oest del Berlín Est. Aquest mur és el símbol més conegut de la Guerra freda i de la divisió d'Alemanya. Almenys 86 persones van morir a mans de les forces de seguretat de l'RDA mentre intentaven fugir cap a l'Oest.
  El pla de construcció del mur de Berlín era un secret d'Estat de l'RDA. El mur fou construït per ordre del SED, el partit únic, sota la vigilància i protecció de la policia.