EIX CRONOLÒGIC

By benkham
 • Period: 1400 to

  HUMANISME

  Va ser entre els anys 1400 a 1600 on es va començar a expandir la idea de l'humanisme, on ara, la gent, es preocupa més per la vida mundana i les seves necessitats que en la vida després de la mort.
 • Period: 1401 to 1496

  EL RENAIXEMENT

  El renaixement va ser un moviment donat durant els segles XV i XVI. Va néixer a Florència, a Itàlia.El renaixement va ser el resultat de la difusió de les idees de l'humanisme.
 • May 29, 1453

  CAIGUDA DE CONSTANTINOBLE

  CAIGUDA DE CONSTANTINOBLE
  El control de Constantinoble per part dels otomans posa fi a l'imperi bizantí.
  Van suposar la fi del món clàssic, l'arribada definitiva dels otomans a Europa i l'avanç de la tecnologia de la pólvora.
 • Mar 31, 1492

  EXPULSIÓ DELS JUEUS A ESPANYA

  EXPULSIÓ DELS JUEUS A ESPANYA
  Va ser fins a l'any 1492, en què es van expulsar tots als jueus. Va ser ordenada pels Reis Catòlics mitjançant l'edicte de Granada amb la finalitat, segons el decret, d'impedir que els jueus continuïn influint en els cristians per tal que es converteixin.
 • Period: Sep 24, 1492 to

  EDAT MODERNA

  És el tercer període en què sol dividir-se la història de la humanitat, i que comprèn el lapse entre mediats del segle XV i el final del XVIII.
 • Oct 12, 1492

  CONOLITZACIÓ D'AMÈRICA

  CONOLITZACIÓ D'AMÈRICA
  L'any 1492, Cristòbal Colon, arriba a Amèrica per accident. Ja que ell volia arribar a l'índia per negocis per què es va desviar i va acabar a Amèrica.
 • Period: 1501 to

  ABSOLUTISME

  L'absolutisme va ser un fet molt important en l'edat moderna.
  L'absolutisme va ser un règim polític característic d'aquesta època, és una doctrina política que afirma que el rei és l'únic amb el poder de crear les lleis.
 • 1517

  INICI REFORMA PROTESTANT DE MARTÍ LUTER.

  INICI REFORMA PROTESTANT DE MARTÍ LUTER.
  L'any 1517, Martí Luter, va publicar les seves noranta-cinc tesis a la porta d'una església en Wittenberg, Alemanya.
  *Tesis: lleis a favor de protestantisme escrites en uns grans papers.
 • 1519

  HERNÁN CORTÉS CONQUISTA L'IMPERI ASTECA

  HERNÁN CORTÉS CONQUISTA L'IMPERI ASTECA
  Va ser l'any 1519 quan el governador va dirigir la conquesta de l'imperi asteca a Mèxic a partir de 1519. Després de prendre la capital asteca de Tenochtitlán en 1521, va saquejar Mesoamèrica i es va convertir en el primer governant de la nova colònia de Nova Espanya.
 • Period: 1519 to 1522

  PRIMERA CIRCUMVAL ·LACIÓ DE LA TERRA

  F. de Magallanes i Juan Sebastián Elcano va protagonitzar la primera circumval·lació a la terra per mitjans marítims.
  Aquest viatge va arribar a durar tres anys.
 • 1535

  FRANCISCO PIZARRO CONQUISTA L'IMPERI INCA

  FRANCISCO PIZARRO CONQUISTA L'IMPERI INCA
  Francisco Pizarro va ser el protagonista en la conquista de l'imperi inca. Actualment el Perú. No va ser fins al tercer intent on va aconseguir el seu objectiu. Apoderar-se de totes les riqueses.
 • Period: 1543 to

  REVOLUCIÓ CIENTÍFICA

  La revolució científica va ser un canvi dràstic en el model de pensament que va tenir lloc entre els segles XV, XVI, XVII. Va transformar per sempre les visions medievals sobre la naturalesa i la vida.
 • Period: to

  GUERRA DELS 30 ANYS.

  La guerra dels trenta anys va ser devastador, van morir aproximada 8 milions de persones.Va ser lluitada a l'Europa central per les grans potències mundials i va acabar gràcies a la Pau de Westfàlia.
 • Period: to

  IL·LUSTRACIÓ

  La il·lustració va ser un moviment cultural i intel·lectual que va ser desenvolupat a Europa i que va influir en la política, economia, ciències, arts i religió en tot el món.
 • PRIMERA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL D'ANGLATERRA

  PRIMERA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL D'ANGLATERRA
  La primera revolució industrial va començar a Anglaterra gràcies als avanços científics que es van descobrir a una cerca de nous mètodes de producció, estenent-se posteriorment per la resta d'Europa i els Estats Units.
 • INDEPENDÈNCIA DELS ESTATS UNITS D'AMÈRICA

  INDEPENDÈNCIA DELS ESTATS UNITS D'AMÈRICA
  El que avui el coneixem com als Estats Units, estava format per 13 colònies colonitzades per la Gran Bretanya.Però el 4 de juliol de 1776, els representants de cada colònia van signar la Declaració d'Independència, aquest document reconeixia als Estats Units com a nació.
 • REVOLUCIÓ FRANCESA

  REVOLUCIÓ FRANCESA
  Els ciutadans francesos, farts de viure en la misèria mentre la monarquia francesa vivia amb tota mena de privilegis, van decidir enfrontar-se a l'autoritat mostrant als ciutadans que un futur diferent no era impossible.