Eix cronològic Antiga Roma

 • 753 BCE

  Fundació de Roma

  Fundació de Roma
  La llegenda diu que dos germans que es deien Ròmul i Rem, van decidir crear una ciutat, i després de molts dubtes es va acabant dient Roma.
 • Period: 753 BCE to 509 BCE

  Monarquia

  La monarquia estava formada per un rei amb l'ajuda d'un Senat format per famílies poderoses. Roma va tenir set reis, dels quals quatre van ser etruscos.
 • Period: 509 BCE to 27 BCE

  República

  El govern es manegava amb tres institucions:
  Els comicis, que era l'assemblea de ciutadans que votaven per elegir als magistrats.
  Els magistrats, que eren escollits pels comicis i eren com polítics que s'encarregaven de diversos càrrecs.
  El Senat estava format antics magistrats. Tenien una gran autoritat.
 • Period: 300 BCE to 200

  Conquestes militars

  Les conquestes militars van ser una època en què es van conquerir moltes ciutats. Van començar quan Roma va conquerir la península Itàlica.Després van conquerir el Mediterrani occidental, Grècia i l'Àsia menor. Més tard van conquerir Hispània, Gàl·lia, el nord d'Àfrica i l'Àsia menor. Amb totes aquestes conquestes pel voltant del Mediterrani, es va crear el Mare Nostrum.
 • Period: 27 BCE to 395

  Imperi

  L'imperi el governava un emperador, el qual tenia molts poders.
  - El poder militar, amb el qual anomenava als caps militars i li donava el títol d'emperador.
  - El poder judicial, que li permetia jutjar o revisar tots els processos.
  - El poder religiós, que li donava el poder d'organitzar el culte imperial i de ser el cap de la religió.
  - El poder polític, amb el qual és el magistrat de rang més alt, amb aquell rang, proposa les lleis i nomena els governadors de les províncies.
 • Period: 27 BCE to 180

  Pax Romana

  La Pax Romana va ser una època de pau. L'economia estava molt ben distribuïda, els artesans van millorar molt, el comerç es va expandir pels intercanvis de via marítima i fluvial, i fins i tot van construir ciutats a totes les províncies, les quals es van ajuntar amb calçades.
 • Period: 180 to 395

  Crisi de l'Imperi

  La crisi Imperial va ser una època on l'Imperi va decaure progressivament.Al segle III, atacs a les fronteres van provocar molts problemes:
  -Militars: Les fronteres es van tornar insegures pels atacs dels bàrbars. Per aquest motiu, van haver d'aixecar grans muralles.
  -Polítics: Per problemes polítics, l'exercit va ser l'única autoritat per garantir l'ordre a l'Imperi.
  -Econòmics i socials: Per falta d'esclaus, la producció agrícola i minera va baixar i el comerç i l'agricultura es van estancar.
 • Period: 376 to 476

  Invasions bàrbares

  L'època de les invasions bàrbares va ser l'època en què els pobles germànics van invadir l'imperi. Primer van conquerir l'imperi romà d'Occident, I un temps més tard van acabar conquerint també l'imperi romà d'Orient.
 • 395

  Divisió de l'Imperi

  Divisió de l'Imperi
  L'Imperi es va dividir en imperi romà d'Occident i imperi romà d'Orient. L'imperi d'Occident era la part de la Itàlia, Hispània, Gàl·lia, Britània i Àfrica del nord. I l'imperi d'Orient era la part de Grècia, Àsia menor, Síria i Egipte.