Eix cronològic

 • Period: Jan 1, 1400 to

  Eix cronològic situem-nos

  Tasca 1 socials
 • Jul 8, 1420

  BRUNELLESCHI inicia la cúpula de la Catedral de Florència (inici del renaixement)

  BRUNELLESCHI inicia la cúpula de la Catedral de Florència (inici del renaixement)
  Filippo Brunelleschi va iniciar el 7 d'agost de 1420 els treballs per alçar el dom de la catedral de Florència, la construcció va marcar l'inici de la modernitat
 • 1448

  Invenció de l'impremta (Gutenberg)

  Invenció de l'impremta (Gutenberg)
  La invenció de la impremta s'atribueix a l'alemany.
  Gutenberg és considerat com "el pare de la impremta", després d'anys intentant disputar-se el títol entre francesos, italians, holandesos i alemanys.
 • May 29, 1453

  Caiguda de Constantinoble

  Caiguda de Constantinoble
  La caiguda de Constantinoble en mans dels turcs otomans, ocorreguda el 29 de maig de 1453 (d'acord amb el calendari julià vigent en aquesta època), va ser un fet històric que va posar fi a l'últim vestigi de l'Imperi romà d'Orient i que, en la periodització clàssica i segons alguns historiadors, va marcar també la fi de l'Edat Mitjana a Europa.
 • Oct 12, 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  Descobriment d'Amèrica és la denominació que rep l'esdeveniment històric succeït el 12 d'octubre de 1492, consistent en l'arribada a Amèrica d'una expedició espanyola dirigida per Cristóbal Colón per mandat dels Reis Catòlics, Isabel de Castella i Ferran d'Aragó.
 • 1503

  Leonardo Da Vinci pinta la Mona Lisa

   Leonardo Da Vinci pinta la Mona Lisa
  La Mona Lisa, també coneguda com La Gioconda, és una obra de el Renaixement pintada per artista polifacètic Leonardo da Vinci. El quadre va ser pintat entre els anys 1503 i 1506 i, ara per ara, és un dels més importants símbols de la cultura occidental.
 • 1517

  Martí Luter inicia la reforma luterana

  Martí Luter inicia la reforma luterana
  La Reforma protestant va ser un moviment de reforma cristiana a Europa, que generalment es considera que comença amb Les 95 tesis de Martí Luter, el 1517, tot i que existeixen una sèrie de precursors com Johannes Hus anteriors a aquest esdeveniment.
 • Sep 20, 1519

  Primera volta al món

   Primera volta al món
  El 20 de setembre de 1519, una expedició de cinc vaixells i 239 homes van salpar del port de Sanlúcar de Barrameda amb una missió: arribar a les Índies Orientals navegant cap a l’oest.
 • 1536

  Joan Calví comença a predicar la doctrina calvinista.

   Joan Calví comença a predicar la doctrina calvinista.
  Les doctrines fonamentals de posteriors reformadors s'identificarien amb ell, cridant a aquestes doctrines «calvinisme». Els «cinc punts de l'calvinisme» sorgeixen dels deixebles de Calvino com a contraposició a les doctrines dels deixebles de Jacobo Arminio.
 • Dec 4, 1563

  Acaba el concili de Trento.

  Acaba el concili de Trento.
  4 desembre 1563 finalitza el Concili de Trento impulsat per l'emperador Carles V. Es tracen les línies mestres de la Contrareforma de l'Església. Concili de Trento
 • Revolució Industrial.

  Revolució Industrial.
  La Revolució Industrial o Primera Revolució Industrial és el procés de transformació econòmica, social i tecnològica que es va iniciar en la segona meitat de segle XVIII al Regne de Gran Bretanya, que es va estendre unes dècades després a gran part d'Europa occidental i Amèrica Anglosaxona, i que va concloure entre 1820 i 1840.
 • Es publica l’enciclopèdia (il·lustració)

   Es publica l’enciclopèdia (il·lustració)
  És una enciclopèdia editada entre els anys 1751 i 1772 a França sota la direcció de Denis Diderot i Jean le Rond d'Alembert. La hi coneix col·loquialment com la "Enciclopèdia de Diderot i d'Alembert". El seu propòsit va ser reunir i difondre, en un text clar i accessible, els fruits de el coneixement i de l'saber acumulats fins llavors a la llum de la raó.
 • Revolució Francesa (fi de l'absolutisme monàrquic)

  Revolució Francesa (fi de l'absolutisme monàrquic)
  La Revolució Francesa va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions, a altres nacions d'Europa que enfrontaven a partidaris i opositors de el sistema conegut com l'Antic Règim. Es va iniciar amb l'autoproclamació del Tercer Estat com a Assemblea Nacional el 1789 i va finalitzar amb el cop d'Estat de Napoleó Bonaparte el 1799.