Ejercito romano

Eix cronològic de l'Antiga Roma

 • 753 BCE

  Fundació de Roma

  Fundació de Roma
  Roma va ser fundada pels germans bessons Ròmul i Rem a l'any 753 a.C. (https://es.slideshare.net/eulaliapadro/la-fundaci-de-roma)
 • 753 BCE

  El govern de Roma

  El govern de Roma
  Roma va tindre 3 tipus de govern, Traquini, va ser el últim rei que va ser derrotat en un en una revolució dels patricis a 509 a.C., Després, Roma, va ser dirigida pel Senat en forma de República que estava controlat pels patricis i dos cònsols que canviaven cada 2 anys.
  A principis del segle V a.C. van controlar el Lacio i al principi del segle III a.C. van conquerir tota la península itàlica.
  Entre el 264 a.C: i el 146 a.C., Roma es va enfrontar a Cartago pel domini del Mediterrani.
 • 753 BCE

  El govern de Roma

  El govern de Roma
  Al 146 a.C., Cartago va ser derrotat, conseguint així que Roma controli Sicília, Còrsega, Sardenya i la Península ibèrica. Així els romans controlaran tot el Mediterrani occidental i part de l'Oriental.
  Va augmentar la conflictivitat social amb la rebel·lió dels esclaus en el 73 a.C. fins al 71 a.C., al 91 a.C. fins al 87 a.C. amb la guerra social i entre el 133 a.C. al 123 a.C. la reforma fallida dels Graco. Al 88 a.C. fins al 81 a.C. va haver la primera guerra civil de Roma pel senat.
 • 753 BCE

  El govern de Roma

  El govern de Roma
  Enter el 60 a.C. i el 53 a.C. Pompeu, Cras i Juli Cèsar van formar el primer triunmvirat, Juli va coquerir la Gàlia i va començar la Segona Guerra civil romana entre 49 a.C. i 45 a.C.. Juli va ser escollit com a dictador vitalici al 47 a.C. i va ser assassinat al 44 a.C.. més tard, Marc Antoni, Octavi i Lèpid van formar el 2n triumvirat al 43 - 48 a.C. i Octavi derrota a Marc Antoni i a Cleopatra a la Batalla d'Actium i es proclamat eperador en 31 a.C.
 • 753 BCE

  El govern de Roma

  El govern de Roma
  Al 27 a.C. fins 180 d.C. Pax Romana va fer creixa la cultura i el comerç a l'imperi i al 212 d.C. l'emperador Caracalla va donar la ciutadania romana a tots els homes lliures de l'imperi però l'emperador Dioclecià va implantar la Tetrarquia entre el 293 - 324 d.C on el poder de Roma quedava dividida entre quatre persones. La gran persecució als cristians durant el seu regnat al 303-313. Durant el regnat de Constantí I, va reunificar l'imperi i va tolerar el cristianisme (307 al 337).
 • 753 BCE

  El govern de Roma

  El govern de Roma
  Constantinoble era la nova capital de l'imperi al 330 i Teodosi I va convertir el cristianisme en la religió oficial de l'imperi romà al 380. Darrera la mort de Teodosi I al 395, l'imperi es va dividir amb l'imperi romà d'orient i occident. A principis del segle V, sueus, alans i vàndals van atravessar el riu Rin per tal d'invair l'imperi romà occidental.
 • Period: 753 BCE to 509 BCE

  Monarquia

  Roma, durant aquells temps, va estar governat per reis.
  Segons la llegenda romana, quan els grecs van declarar la guerra a Troia, l'heroi troià Enees va navegar cap a italia i va fundar la ciutat de Lavini. El seu fill Lulus, va fundar la ciutat d'Alba Longa. D'aquesta família van sorgir els bessons Ròmul i Rem, dels quals van fundar La Legendaria ciutat de Roma al 753 a.C. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Regne_Rom%C3%A0)
 • Period: 509 BCE to 27 BCE

  Republica Romana

  La República Romana va ser el període de la civilització romana en què la forma de govern era la república. Aquest període va començar amb l'expulsió de l'últim monarca el 510 aC, Tarquini el Superb, va acabar amb la subversió, per mitjà de guerres civils, i la instauració de l'Imperi Romà. El fi de la República va ser al 27 a.C. perquè van tindre apunt un imperi. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Rep%C3%BAblica_Romana)
 • Period: 27 BCE to 476

  Imperi Romà

  L'imperi Romà, va sorgir de la República Romana, va controlar tot el Mediterrani i gran part de l'Europa occidental a partir del segle I. La part oriental va anar perdent territori, però va subsistir fins al 1453, quan els otomans van prendre Constantinoble. Els governants de diversos astats successors dels imperis d'Occident o d'Orient van utilitzar títols adoptats de l'Imperi Romà fins a l'època moderna.
  (https://ca.wikipedia.org/wiki/Imperi_Rom%C3%A0)
 • 476

  Fi del govern romà

  Fi del govern romà
  Al 410 els ostrogots van invadir Roma i es van quedar a Aquitania i al 476, el líder Odoacre va acabar amb Ròmul Augústul acabant així amb l'imperi occidental Romà.